EN HU

Ungai Diána

Publication list

2025
1.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (article identifier: 117401), 2025.
Journal metrics:
D1 Food Science (2024)
2.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. [Epub ahead of print], 1-15, 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
3.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Ungai, D., Kovács, B., Stündl, L., Furkó, L., Syed, R. N. A., Diósi, G.: Development of high-fibre biscuits using brewers' spent grain: Innovation in the bakery industry.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 1-18, 2025.
4.
Kumar, H., Kimta, N., Kapoor, S., Nepovimova, E., Chopra, C., Suthar, T., Ungai, D., Kovács, B., Harsányi, E., Shaikh, A. M.: Dietary antioxidants in mitigating carbon tetrachloride-induced hepatoxicity: An integrative review of preclinical insights.
J. Func. Foods. 133, 1-13, (article identifier: 107020), 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q2 Nutrition and Dietetics (2024)
5.
Péterffy, G. B., Buzgó, L., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Freytag, C., Laczkó, L., Ungai, D., Szilágyi, A., Kovács, B., Gonda, S., Kardos, G., Nagy, V.: Evaluating the Antimicrobial Properties of Purslane (Portulaca oleracea L.) Extracts Against Clinically Relevant Pathogens.
In: Book of abstracts - 2nd Debrecen Online Conference on Infectious Diseases in a One Health Context (DOCIDOH) / Papp, D, One Health Institute, Faculty of Health Sciences, University of Debrecen, Debrecen, 56, 2025.
6.
Borah, H., Bashir, O., Pawase, P. A., Mondal, I. H., Várallyay, S., Ungai, D., Kovács, B.: Exploring the versatility of Magnetic Relaxation Switching (MRS) and CRISPR-based biosensors for the detection of foodborne pathogens; a comprehensive review.
Applied Food Research. 5 (2), 1-17, (article identifier: 101190), 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
2024
7.
Pandey, V. K., Singh, K., Suthar, T., Srivastava, S., Rustagi, S., Ungai, D., Kovács, B., Shaikh, A. M.: Current Strategies to Modify the Functional Properties of Proteins Extracted from Pumpkin Seeds: A Comprehensive Review.
Horticulturae. 10 (11), 1-21, (article identifier: 1194), 2024.
Journal metrics:
Q1 Horticulture
Q2 Plant Science
8.
Divya, S., Pandey, V. K., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A. E. M., Kovács, B., Shaikh, A. M.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review.
Nutrients. 16 (19), 1-22, (article identifier: 3423), 2024.
Journal metrics:
D1 Food Science
D1 Nutrition and Dietetics
9.
Bartolome, D. O., Kovács, B., Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Ungai, D., Várallyay, S.: Investigation of sample preparation methods for microelemental analyses of milk powder.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 90, 2024. ISBN: 9786155270826
10.
Avinash, P. G., Hamid,, Shams, R., Dash, K. K., Shaikh, A. M., Ungai, D., Harsányi, E., Suthar, T., Kovács, B.: Recent insights into the morphological, nutritional and phytochemical properties of Indian Gooseberry (Phyllanthus emblica) for the development of functional foods.
Plants-Basel. 13 (5), 1-19, (article identifier: 574), 2024.
Journal metrics:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
11.
Várallyay, S., Bartolome, D. O., Ungai, D., Kovács, B.: Savak alkalmazhatóságának vizsgálata mintaelőkészítés során tejpor elemanalíziséhez = Investigation the applicability of acids in sample preparation for the elemental analysis of milk powderR.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 97, 2024. ISBN: ISBN9789634906568
2023
12.
Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
13.
Baráth, N., Kovács, B., Ungai, D.: Kilátások a sütőiparban a búza minőségéről.
14.
Czipa, N., Ungai, D., Kovács, B., Alexa, L.: Magyarországi fajtamézek elemanalízise és fajtaazonosítása.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 79-85, 2023. ISBN: 9789634905257
15.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
16.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
17.
Baráth, N., Ungai, D., Kovács, B.: Overview of test methods used to classify wheat flour and bread samples: REVIEW.
Agrártud. közl. 2, 27-34, 2023.
18.
Ungai, D., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Kovács, B.: Őszi búza ásványielem-tartalmának mérési eredményei Magyarországon.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 248-254, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
19.
Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
20.
Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results.
ÉVIK. 68 (3), 4013-4019, 2022.
Journal metrics:
Q4 Food Science
2019
21.
Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Az ásványianyag-tartalom alakulása a Jubilejnaja 50 őszi búzafajtában (Triticum aestivum L.), különböző termesztési években és termőterületeken, Magyarországon.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (1), 2397-2405, 2019.
Journal metrics:
Q4 Food Science
2018
22.
Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Investigation of long term quality stability in two winter wheat varieties (Jubilejnaja 50 and GK Öthalom) in Hungary.
In: Proceeding of the 9th International Congress Flour-Bread '17, 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brasno-Kruh '17. Eds.: Antun Jozinovic, Sandra Budzaki, Ivica Strelec, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 131-138, 2018, (1848-2562)
2012
23.
Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D., Boros, N.: Microelement content of herb varieties on a Floodplain Pasture of Upper Tisza River.
Eur. Chem. Bull. 1 (11), 485-488, 2012.
2011
24.
Sipos, P., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of crop year and mineral NPK fertilization on the quality stability of winter wheat on calcerous chernozem soil.
In: 15th World Fertilizer Congress of the International Scientific Centre for Fertilizers (CIEC) - Meeting the fertilizer demand on a changing globe: biofuels, climate change and contaminants. Szerk.: Cristian Hera, Publishing House of the Romanian Academy, Bucharest, 475-481, 2011.
25.
Győri, Z., Kruppa, J., Győriné Mile, I., Ungai, D., Sipos, P.: Examination of technological and nutritional properties of breads made from triticale flour.
In: Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09. Ed.: Zaneta Ugarcic-Hardy, University of Osijek, Osijek, 503-507, 2010.
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen