Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Élelmiszertudományi Intézet / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Food Science
Mihály, K.,
Nagy, A.,
Kovács, C.,
Takács, F.,
Karaffa, E. M.:
A módosított légterű csomagolás meghosszabbíthatja a meggy friss fogyasztási időszakát.
In: 71. Növényvédelmi Tudományos Nap. Szerk.: Haltrich Attila, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 60, 2025.
Zabiák, A.,
Csótó, A.,
Kovács, C.,
Karaffa, E. M.:
A new strategy is required against walnut fruit rot protection.
In: 30. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / The 12th International Plant Protection Symposium at the University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Nagy Antal, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 65-66, 2025.
Mihály, K.,
Szalay, Z.,
Karaffa, E. M.,
Csótó, A.:
Food Waste Assessment in Hungary.
In: Sustainable Network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation / Fernando Perez Rodriguez, Gianfranco Romanazzi, University Of Cordoba, Cordoba, 94, 2025.
Vasquez, S. R.,
Csótó, A.,
Karaffa, E. M.:
Inhibition of Botrytis cinerea mycelium growth by soluble and volatile metabolites, phosphate solubilization and resistance in high NaCl concentration from Trichoderma afroharzianum (TR04) and Trichoderma simmonsii (TR05).
In: 30. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / The 12th International Plant Protection Symposium at the University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Nagy Antal, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 129-130, 2025.
Csótó, A.,
Riczu, P.,
Zabiák, A.,
Karaffa, L.,
Karaffa, E. M.:
Integrating biostimulation and plant pathogen control: endophytic Trichoderma strains boost yield and disease resistance in field crops.
In: 17 th International In Congress of the Mediterranean Phytopathological Union: New phytopathology frontiers of research and education in plant health and food safety : Book of abstracts, Mediterranean Phytopathological Union, Bari, 291, 2025.
Fekete, E.,
Ág, N.,
Ág-Rácz, V.,
Karaffa, E. M.,
Scazzocchio, C.,
Flipphi, M.,
Karaffa, L.:
Propagation of [D1,2]-type spliceosomal twin introns (stwintrons) in Hypoxylaceae and Xylariaceae fungi.
Microbiol. Spectr. [Epub ahead of print], 1-16, 2025.
Q1
Immunology and Microbiology (miscellaneous)
(2024)
Q1
Infectious Diseases
(2024)
Q1
Microbiology (medical)
(2024)
Q1
Physiology
(2024)
8.
Csótó, A.,
Laurinyecz, N.,
Nagy, A.,
Rakonczás, N.,
Németh, K. E.,
Németh, C.,
Nagy, Z.,
Csikászné Krizsics, A.,
Karaffa, E. M.:
Tolerance of cultivars and hybrid grapes against trunk diseases.
In: 17th International Congress of the Mediterranean Phytopathological Union: New phytopathology frontiers of research and education in plant health and food safety : Book of abstracts /, Mediterranean Phytopathological Union, Bari, 204, 2025.
Mihály, K.,
Zabiák, A.,
Csótó, A.,
Karaffa, E. M.:
Trichoderma afroharzianum oldható metabolitjainak gátló hatása posztharveszt patogének micéliális növekedésére.
In: 30. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / The 12th International Plant Protection Symposium at the University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Nagy Antal, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 77, 2025.
Csótó, A.,
Riczu, P.,
Csajbók, J.,
Kocsis, I. A.,
Ábri, T.,
Karaffa, E. M.:
Trichoderma alapú termék terepi és laboratóriumi vizsgálata abiotikus és biotikus stresszcsökkentésre mezőgazdasági és erdészeti rendszerekben / Field and laboratory assessment of a Trichoderma-based product for abiotic and biotic stress mitigation in agricultural and forestry ecosystems.
In: 30. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / The 12th International Plant Protection Symposium at the University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Nagy Antal, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 49-50, 2025.
Csótó, A.,
Ficzere, D.,
Papp, B.,
Szakadát, G.,
Karaffa, E. M.:
Trichoderma törzsek kompatibilitási vizsgálatai a kukorica és a napraforgó gyomirtó készítményeivel.
In: 71. Növényvédelmi Tudományos Nap. Szerk.: Haltrich Attila, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 30, 2025.
Mihály, K.,
Nagy, A.,
Kovács, C.,
Takács, F.,
Romanazzi, G.,
Karaffa, E. M.:
Cold storage may elongate the fresh consumption period of sour cherry (Prunus cerasus L.).
In: Innovations in Food Loss and Waste Management, Book of abstract. Szerk.: Gianfranco Romanazzi, Marwa Moumni, Department of Agricultural Food and Environmental Sciences, Universita Politecnica delle Marche, Ancona, 68, 2024.
Csótó, A.,
Karaffa, E. M.:
Country-wide survey of grapevine trunk diseases in hungary and effect of environmental factors on the symptom expression.
In: Tokaj Wine Congress 2024: Book of Abstracts. Szerk.: Némethy Sándor, Kreidlmayer Márta, Tokaj-Hegyalja Egyetem, Sárospatak, 17, 2024.
Mihály, K.,
Pál, K.,
Nagy, A.,
Romanazzi, G.,
Takács, F.,
Karaffa, E. M.:
Effect of chitosan as a basic substance on postharvest pathogens and shelf life of sour cherries.
In: International Symposium on Postharvest Pathology: Next Frontiers for Improved Knowledge and Management of Postharvest Disease. Ed.: Kerry Everett, International Society for Horticultural Science (ISHS), Leuven, 64, 2024.
Karaffa, E. M.,
Mihály, K.,
Nagy, A.,
Pál, K.,
Peles, F.,
Zabiák, A.,
Kovács, C.,
Takács, F.,
Romanazzi, G.,
Holb, I.:
Effects of storage conditions, cultivars, and production systems on fruit decay incidence of Sour Cherry (Prunus cerasus L.) fruit after shelf-life conditions.
Agronomy-Basel. 14 (10), 1-21, (cikkazonosító: 2212), 2024.
Karaffa, E. M.,
Kovács, C.,
Karaffa, L.,
Csótó, A.:
Endophytic Trichoderma strains open new perspectives for fungi biocontrol.
In: 29. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / 11th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Debreceni Egyetem, MÉK Növényvédelmi Intézet, Debrecen, 25-26, 2024.
Kiss, A.,
Tupicza, R.,
Szilva, D.,
Szakadát, G.,
Peles, F.,
Karaffa, E. M.:
Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
Csótó, A.,
Laurinyecz, N.,
Nagy, A.,
Rakonczás, N.,
Németh, K. E.,
Németh, C.,
Nagy, Z.,
Csikászné Krizsics, A.,
Karaffa, E. M.:
Szőlőfajták és fajhibridek ellenállósága a fertőző tőkepusztulással szemben.
In: 70. Növényvédelmi Tudományos Napok. Szerk.: Haltrich Attila, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 42, 2024.
Csótó, A.,
Laurinyecz, N.,
Nagy, A.,
Rakonczás, N.,
Németh, E. K.,
Németh, C.,
Nagy, Z.,
Csikászné Krizsics, A.,
Karaffa, E. M.:
Szőlőfajták és fajhibridek ellenállósága a fertőző tőkepusztulással szemben.
Növényvédelem. 85 (4), 167-178, 2024.
Zabiák, A.,
Csótó, A.,
Pál, K.,
Karaffa, E. M.:
Testing alternative plant protection methods against walnut pathogen fungi.
In: 1st Debrecen Online Conference on Infectious Diseases in a One Health context (DOCIDOH) : Book of abstracts, Debreceni Egyetem, Debrecen, 29, 2024.
Pócsik-Sáfrány, K.,
Ansaroudi, R. S.,
Zabiák, A.,
Mihály, K.,
Csótó, A.,
Karaffa, E. M.:
The effect of washing on the shelf-life parameters of spinach (Spinacia oleracea L.).
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 131-135, 2024.