EN HU

Adácsi Cintia

Adácsi Cintia

Publication list

2025
1.
Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Adácsi, C., Szarvas, P., Király, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biocontrol Activity of New Lactic Acid Bacteria Isolates Against Fusaria and Fusarium Mycotoxins.
Toxins. 17 (2), 1-20, (article identifier: 68), 2025.
Journal metrics:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis (2023)
Q1 Toxicology (2023)
2024
2.
Batta, G., Papp, L. A., Ács-Szabó, L., Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Miklós, I.: A Schizosaccharomyces japonicus képes a Fusarium graminearum gátlására és olyan enzimek termelésére, amelyek részt vehetnek a mikotoxinok elleni toleranciában és a biológiai detoxifikációban = Schizosaccharomyces japonicus can inhibit the growth of Fusarium grami- nearum and produce proteins that may be involved in mycotoxin tolerance and biological detoxification.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 118-119, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
3.
Kovács, S., Adácsi, C., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: A tejsavbaktériumok szerepe a szilázs mikotoxin tartalmának csökkentésében.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 43, 2024. ISBN: 9789634906612
4.
Batta, G., Papp, L. A., Ács-Szabó, L., Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Miklós, I.: Élesztőgomba-fuzárium együttes tenyészetek vizsgálata = Examination of yeast-Fusarium co-cultures.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 120-121, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
5.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Király, S., Pócsi, I.: Tejsavbaktériumok antifungális hatásának és mikotoxin eliminációjának jellemzése.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 18, 2024. ISBN: 9789634906612
2023
6.
Adácsi, C., Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Aflatoxin M1 binding by probiotic bacterial cells and cell fractions.
Acta Aliment. 52 (4), 579-588, 2023.
Journal metrics:
Q3 Food Science
7.
Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Pócsi, I.: Biological elimination of Fusarium mycotoxins: yeasts and bacteria in work.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 144, 2023.
8.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Kovács, S., Dobos, A., Pfliegler, V. P., Nampoothiri, K. M., Pócsi, I.: Micotoxins in food chain-climate effect and elimination studies.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Suppl.), 77-78, 2023.
9.
Pócsi, I., Murvai, K., Horváth, E., Bodnár, V., Mondok, Á., Adácsi, C., Molnár, K., Dobos, A., Leiter, É., Pfliegler, V. P., Pusztahelyi, T.: Recent Results in Aflatoxin Research at the University of Debrecen.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 110, 2023.
10.
Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K. I., Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Pócsi, I., Dobos, A.: The effect of environmental factors on mould counts and AFB1 toxin production by Aspergillus flavus in maize.
Toxins. 15 (3), 1-18, (article identifier: 227), 2023.
Journal metrics:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
2022
11.
Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K. M., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
12.
Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Elimination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, and Zearalenone by Gram-Positive Microbes (Firmicutes).
Toxins. 14 (9), 1-12, 2022.
Journal metrics:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
13.
Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Győri, Z., Dombrádi, Z. R., Pusztahelyi, T.: Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
Journal metrics:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
14.
Horváth, E., Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Tanyi, E., Pócsi, I.: Optimization and Validation of ELISA for Aflatoxin B1 Detection in Fermented Forages and Feeds.
Scientifica. 2022, 1-6, 2022.
Journal metrics:
Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
15.
Adácsi, C., Kovács, S., Miklós, I., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Resistance of yeasts against Fusarium mycotoxins.
In: "FIBOK 2022" : Fiatal Biotechnológusok V. Országos Konferenciája = 5th National Conference of Young Biotechnologists : Program és angol nyelvű összefoglalók = Program and abstracts. Szerk.: Bánfalvi Zsófia, Gócza Elen, Olasz Ferenc, Pál Magda, Posta Katalin, Várallyay Éva, MATE Genetika és Biotechnológia Intézet, Gödöllő, 84-84, 2022. ISBN: 9789632699998
2021
16.
Adácsi, C., Pusztahelyi, T.: Detoxification potential of lactic acid bacteria originated from silage.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68, 4, 2021.
17.
Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Kovács, S.: Mycotoxin resistance and elimination capability of Klebsiella pneumoniae.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68 (Suppl.1), 53, 2021.
18.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C.: Non-lactic acid bacteria for biological control of mycotoxin contamination in commodities.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68 (Supplement-1), 107, 2021.
2020
19.
Adácsi, C., Pusztahelyi, T.: Investigation of Aflatoxin M1 Binding Capacity of Probiotic Bacterial Cultures And Their Preparations.
In: 4th National Conference of Young Biotechnologists : Abstract Book "FIBOK 2020". Ed.: Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, University of Debrecen, Debrecen, 72-72, 2020. ISBN: 9789634902720
2017
20.
Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen