EN HU

Kovács Szilvia

Teljes publikációs lista

2024
1.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Furkó, L., Fekete, I., Kovács, S.: A kövér porcsin, mint gyomnövény élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata = Exploring the potential of purslane as a weed for the food industry.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 11, 2024. ISBN: 9789634906568
2.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
3.
Kovács, S., Csatári, G., Eged, B., Aszalósné Balogh, R.: Élelmi rostok a mindennapi táplálkozásunkban.
Agroforum. 35 (11), 52-53, 2024.
4.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Kincset érő gyomnövényünk.
Mezőhír. 28 (11), 57, 2024.
5.
Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
6.
Eged, B., Kiss, A., Kovács, S.: Rost- és fehérjedús növényi források zöld biomasszájának és magjának összehasonlító komplex értékelése.
In: LXV. Georgikon Napok Tudományos Konferencia : Kivonatkötet. Szerk.: Pőr Csilla, Szabó-Soós Adrienn, Szabó Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 149-150, 2024. ISBN: 9786156338105
7.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Csatári, G., Burzán, J., Kovács, S., Veres, S., Máthé, E., Nagy, B. M., Diósi, G.: Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 98-99, 2024.
2023
8.
Kriston-Kőműves, N., Kovács, S., Tállai, M., Mizsei, E.: A Homoki Nőszirom (Iris Arenaria Waldst.et. Kit.) Rákosi Vipera élőhelyrekonsrukcióba történő betelepítésének előkészítő vizsgálata.
In: Zöld mezőgazdaság; Innovációk a Fenntarthatóságért / Juhos Roland, Ősz Aletta, Debreceni Egyetem, Kerpely Kálmán Szakkolégium, Tormay Béla Szakkolégium, Debrecen, 18-23, 2023. ISBN: 9789634905226
9.
Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Vajkai, B., Kovács, S.: Analysis of bioactive components in the pressed fiber of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 36, 2023. ISBN: 9789634905356
10.
Csatári, G., Kovács, S.: Analysis of components in the press fibre of lucerne (Medicago sativa L.) varieties.
In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings, Zbornik radova. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 368-373, 2023, (ISSN 2459-5551)
11.
Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
12.
Csatári, G., Koroknai, J., Basal, O., Görögh, P., Kovács, S.: Investigating the above-ground biomass values of sweet potatoes (Ipomoea batatas).
Agrártud. közl. 1, 35-39, 2023.
13.
Nagy, A., Ősz, A., Tóth, M., Rácz, I. A., Kovács, S., Szanyi, S.: Nontarget catches of traps with chemical lures may refer to the flower-visitation, probable pollination, and feeding of bush crickets (Ensifera: Tettigoniidae).
Ecol. Evol. 13 (7), 1-10, (cikkazonosító: 10249), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Nature and Landscape Conservation
14.
Nagy, A., Ősz, A., Tóth, M., Rácz, I. A., Kovács, S., Szanyi, S.: Nontarget catches of trap with chemical lures reveal bush crickets' (Tettigoniidae) flower visitation, pollination, and feeding.
In: 8th Student Conference on Conservation Science / B. Zsinka, A. Báldi, F. Vajna, E. Balogh, B. Palotás, K. Mázsa, Centre for Ecological Research, Balatonvilágos, 13-14, 2023.
15.
Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
16.
Elhawat, N. A., Csajbók, J., Kovács, S., Veres, S., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I.: Phosphorus fertilization rate and dynamics in early development of three giant reed (Arundo donax L.) ecotypes.
Biomass Bioenerg. 173, 1-14, (cikkazonosító: 106805), 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science
D1 Forestry
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
Q1 Waste Management and Disposal
17.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Koroknai, J., Kovács, S., Tóth, C., Csilléry, G., Jókai, Z., Matkovits, A., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: Phytochemical evaluation of the fruits and green biomass of determinate-type sweet pepper ( Capsicum annuum L. fasciculatum) grown in terrestrial bioregenerative life-support research facilities.
J. Plant Interact. 18 (1), 1-21, (cikkazonosító: 2268118), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Plant Science
2022
18.
Csatári, G., Fári, M., Fehér, C., Kovács, S.: Analysis of the lignocellulose composition of wet fractionated alfalfa fiber.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 54-54, 2022. ISBN: 9789634904687
19.
Sulyok, D., Felföldi, J., Kovács, S., Czakó, I.: A növényvédelem munkaművelet gépesítésének és hatékonyságának javítása.
Acta agron. Óvár. 63 (2), 26-46, 2022.
20.
Csatári, G., Eged, B., Kovács, S.: Content parameters of wet-fractionated fibre obtained from leaves and stems of different batata species (Ipomoea batatas).
In: 19th Wellmann International Scientific Conference : Book of abstract. Ed.: Kiss Orsolya, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 34, 2022. ISBN: 9789633068601
21.
Csatári, G., Kovács, S.: Dietary fibre prevalence and its role in human nutrition.
Agrártud. közl. 1 (1), 9-13, 2022.
22.
Nagy, A., Ősz, A., Tóth, M., Rácz, I. A., Kovács, S., Szanyi, S.: Egyenesszárnyú fajok (Ensifera: Tettigoniidae) viráglátogatásban, pollinációban betöltött szerepének és táplálék preferenciájának vizsgálata illatanyagos csapdák nem-cél fajok fogásai alapján.
In: 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum : Program és Összefoglalók. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 66-67, 2022.
23.
Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
24.
Csatári, G., Eged, B., Fehér, C., Fári, M., Kovács, S.: Investigation of Content Parameters in Wet-Fractionated Fibre from Various Plants for Potential Use in Human Nutrition.
Foods. 11 (19), 1-13, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q2 Health (social science)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
25.
Kovács, S., Csatári, G., Domokos-Szabolcsy, É., Koroknai, J., Tóth, C., Göblös, S., Fehér, C., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: The green biomass of the Hungarian space peppers grown in ground bioregenerative life support facilities are useful for food and feed, and/or suitable for bioconversion?.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 62-62, 2022. ISBN: 9789634904687
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem