EN HU

Alexa Loránd

Teljes publikációs lista

2024
1.
Czipa, N., Kovács, B., Alexa, L., Gebreyesus, M.: Determination of Trace, Micro and Macro Elemental Concentration of Eritrean Honeys.
Biol. Trace Elem. Res. 202 (5), 2367-2375, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2023)
Q2 Biochemistry (medical) (2023)
Q2 Clinical Biochemistry (2023)
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2023)
Q1 Inorganic Chemistry (2023)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2023)
2.
Urbán, B., Alexa, L., Karaffa, E. M., Csótó, A.: Trichoderma biostimulánssal kezelt, illetve kontroll fekete bodza (Sambucus nigra) különböző beltartalmi értékeinek összehasonlítása.
In: 29. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / 11th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Debreceni Egyetem, MÉK Növényvédelmi Intézet, Debrecen, 113-114, 2024.
2023
3.
Czipa, N., Ungai, D., Kovács, B., Alexa, L.: Magyarországi fajtamézek elemanalízise és fajtaazonosítása.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 79-85, 2023. ISBN: 9789634905257
4.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
5.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
6.
Ungai, D., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Kovács, B.: Őszi búza ásványielem-tartalmának mérési eredményei Magyarországon.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 248-254, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
7.
Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of the macroelement content of breads fortified with different spices and their contribution to the nutrient reference value.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4047-4057, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
8.
Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4036-4046, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
2021
9.
Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Examination of breads enriched with dried basil and evaluation of the results.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3672-3678, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
10.
Orhotohwo, O. L., Czipa, N., Kovács, B., Alexa, L.: Impacts of the use of gluten-free cereals and spices on the quality parameters of beer.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 11, 1-4, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Biotechnology
Q3 Food Science
Q4 Microbiology
Q4 Molecular Biology
11.
Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3649-3656, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
12.
Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3657-3664, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
13.
Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3665-3671, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
2019
14.
Alexa, L., Mihály, K., Kerekes, G., Nagy, T., Takács, F., Karaffa, E. M.: Antioxidáns hatású vegyületek mennyiségének változása tárolás és preharveszt kezelések függvényében három magyarországi meggyfajta eredményei alapján.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 11, 2019. ISBN: 9786155606090
15.
Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Change of antioxidant compounds of spices during drying.
Agrártud. Közl. 2, 77-81, 2019.
16.
Kántor, A., Fischinger, L. Á., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Funkcionális kenyér, avagy a fokhagyma és készítményei hatása a kenyér egyes paramétereire = Functional bread, or the effects of garlic and its products on certain parameters of bread.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (4), 2704-2714, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
17.
Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Különböző fajtamézek beltartalmi paramétereinek vizsgálata.
In: Tavaszi Szél Konferencia 2019. Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 77, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
18.
Topa, E., Posta, J., Alexa, L., Kántor, A., Czipa, N., Kovács, B.: Analysis of flavonoids: Characterization, sample preparation for GC-MS.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 43-49, 2018. ISBN: 9789634900320
19.
Fischinger, L. Á., Czipa, N., Alexa, L., Kovács, B., Kántor, A.: Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 93-94, 2018. ISBN: 9786155545818
20.
Fischinger, L. Á., Czipa, N., Alexa, L., Kovács, B., Kántor, A.: Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 345-353, 2018. ISBN: 9786155545900
21.
Novák, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Comparative study of special honey products and herbhoneys.
Agrártud. Közl. 74, 117-120, 2018.
22.
Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of element contents of commercial and homemade jams.
Agrártud. Közl. 74, 71-75, 2018.
23.
Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of micro and trace elements of commercial beers.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 7 (3), 432-436, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Biotechnology
Q4 Food Science
Q4 Microbiology
Q4 Molecular Biology
24.
Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of nutritional parameters of commercial and homemade jams.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 7 (3), 407-411, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Biotechnology
Q4 Food Science
Q4 Microbiology
Q4 Molecular Biology
25.
Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of nutritional parameters of different cereal flours' bread.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 22, 2018. ISBN: 9789634900412
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem