EN HU

Adácsi Cintia

Adácsi Cintia
Name: Adácsi Cintia
Other profiles: MTMT

Publication list

2025
1.
Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Adácsi, C., Szarvas, P., Király, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biocontrol Activity of New Lactic Acid Bacteria Isolates Against Fusaria and Fusarium Mycotoxins.
Toxins. 17 (2), 1-20, (article identifier: 68), 2025.
Journal metrics:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis (2024)
Q1 Toxicology (2024)
2.
Mwalugha, H. M., Molnár, K., Rácz, C., Kovács, S., Adácsi, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K. I., Pócsi, I., Dobos, A., Pusztahelyi, T.: Irrigation, Nitrogen Supplementation, and Climatic Conditions Affect Resistance to Aspergillus flavus Stress in Maize.
Agriculture. 15 (7), 1-34, (article identifier: 767), 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
3.
Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Király, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Unveiling the Perspective of Weissella confusa as a Promising Biocontrol Agent Against Fusaria.
Microorganisms. 13 (3), 1-14, (article identifier: 666), 2025.
Journal metrics:
Q2 Microbiology (medical) (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q2 Virology (2024)
2024
4.
Batta, G., Papp, L. A., Ács-Szabó, L., Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Miklós, I.: A Schizosaccharomyces japonicus képes a Fusarium graminearum gátlására és olyan enzimek termelésére, amelyek részt vehetnek a mikotoxinok elleni toleranciában és a biológiai detoxifikációban = Schizosaccharomyces japonicus can inhibit the growth of Fusarium grami- nearum and produce proteins that may be involved in mycotoxin tolerance and biological detoxification.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 118-119, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
5.
Kovács, S., Adácsi, C., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: A tejsavbaktériumok szerepe a szilázs mikotoxin tartalmának csökkentésében.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 43, 2024. ISBN: 9789634906612
6.
Batta, G., Papp, L. A., Ács-Szabó, L., Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Miklós, I.: Élesztőgomba-fuzárium együttes tenyészetek vizsgálata = Examination of yeast-Fusarium co-cultures.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 120-121, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
7.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Király, S., Pócsi, I.: Tejsavbaktériumok antifungális hatásának és mikotoxin eliminációjának jellemzése.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 18, 2024. ISBN: 9789634906612
2023
8.
Adácsi, C., Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Aflatoxin M1 binding by probiotic bacterial cells and cell fractions.
Acta Aliment. 52 (4), 579-588, 2023.
Journal metrics:
Q3 Food Science
9.
Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Pócsi, I.: Biological elimination of Fusarium mycotoxins: yeasts and bacteria in work.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 144, 2023.
10.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Kovács, S., Dobos, A., Pfliegler, V. P., Nampoothiri, K. M., Pócsi, I.: Micotoxins in food chain-climate effect and elimination studies.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Suppl.), 77-78, 2023.
11.
Pócsi, I., Murvai, K., Horváth, E., Bodnár, V., Mondok, Á., Adácsi, C., Molnár, K., Dobos, A., Leiter, É., Pfliegler, V. P., Pusztahelyi, T.: Recent Results in Aflatoxin Research at the University of Debrecen.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 110, 2023.
12.
Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K. I., Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Pócsi, I., Dobos, A.: The effect of environmental factors on mould counts and AFB1 toxin production by Aspergillus flavus in maize.
Toxins. 15 (3), 1-18, (article identifier: 227), 2023.
Journal metrics:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
2022
13.
Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K. M., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
14.
Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Elimination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, and Zearalenone by Gram-Positive Microbes (Firmicutes).
Toxins. 14 (9), 1-12, (article identifier: 591), 2022.
Journal metrics:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
15.
Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Győri, Z., Dombrádi, Z. R., Pusztahelyi, T.: Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, (article identifier: 421), 2022.
Journal metrics:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
16.
Horváth, E., Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Tanyi, E., Pócsi, I.: Optimization and Validation of ELISA for Aflatoxin B1 Detection in Fermented Forages and Feeds.
Scientifica. 2022, 1-6, (article identifier: 6059880), 2022.
Journal metrics:
Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
17.
Adácsi, C., Kovács, S., Miklós, I., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Resistance of yeasts against Fusarium mycotoxins.
In: "FIBOK 2022" : Fiatal Biotechnológusok V. Országos Konferenciája = 5th National Conference of Young Biotechnologists : Program és angol nyelvű összefoglalók = Program and abstracts. Szerk.: Bánfalvi Zsófia, Gócza Elen, Olasz Ferenc, Pál Magda, Posta Katalin, Várallyay Éva, MATE Genetika és Biotechnológia Intézet, Gödöllő, 84-84, 2022. ISBN: 9789632699998
2021
18.
Adácsi, C., Pusztahelyi, T.: Detoxification potential of lactic acid bacteria originated from silage.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68, 4, 2021.
19.
Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Kovács, S.: Mycotoxin resistance and elimination capability of Klebsiella pneumoniae.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68 (Suppl.1), 53, 2021.
20.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C.: Non-lactic acid bacteria for biological control of mycotoxin contamination in commodities.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68 (Supplement-1), 107, 2021.
2020
21.
Adácsi, C., Pusztahelyi, T.: Investigation of Aflatoxin M1 Binding Capacity of Probiotic Bacterial Cultures And Their Preparations.
In: 4th National Conference of Young Biotechnologists : Abstract Book "FIBOK 2020". Ed.: Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, University of Debrecen, Debrecen, 72-72, 2020. ISBN: 9789634902720
2017
22.
Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen