EN HU

Veres Szilvia

Veres Szilvia

Teljes publikációs lista

2025
1.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Kaszás, L., Kovács, Z., Eissa, F., Elhawat, N. A.: Agricultural sustainability and the challenges of selenium nanoparticles (SeNPs): Their role in supporting the environmental economy.
Plant Stress. 16, 1-23, (cikkazonosító: 100846), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
D1 Plant Science (2024)
2.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Aszalósné Balogh, R., Juhász, E. K., Kremper, R., Veres, S.: Application of phosphogypsum in wheat production in saline soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 52, 2025, (ISSN 2459-5543)
3.
Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Veres, S., Makleit, P., Aszalósné Balogh, R., Kremper, R., Béni, Á., Juhász, E. K.: Application of phosphogypsum in wheat production in sandy soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 26, 2025, (ISSN 2459-5543)
4.
Veres, S., Simkó, A., Kiss, L., Makleit, P., Basal, O., Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, S., Bákonyi, N., Kaszás, L., Kovács, Z., Aszalósné Balogh, R., Fári, M.: Biológiai alapok, a növénytermesztés innovációja.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 228-234, 2025. ISBN: 9789634907015
5.
Basal, O., Sobh, M., Veres, S.: Chickpea for sustainable agriculture under a changing climate in Hungary: Effects of sowing date on yield and seed quality under supplemental irrigation.
In: Plant Biology Europe 2025: Book of Abstracts, -, Budapest, 123-124, 2025.
6.
Sobh, M., Zargar, T. B., Basal, O., Ayman, S. O., Veres, S.: Comparing physicochemical parameters of two soybean genotypes in terms of their resilience against water deficit.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 67, 2025, (ISSN 2459-5543)
7.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
8.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Five-year impacts of biomass crop monoculture on soil enzyme activity, nitrogen pools, and other soil health indicators.
Biomass Bioenerg. 198, 1-13, (cikkazonosító: 107856), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
9.
Zargar, T. B., Sobh, M., Basal, O., Veres, S.: Genotype-dependent resilience mediated by melatonin in sweet corn.
BMC Plant Biol. 25 (1), 1-14, (cikkazonosító: 29), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Plant Science (2024)
10.
Tóth, A., Veres, S., Zsófi, Z.: Gibberelin sav alkalmazásának hatása néró és pölöskei muskotály szőlőfajtákon = The Effect of Gibberellic Acid and Girdling Application on Two Dual-purpose Grape Varieties in a Cool Climate: poszter = poster.
In: Eger Wine Meetup nemzetközi konferencia - Eger, bor, találkozás - Kutatás, innováció, nemzetközi borpiac = Eger Wine Meetup International Conference - Eger, wine, meetup - Research, Innovation, International Wine Market : program- és absztraktfüzet = program and abstract book / Váczy Kálmán Zoltán, Bene Zsuzsanna, EKKE Líceum Kiadó, Eger, 97-100, 2025. ISBN: 9789634962892
11.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I.: Nanofertilizers accelerated various osmolytes in plant system.
In: Roles of Osmolytes in Changing Environment. Ed.: Azamal Husen, Academic Press Inc Elsevier Science, UK, 199-233, 2025, (Plant Biology, sustainability and climate change) ISBN: 9780443265495
12.
Bóna, L., Kovács, S., Molnár, I., Pauk, J., Veres, S., Vida, G., Polgár, Z.: Paradigmaváltás a növénynemesítésben. A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre: XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok: Összefoglalók / szerk. Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula.
2025. ISBN: 9789634907190
13.
Tóth, A., Zsófi, Z., Veres, S.: Preliminary study: The effect of gibberellic acid and girdling application on two dual-purpose grape varieties in a cool climate.
Agrártud. közl. 2025 (1), 139-144, (cikkazonosító: 15540), 2025.
14.
Basal, O., Sobh, M., Veres, S.: Sowing date and supplemental irrigation for sustainable production of chickpea under the changing climatic conditions in Hungary.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 115, 2025, (ISSN 2459-5543)
15.
Zargar, T. B., Sobh, M., Basal, O., Janda, T., Pál, M., Veres, S.: Spermine driven water deficit tolerance in early growth phases of sweet corn genotypes under hydroponic cultivation.
Sci. Rep. 15 (1), 1-13, (cikkazonosító: 1796), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2024)
16.
Basal, O., Sobh, M., Veres, S.: The possibility of engaging chickpea in a cereal-legume crop rotation in Hungary under supplemental irrigation.
In: Proceedings of the Plants 2025: From Seeds to Food Security, Sciforum MDPI, Barcelona, 1, 2025, (Plants 2025 Conference, ISSN 2223-7747 ; 2025)
2024
17.
Karacs, J., Veres, S., Makleit, P.: Abszcizinsav, nátrium-szalicilát és etilén előkezelés hatása kukorica (Zea mays L.) hibridek golyvás üszög (Ustilago maydis [DC.] Corda) fertőzöttségére mesterséges inokulálás mellett.
In: XIV. Magyar Növénybiológiai Kongresszus 2024. augusztus 28-30. Összefoglaló kötet: A Magyar Növénybiológiai Társaság (a FESPB tagjának) és a Fotoszintézis - Élet a Fényből Alapítvány közös rendezvénye, Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Szeged, 74, 2024. ISBN: 9786156833006
18.
Veres, S.: Absztraktkötet: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok.
Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 102 p., 2024. ISBN: 9789634906568
19.
Basal, O., Sobh, M., Veres, S.: A csicseriborsó élettani válasza a késői vetési időre: jobb felhasználás lehetősége vetésforgóban. Physiological response of chickpea to late sowing date: possibility of better exploitation in crop rotations.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 16, 2024. ISBN: 9789634906568
20.
Basal, O., Veres, S.: Alternative crops in Central Europe: can quinoa be a solution under less-favorable agroecological conditions?.
In: Book of Abstracts : XV International Scientific Agriculture Symposium "AGROSYM 2024". Ed.: Dusan Kovacevic, University of East Sarajevo, Faculty of Agriculture, Sarajevo, 146, 2024. ISBN: 9789997681652
21.
Fári, M., Veres, S.: A magyar űrkertészet hajnala: az űrbeli növénytermesztés hat évtizede, jelene és perspektívái = The dawn of hungarian space gardening: six decades of space plant growing, the present and perspectives.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 28, 2024. ISBN: 9789634906568
22.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
23.
Koroknai, J., Fári, M., Tóth, C., Faragó, E., Makleit, P., Veres, S., Domokos-Szabolcsy, É.: A paprika seed priming kutatás eredményei zárt rendszerű (BLSS) növénynevelésben.
24.
Kaszás, L., Kovács, Z., Elhawat, N. A., Koroknai, J., Fári, M., Cziáky, Z., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: A parlagfű, az amarant és a mungóbab biofinomítási potenciáljának feltárása.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2024. ISBN: 9789634906568
25.
Sobh, M., Basal, O., Ayman, S. O., Veres, S.: Assessing the impact of salinity stress on some morpho-physiological traits of two chickpea genotypes under hydroponic conditions.
Acta agrar. Debr. 2, 47-53, 2024.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem