EN HU

Bákonyi Nóra

Teljes publikációs lista

2025
1.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
2024
2.
Bákonyi, N., Barna, D., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Makleit, P.: Role of alfalfa brown juice in plant growth and development.
In: Biostimulants in Plant Protection and Performance / Azamal Husen, Elsevier, London, 149-163, 2024. ISBN: 9780443158858
2023
3.
Barna, D., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É.: Mikroalga fehérjekinyerés hatékonyságának növelése a sejtfeltárás optimlizálásával.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 39, 2023. ISBN: 9786156457233
2022
4.
Kremper, R., Szarvas, S., Bákonyi, N., Tállai, M., Béni, Á., Balláné Kovács, A.: A relatív klorofilltartalom és a szövetnedv-nitrátértékek közötti összefüggés tavaszi zab (Avena sativa L.) példáján.
Növénytermelés. 71 (2), 79-92, 2022.
5.
Barna, D., Alshaal, T. A. A. I., Tóth, I. O., Cziáky, Z., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N.: Bioactive metabolite profile and antioxidant properties of brown juice, a processed alfalfa (Medicago sativa) by-product.
Heliyon. 8 (11), 1-9, (cikkazonosító: 11655), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
6.
Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N. A., Domingos, G. J., Kovács, Z., Koroknai, J., Bodó, E., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Comparison of Wet Fractionation Methods for Processing Broccoli Agricultural Wastes and Evaluation of the Nutri-Chemical Values of Obtained Products.
Foods. 11 (16), 1-18, (cikkazonosító: 2418), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Plant Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q2 Health (social science)
Q2 Microbiology
7.
Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
8.
Cheradil, A. E. B. D., Bákonyi, N., Csótó, A.: Microalgae: a biological tool for plant protection.
In: 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum : Program és Összefoglalók. Szerk.:: Kövics György, Tarcali Gábor, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 46, 2022.
9.
Makleit, P., Tóth, C., Koroknai, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Veres, S.: Research on the formulation of substrates, fertilizers and novel nutrient delivery methods for space pepper plant cultivation in ground and in microgravity.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 64-64, 2022. ISBN: 9789634904687
10.
Barna, D., Fári, M., Bákonyi, N.: Response of artificial algal-bacterial consortia to elevated CO2 levels.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 53-53, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
11.
Kisvarga, S., Fári, M., Kovács, S., Barna, D., Tóth, I. O., Antal, G., Orlóci, L., Istvánfi, Z., Farkas, D., Bákonyi, N.: Fermentált fehérjementes lucerna alkalmazása biostimulátorként egynyári dísznövényeken.
In: XXVII. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglaló kötet. Szerk.: Karsai Ildikó, Bóna Lajos, Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Mihály Róbert, Balla Krisztina, MTA Agrártudományok Osztálya Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Magyar Növénynemesítők Egyesülete, Martonvásár, 45, 2021. ISBN: 9789638351487
12.
Bákonyi, N., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Tóth, I. O., Barna, D.: Fermentált növényi barnalét tartalmazó tenyészközeg.
13.
Barna, D., Fári, M., Bákonyi, N.: Lucerna barnalé hasznosítása alga-baktérium társkultúra táptalaj-összetevőjeként.
In: Absztraktkötet : Környezet, Egészség, Biztonság (EHS) Nemzetközi Szimpózium 2021, Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Debrecen, 18, 2021.
14.
Barna, D., Kisvarga, S., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I. O., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants.
Plants-Basel. 10 (6), 1-15, (cikkazonosító: 1076), 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
15.
Makleit, P., Fári, M., Kovács, S., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Veres, S.: Role of magnesium in plant's life.
16.
Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N. A., Bákonyi, N., Razem, M., Fári, M., Prokisch, J., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I.: Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
Plants-Basel. 10 (7), 1-24, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
2020
17.
El-Ramady, H., Abdalla, N., Kovács, S., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Geilfus, C. M.: Alfalfa Growth under Changing Environments: An Overview.
Env. Biodiv. Soil Security. 15 (4), 201-224, 2020.
18.
Bákonyi, N., Kisvarga, S., Barna, D., Tóth, O. I., El-Ramady, H., Abdalla, N., Kovács, S., Rozbach, M., Fehér, C., Elhawat, N. A., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M.: Chemical Traits of Fermented Alfalfa Brown Juice: Its Implications on Physiological, Biochemical, Anatomical, and Growth Parameters of Celosia.
Agronomy-Basel. 10 (2), 1-22, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
19.
Barna, D., Tóth, I. O., Fári, M., Bákonyi, N.: Deproteinized plant juice as part of circular economy: A short review and brief experimental data.
Agrártud. Közl. 2, 23-26, 2020.
20.
Kisvarga, S., Barna, D., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I. O., Fári, M., Makleit, P., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Fermented Alfalfa Brown Juice Significantly Stimulates the Growth and Development of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) Plants.
Agronomy-Basel. 10 (5), 1-16, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
21.
El-Ramady, H., Abdalla, N., Kovács, S., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Geilfus, C. M.: Sustainable Biorefinery of Alfalfa (Medicago sativa L.).
Egypt. J. Bot. 60 (3), 621-639, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Biotechnology
Q4 Ecology
Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q4 Cell Biology
Q4 Genetics
Q4 Plant Science
2019
22.
Barna, D., Tóth, I. O., Fári, M., Bákonyi, N.: Stabilization of alfalfa phytoserum by lacto-fermentation.
In: A világ interdiszciplináris megközelítésben. Szerk.: Mező Ferenc, Mező Katalin, Mándy Zsuzsa, Debreceni Egyetem, Debrecen, 89-100, 2019. ISBN: 9789634901723
23.
Kovács, S., Török, E., Tóth, I. O., Barna, D., Bákonyi, N.: Tápiószelei-1' és 'Jozsó' lucernafajták hajtásának szövettani jellemzése és fitoszérumának tulajdonságai.
In: Növénynemesítés a 21. század elején: kihívások és válaszok : XXV. Növénynemesítési Tudományos Nap 2019. Szerk.: Karsai Ildikó, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 354-358, 2019. ISBN: 9789638351456
2018
24.
Bákonyi, N., Tóth, I. O., Kovács, S.: A lucerna savó mint alternatív bioipari nyersanyag.
In: XXIV. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Karsai Ildikó, Polgár Zsolt, Keszthelyi Burgonyáért Egyesület, Keszthely, 61, 2018. ISBN: 9786150014692
25.
Makleit, P., Bákonyi, N., Veres, S.: A lucerna savó mint alternatív növénykondícionáló és növénytáp-forrás.
In: XXIV. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Karsai Ildikó, Polgár Zsolt, Keszthelyi Burgonyáért Egyesület, Keszthely, 103, 2018. ISBN: 9786150014692
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem