EN HU

Ungai Diána

Teljes publikációs lista

2025
1.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
2.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. [Epub ahead of print], 1-15, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
3.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Ungai, D., Kovács, B., Stündl, L., Furkó, L., Syed, R. N. A., Diósi, G.: Development of high-fibre biscuits using brewers' spent grain: Innovation in the bakery industry.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 1-18, 2025.
4.
Péterffy, G. B., Buzgó, L., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Freytag, C., Laczkó, L., Ungai, D., Szilágyi, A., Kovács, B., Gonda, S., Kardos, G., Nagy, V.: Evaluating the Antimicrobial Properties of Purslane (Portulaca oleracea L.) Extracts Against Clinically Relevant Pathogens.
In: Book of abstracts - 2nd Debrecen Online Conference on Infectious Diseases in a One Health Context (DOCIDOH) / Papp, D, One Health Institute, Faculty of Health Sciences, University of Debrecen, Debrecen, 56, 2025.
2024
5.
Pandey, V. K., Singh, K., Suthar, T., Srivastava, S., Rustagi, S., Ungai, D., Kovács, B., Shaikh, A. M.: Current Strategies to Modify the Functional Properties of Proteins Extracted from Pumpkin Seeds: A Comprehensive Review.
Horticulturae. 10 (11), 1-21, (cikkazonosító: 1194), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture
Q2 Plant Science
6.
Divya, S., Pandey, V. K., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A. E. M., Kovács, B., Shaikh, A. M.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review.
Nutrients. 16 (19), 1-22, (cikkazonosító: 3423), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
D1 Nutrition and Dietetics
7.
Bartolome, D. O., Kovács, B., Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Ungai, D., Várallyay, S.: Investigation of sample preparation methods for microelemental analyses of milk powder.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 90, 2024. ISBN: 9786155270826
8.
Avinash, P. G., Hamid,, Shams, R., Dash, K. K., Shaikh, A. M., Ungai, D., Harsányi, E., Suthar, T., Kovács, B.: Recent insights into the morphological, nutritional and phytochemical properties of Indian Gooseberry (Phyllanthus emblica) for the development of functional foods.
Plants-Basel. 13 (5), 1-19, (cikkazonosító: 574), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
9.
Várallyay, S., Bartolome, D. O., Ungai, D., Kovács, B.: Savak alkalmazhatóságának vizsgálata mintaelőkészítés során tejpor elemanalíziséhez = Investigation the applicability of acids in sample preparation for the elemental analysis of milk powderR.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 97, 2024. ISBN: ISBN9789634906568
2023
10.
Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
11.
Baráth, N., Kovács, B., Ungai, D.: Kilátások a sütőiparban a búza minőségéről.
12.
Czipa, N., Ungai, D., Kovács, B., Alexa, L.: Magyarországi fajtamézek elemanalízise és fajtaazonosítása.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 79-85, 2023. ISBN: 9789634905257
13.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
14.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
15.
Baráth, N., Ungai, D., Kovács, B.: Overview of test methods used to classify wheat flour and bread samples: REVIEW.
Agrártud. közl. 2, 27-34, 2023.
16.
Ungai, D., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Kovács, B.: Őszi búza ásványielem-tartalmának mérési eredményei Magyarországon.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 248-254, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
17.
Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
18.
Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results.
ÉVIK. 68 (3), 4013-4019, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
2019
19.
Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Az ásványianyag-tartalom alakulása a Jubilejnaja 50 őszi búzafajtában (Triticum aestivum L.), különböző termesztési években és termőterületeken, Magyarországon.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (1), 2397-2405, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
2018
20.
Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Investigation of long term quality stability in two winter wheat varieties (Jubilejnaja 50 and GK Öthalom) in Hungary.
In: Proceeding of the 9th International Congress Flour-Bread '17, 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brasno-Kruh '17. Eds.: Antun Jozinovic, Sandra Budzaki, Ivica Strelec, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 131-138, 2018, (1848-2562)
2012
21.
Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D., Boros, N.: Microelement content of herb varieties on a Floodplain Pasture of Upper Tisza River.
Eur. Chem. Bull. 1 (11), 485-488, 2012.
2011
22.
Sipos, P., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of crop year and mineral NPK fertilization on the quality stability of winter wheat on calcerous chernozem soil.
In: 15th World Fertilizer Congress of the International Scientific Centre for Fertilizers (CIEC) - Meeting the fertilizer demand on a changing globe: biofuels, climate change and contaminants. Szerk.: Cristian Hera, Publishing House of the Romanian Academy, Bucharest, 475-481, 2011.
23.
Győri, Z., Kruppa, J., Győriné Mile, I., Ungai, D., Sipos, P.: Examination of technological and nutritional properties of breads made from triticale flour.
In: Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09. Ed.: Zaneta Ugarcic-Hardy, University of Osijek, Osijek, 503-507, 2010.
24.
Sipos, P., Ungai, D.: Gabonavizsgálati módszerek és eszközök.
Agrárágazat. 11 (4), 34-36, 2011.
2010
25.
Sipos, P., Gombosné Nagy, I., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of harvesting time and processing on the quality of spice paprika powder.
J. Agroaliment. Process. Techn. 16 (2), 93-95, 2010.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem