EN HU

Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
DE
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Feltöltött közlemény:
8656
DEA-ban:
8334
OA:
2211
Publikációs időszak:
1978-2026
2026
1.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Garab, G., Zsíros, O., Fári, M., Csajbók, J., Veres, S., Elhawat, N. A.: Copper-induced stress responses and phytoaccumulation capacity of three giant reed (Arundo donax L.) ecotypes.
Biomass Bioenerg. 205, 1-18, (cikkazonosító: 108511), 2026.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
2025
2.
Széles, A., Uzonyiné, L. K., Zagyi, P., Horváth, É., Lengyel, L.: 15 éves a Kerpely Kálmán Szakkolégium.
2025. ISBN: 9789634907381
3.
Horváth, M., Szabó, C.: A bélrendszer egészségének támogatása sertéseknél.
Értékálló aranykorona. 25 (9), 33-34, 2025.
4.
Kaszás, L., Sándor, I.: A biodiverzitás nem múzeum, hanem üzemi stratégia.
MezőHír. 29 (10), 67-69, 2025.
5.
Tóth, B.: A biológiai alapok és az agrotechnikai elemek interaktív hatásai a repcetermesztésben.
Értékálló aranykorona. 25 (7), 7-9, 2025.
6.
Achille, G., Brusaferro, A., Szabó, C., Polini, N.: About diet of Vipera ursinii (Bonaparte, 1835) in a central Apennine grassland landscape: what do they eat when orthoptera are not present?.
AZL. 69 (1), 235-255, 2025.
7.
Barsi, B., Juráskó, R., Posta, J.: A debreceni fehér nyúl különbözőképpen becsült beltenyésztési együtthatói közötti korreláció értékelése.
In: 36. Nyúltenyésztési Tudományos Nap = 36th Hungarian Conference on Rabbit Production. Szerk.: Gerencsér Zsolt, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus, Kaposvár, 35-38, 2025. ISBN: 9786156639066
8.
Mohammed, S., Arshad, S., Ocwa, A., Al-Dalahmeh, M., Aldabbas, A. K. A. E., Alzoubi, M. M., Vad, A., Harsányi, E.: Advanced attention-driven deep learning architectures for multi-depth soil temperature prediction.
Results in Engineering. 27, 1-17, (cikkazonosító: 106508), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Engineering (miscellaneous) (2024)
9.
Bakó, K. I., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Molnár, K., Dobos, A.: Advancements in Leaf Area Index Estimation for Maize Using Modeling and Remote Sensing Techniques: A Review.
Agronomy. 15 (3), 1-22, (cikkazonosító: 519), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
10.
Sidahmed, H. M. I., Vad, A., Nagy, J.: Advances in Sweet Corn (Zea mays L. saccharata) Research from 2010 to 2025: Genetics, Agronomy, and Sustainable Production.
Agronomy-Basel. 15 (5), 1-51, (cikkazonosító: 1260), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
11.
Nxumalo, G., Fehér, Z. Z., Tamás, J., Burganakov, U., Nagy, A.: Advancing agricultural water regime using sar technology: soil moisture and etc estimation for sustainable crop production.
In: Abstract Book of the 8th International Scientific Conference on Water, Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 16, 2025. ISBN: 9789636231156(pdf)
12.
Szarvas, P., Dobránszki, J.: Aeration and Chemical Additives Prevent Hyperhydration and Allow the Production of High-Quality In Vitro Potato Plantlets.
Agronomy. 15 (6), 1-14, (cikkazonosító: 1470), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
13.
Kusza, S., Bagi, Z.: A Global Comparative Genomic Analysis of Major Bacterial Pathogens in Bovine Mastitis and Lameness.
Animals (Basel). 15, 1-18, (cikkazonosító: 394), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
14.
Ősz, A., Koczor, S., Szarukán, I., Szanyi, S., Arnóczkyné Jakab, D., Nagy, A.: Agrártáj viráglátogató rovar együtteseinek vizsgálata illatanyag csapdákkal.
In: 71. Növényvédelmi Tudományos Nap. Szerk.: Haltrich Attila, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 24, 2025.
15.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Kaszás, L., Kovács, Z., Eissa, F., Elhawat, N. A.: Agricultural sustainability and the challenges of selenium nanoparticles (SeNPs): Their role in supporting the environmental economy.
Plant Stress. 16, 1-23, (cikkazonosító: 100846), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
D1 Plant Science (2024)
16.
Nagy, M., Aszalósné Balogh, R., Boczonádi, I., Bíró, T., Kovács, S.: A Kácsi gyógyfürdő feltöltődött medencéjének botanikai állapotfelmérése = Botanical condition mesurements in the thermal bath of Kács.
In: 25. Kolozsvári Biológus Napok Kivonatfüzet : Zilele Biologice din Cluj, ed. a 25-a : Volum de abstracte : 25th Biology Days Abstracts. / .Eds. Pap Péter László, Fenesi Annamária, Kovács Levente, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, Kolozsvár, 61, 2025.
17.
Juhász, C., Huzsvai, L., Bojtor, C., Illés, Á.: A klímaváltozás és a növényvédelem egyes összefüggései.
2025.
18.
Bácsi, E. I., Egerszegi, I., Rózsáné Várszegi, Z., Klein, R., Oláh, J., Jávor, A.: A kondíció hatása a juhok vemhesülésére.
Anim Welfare Etol Tartástech. 21 (1), 21-28, 2025.
19.
Jevcsák, S., Diósi, G., Fülep, Á., Máthé, E.: A kovászolás technológiája, innovatív kovászolási lehetőségek.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 25, 2025.
20.
Kalina, H., Nagy, J.: A kukorica (Zea mays L.) paramétereinek értékelése a fenofázisokban - a hőösszegek függvényében - öntözéses termesztésben.
Növénytermelés. 74 (1), 85-103, 2025.
21.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration in Gut Microbiome of Common Carp (Cyprinus carpio L., 1758) Mediated by Probiotics and Yeast Prebiotic.
Bio. Life Sci. Forum. 45 (1), 1-8, 2025.
22.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration of the gut microbiome of the common carp (Cyprinus carpio L., 1758) mediated by probiotics and yeast prebiotic.
In: The 3rd International Electronic Conference on Animals / Clive J. C. Phillips; Colin G. Scanes; Michael Hässig, MDPI, Online, 89, 2025.
23.
Alexa, L., Csoma, H., Ungai, D., Kovács, B., Czipa, N., Miklós, I., Kállai, Z., Papp, L. A., Takács, S.: Alternative yeast strains in beer production: impacts on quality and nutritional value.
Beverages. 11 (5), 1-18, (cikkazonosító: 142), 2025.
24.
Horváth, M., Szabó, C.: A malacok bél mikrobiotájának támogatása választási stressz-időszakban.
Értékálló aranykorona. 25 (2), 23-24, 2025.
25.
Sipos, M., Babicz, S., Csihon, Á.: A Mathá-féle csapos metszés alapjai.
Agrofórum Extra. 110, 22-24, 2025.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem