EN HU

Pepó Péter

Teljes publikációs lista

2024
1.
Szabó, A., Szabó, É., Dóka, L. F., Csajbók, J., Kutasy, E., Pepó, P., Ábrahám, É. B., Seres, E.: A biológiai alapok és a vízellátás szerepe a minőségi csemegekukorica termesztésében.
Mezőhír. 28 (7), 44-47, 2024.
2.
Pepó, P.: A fejlesztés alapja a minőség kell legyen.
Magyar Mezőgazdaság. 79 (25), 22-24, 2024.
3.
Pepó, P.: A hazai napraforgó termesztés helyzetének rövid értékelése.
Értékálló aranykorona. 24 (2), 19-21, 2024.
4.
Pepó, P.: A minőségi búzatermesztés agrotechnikája.
Agroforum. 35 (8), 42-46, 2024.
5.
Csajbók, J., Kutasy, E., Ábrahám, É. B., Seres, E., Szabó, A., Dóka, L. F., Virág, I. C., Vad, A., Pepó, P.: A nitrogénmegosztás hatása a csemegekukorica (Zea mays L. convar. saccharata Koern) hibridek növényfiziológiai tulajdonságaira és termésére.
Növénytermelés. 73 (3), 67-88, 2024.
6.
Nyandi, M. S., Pepó, P.: Aspergillus and Fusarium Mycotoxin Contamination in Maize (Zea mays L.): The Interplay of Nitrogen Fertilization and Hybrids Selection.
Toxins. 16 (7), 1-14, (cikkazonosító: 318), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
7.
Nyandi, M. S., Pepó, P.: Assessing the implication of SPAD and NDVI Values in Nitrogen Application and grain quality of selected maize hybrids.
In: 11th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : Book of abstracts. Eds.: Jana Pulkrabová, Monika Tomaniová; Stefan van Leeuwen; Michele Suman; Michel Nielen, Jana Hajšlová, The University of Chemistry and Technology, Prague, 451, 2024. ISBN: 9788075922687
8.
Ábrahám, É. B., Seres, E., Pepó, P., Csajbók, J., Kutasy, E., Szabó, A., Szabó, É., Dóka, L. F., Virág, I. C.: A vetéstechnológia és a vízellátás hatása a csemegekukorica termésére.
Agrárunió. 25 (12), 2-4, 2024.
9.
Nyandi, M. S., Pepó, P.: Effects of N fertilization and hybrid genotype on fusarium and aspergillus mycotoxin contamination in maize kernels.
Cereal Res. Commun. Epub ahead of print, 1-9, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q3 Genetics
Q3 Physiology
10.
Pepó, P.: Eltérő intenzitású termesztéstechnológiák hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségére.
Növénytermelés. 73 (1), 93-108, 2024.
11.
Pepó, P., Csajbók, J., Kutasy, E., Szabó, A., Dóka, L. F., Ábrahám, É. B., Szabó, É., Seres, E.: Fejlesztési lehetőségek a hazai csemegekukorica-termesztésben.
Magyar Mezőgazdaság. 79 (29), 20-21, 2024.
12.
Pepó, P.: Genotípus és néhány agrotechnikai tényező hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségi paramétereire.
Növénytermelés. 73 (2), 61-76, 2024.
13.
Nyandi, M. S., Pepó, P.: Influence of nitrogen fertilization and hybrids on chlorophyll content and consequent maize grain yield.
In: 21st Wellmann International Scientific Conference Book of abstracts / felelős kiadó Edit Mikó, szerk. Ingrid Melinda Gyalai, Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 20, 2024. ISBN: 9789633069806
14.
Pepó, P., Pepó, P.: Kényszer vagy lehetőség - Napraforgó-termesztés új megközelítésben.
Magyar Mezőgazd. 79 (40), 18-20, 2024.
15.
Pepó, P.: Mennyiség és/vagy minőség?: [Kihívások a hazai búzatermesztésben].
Magyar Mezőgazd. 79 (5), 20-22, 2024.
16.
Pepó, P., Nyandi, M. S.: Néhány agrotechnikai tényező hatása a kukorica (Zea mays L.) szemtermésének kémiai összetételére.
Növénytermelés. 73 (1), 109-120, 2024.
17.
Nyandi, M. S., Pepó, P.: Role of hybrid and fertilization in mycotoxin contamination of maize.
An. Uni. Oradea Fasc. Ecotoxi. Zooteh. Tehno. Industr. Alimentara. 23, 169-172, 2024.
18.
Sulyok, D., Szapáry, K., Csajbók, J., Kutasy, E., Ábrahám, É. B., Szabó, É., Dóka, L. F., Szabó, A., Seres, E., Pepó, P.: Tápoldatozó tápanyag-visszapótlási technológiák alkalmazása a csemegekukorica termesztésében.
Mezőhír. 28 (8), 56-60, 2024.
2023
19.
Pepó, P.: A magyar búzatermesztés fejlesztési lehetőségei.
Magyar Mezőgazdaság. 78 (25), 18-20, 2023.
20.
Pepó, P.: A szója termesztéstechnológiájának megújítása.
Agroforum. Extra 98., 12-17, 2023.
21.
Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Csabai, J., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K., Vágvölgyi, S., Pepó, P.: A szöszösbükköny (Vicia villosa Roth.) és a tritikálé (X Triticosecale Wittmack) jelentősége a fenntartható biológiai talajvédelemben a Nyírségben.
Növénytermelés. 72 (1), 1-19, 2023.
22.
Pepó, P.: Az évjárat és az agrotechnikai elemek interaktív hatása kukoricánál tartamkísérletben.
Agroforum. 34 (102), 18-21, 2023.
23.
Pepó, P.: Búza agronómiai kutatások eredményei - jövőbeli távlatok.
Agroforum. 34 (8), 8-15, 2023.
24.
Pepó, P.: Debreceni tartamkísérletek 40 éves eredményei.
Növénytermelés. 72 (3), 63-102, 2023.
25.
Pepó, P.: Hibridspecifikus technológiák a napraforgó termesztésben.
Értékálló aranykorona. 23 (2), 4-6, 2023.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem