EN HU

Sipos Péter

Publication list

Uploaded publications:
184
Publications in DEA:
182
OA:
45
Date range:
2002-2025
2025
1.
Brúgós, B., Csirmaz, A., Major, T., Bereczky, Z., Gindele, R., Balogh, G., Kacska, S., Sipos, P., Illés, Á., Pfliegler, G.: Antiangiogenic Treatment of Patients with Hereditary Hemorrhagic Telangiectasia: experience of a Hungarian Center.
J. Clin. Med. 14 (22), 1-12, (article identifier: 8160), 2025.
Journal metrics:
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
2.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (article identifier: 117401), 2025.
Journal metrics:
D1 Food Science (2024)
3.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. 18 (11), 9423-9437, 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
4.
Nagy, R., Héjja, M., Máthé, E., Sipos, P.: Cirok alapú homoktövissel dúsított funkcionális sütőipari termékek fejlesztése és vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 37, 2025. ISBN: 9786155606175
5.
Nagy, R., Pacza, T., Héjja, M., Seres, E., Máthé, E., Sipos, P.: Development of functional muffin products made from sorghum and sea buckthorn.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 114-132, 2025.
6.
Nagy, R., Pál, A., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: extraction of free and bound polyphenols from brans of sorghum bicolor using different solvents.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 14, 1-7, (article identifier: 10906), 2025.
Journal metrics:
Q3 Biotechnology (2024)
Q3 Food Science (2024)
Q4 Microbiology (2024)
Q4 Molecular Biology (2024)
7.
Héjja, M., György, É., Lóga, F. Á., Nagy, R., Pacza, T., Sipos, P., Tankó, G., Laslo, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N. K., Máthé, E.: Gemmotherapy Extracts Like the Dog Rose, Lingonberry, Sea Buckthorn, Blackthorn, Common Grape, Hawthorn, Raspberry and Boxwood Feature Variable Yet Excelling Antimicrobial Effects.
Antibiotics. 14 (10), 1-39, (article identifier: 1052), 2025.
Journal metrics:
Q1 Biochemistry (2024)
Q1 Infectious Diseases (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Pharmacology (medical) (2024)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2024)
8.
Pál, A., Nagy, R., Sipos, P.: Kollagén és glicin alkalmazása meggylekvárban: újszerű lehetőségek a bőr és ízületek támogatására.
In: Doktoranduszok Fenntarthatósági Szimpóziuma 2025 : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2025. ISBN: 9786156457660
9.
Győri, Z., Kovács, B., Prokisch, J., Zsombik, L., Sipos, P., Boros, N.: Talaj- és növényvizsgálatok a Tisza árterében a 2000. évi szennyezések után.
ScientSec. 6 (1-2), 49-55, 2025.
2024
10.
Sipos, P., Seresné Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Élelmiszertechnológiai fejlesztések a Debreceni Egyetem MÉK-en.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82, 2024. ISBN: 9789634906568
11.
Pál, A., Nagy, R., Keczkó, P., Sipos, P.: Különböző meggyfajták bioaktív hatóanyag tartalmának összehasonlítása.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet. Szerk.: Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 68, 2024. ISBN: 9789634906568
12.
Nagy, R., Kun-Nemes, A., Szőllősi, E., Bíróné Molnár, P., Cziáky, Z., Murányi, E., Sipos, P., Gálné Remenyik, J.: Physiological potential of different Sorghum bicolor varieties depending on their bioactive characteristics and antioxidant potential as well as different extraction methods.
Heliyon. 10 (16), 1-17, (article identifier: 35807), 2024.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary
13.
Sipos, P., Radojčin, M.: Processing Foods: Process Optimization and Quality Assessment.
MDPI AG, Basel, 216 p., 2024. ISBN: 9783036577784
14.
Murvai, K., Rácz, H. V., Horváth, E., Németh, B., Imre, A., Pereira, K. N. O., Antunovics, Z., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V. P.: The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, (article identifier: 340), 2024.
Journal metrics:
Q2 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
2023
15.
Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, (article identifier: 760), 2023.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
16.
Sipos, P., Husi, K.: Comparison of methods for the analysis of particle size distribution in maize flour.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 123, 2023. ISBN: 9788675205814
17.
Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B. P.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
Processes. 11 (2), 1-12, (article identifier: 389), 2023.
Journal metrics:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
18.
Neji, C., Semwal, J., Máthé, E., Sipos, P.: Dough Rheological Properties and Macronutrient Bioavailability of Cereal Products Fortified through Legume Proteins.
Processes. 11 (2), 1-16, (article identifier: 417), 2023.
Journal metrics:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
19.
Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
20.
Nagy, R., Neji, C., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of functional properties of physically treated Sorghum flours and development of gluten-free Sorghum breads.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 13 (3), 1-6, (article identifier: 9959), 2023.
Journal metrics:
Q3 Biotechnology
Q3 Food Science
Q4 Microbiology
Q4 Molecular Biology
21.
Murvai, K., Rácz, H. V., Imre, A., Horváth, E., Pereira, K. N. O., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V. P.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
22.
Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
23.
Sipos, P., Radojčin, M.: Special issue: Processing foods: Process optimization and quality assessment.
Processes. 11 (3), 1-3, (article identifier: 851), 2023.
Journal metrics:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
24.
Répás, Z., Prokisch, J., Győri, Z., Sipos, P.: The Relationship between Rehydration Time and Tenderness at Different Rehydrating Water Temperatures in Freeze-Dried Pork Loin.
Processes. 11 (10), 1-11, (article identifier: 2822), 2023.
Journal metrics:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
2022
25.
Peles, F., Béri, B., Sipos, P., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Aflatoxin contamination of raw milk: sources, reasons and risk mitigation opportunities.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022, International Symposium : NKFIH 2018-1.2.1-NKP-2018-00002 Estimation of the long- and short-term exposure of Hungarian consumers to aflatoxins present in dairy products and recommending risk management measures: Project Closing Session: Abstract book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology, Debrecen, 10, 2022. ISBN: 9789634904670
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen