EN HU

Pusztahelyi Tünde

Publication list

Uploaded publications:
110
Publications in DEA:
110
OA:
34
Date range:
1993-2025
2025
1.
Recalde, S. V., Brendzsák, B., Győri, Z., Pusztahelyi, T.: A tej és a tejtermékek mikotoxinszennyezettsége Európában: Áttekintés.
SCIETSEC. 6 (1-2), 139-150, 2025.
2.
Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Adácsi, C., Szarvas, P., Király, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biocontrol Activity of New Lactic Acid Bacteria Isolates Against Fusaria and Fusarium Mycotoxins.
Toxins. 17 (2), 1-20, (article identifier: 68), 2025.
Journal metrics:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis (2024)
Q1 Toxicology (2024)
3.
Szabó, C., Ortega, A. D. S. V., Lugata, J. K., Czeglédi, L., Csernus, B., Gulyás, G., Kovács, B., Pál, K., Pusztahelyi, T., Kasza, R., Czakó, G., Horváth, M.: Factors Affecting the Ig Content of Sow's Colostrum: A Systematic Review and Meta-Analysis.
Agriculture. 15 (6), 1-36, (article identifier: 641), 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
4.
Mwalugha, H. M., Molnár, K., Rácz, C., Kovács, S., Adácsi, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K. I., Pócsi, I., Dobos, A., Pusztahelyi, T.: Irrigation, Nitrogen Supplementation, and Climatic Conditions Affect Resistance to Aspergillus flavus Stress in Maize.
Agriculture. 15 (7), 1-34, (article identifier: 767), 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
5.
Mwalugha, H. M., Molnár, K., Rácz, C., Kovács, S., Adácsi, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K. I., Pócsi, I., Dobos, A., Pusztahelyi, T.: Physiological and biochemical effects of toxigenic Aspergillus flavus on maize (Zea mays).
In: MDPI The 3rd International Online Conference on Toxins : Program and absztract book
6.
Mwalugha, H. M., Molnár, K., Rácz, C., Kovács, S., Adácsi, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K. I., Pócsi, I., Dobos, A., Pusztahelyi, T.: Physiological and biochemical responses of maize to Aspergillus flavus under irrigation and nitrogen regimes.
Agriculture. [Epub ahead of print], 71, 2025.
7.
Ács-Szabó, L., Pfliegler, V. P., Kovács, S., Adácsi, C., Rácz, H. V., Horváth, E., Papp, L. A., Murvai, K., Király, S., Miklós, I., Péter, G., Pusztahelyi, T., Pócsi, I.: Striking mycotoxin tolerance and zearalenone elimination capacity of the decaying wood associated yeast Sugiyamaella novakii (Trichomonascaceae)..
BMC Microbiol. 25 (1), 1-13, (article identifier: 422), 2025.
Journal metrics:
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Microbiology (medical) (2024)
8.
Papp, L. A., Ács-Szabó, L., Kovács, S., Adácsi, C., Batta, G., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Miklós, I.: Transcriptome changes of fission yeast cells exposed to fumonisin B1 or co?cultured with Fusarium verticillioides.
Appl. Microbiol. Biotechnol. 109 (1), 1-16, (article identifier: 211), 2025.
Journal metrics:
Q1 Applied Microbiology and Biotechnology (2024)
Q2 Biotechnology (2024)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
9.
Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Király, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Unveiling the Perspective of Weissella confusa as a Promising Biocontrol Agent Against Fusaria.
Microorganisms. 13 (3), 1-14, (article identifier: 666), 2025.
Journal metrics:
Q2 Microbiology (2024)
Q2 Microbiology (medical) (2024)
Q2 Virology (2024)
2024
10.
Batta, G., Papp, L. A., Ács-Szabó, L., Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Miklós, I.: A Schizosaccharomyces japonicus képes a Fusarium graminearum gátlására és olyan enzimek termelésére, amelyek részt vehetnek a mikotoxinok elleni toleranciában és a biológiai detoxifikációban = Schizosaccharomyces japonicus can inhibit the growth of Fusarium grami- nearum and produce proteins that may be involved in mycotoxin tolerance and biological detoxification.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 118-119, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
11.
Kovács, S., Adácsi, C., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: A tejsavbaktériumok szerepe a szilázs mikotoxin tartalmának csökkentésében.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 43, 2024. ISBN: 9789634906612
12.
Antal, G., Szabó, S., Szarvas, P., Pusztahelyi, T., Gáll, J., Holb, I.: Cost-Benefit Analysis of Apple Scab Sanitation Practices for ULO-Stored Apple Fruit in Integrated and Organic Production Systems.
International Journal of Fruit Science. 24 (1), 1-17, 2024.
Journal metrics:
Q2 Ecology
Q2 Plant Science
Q2 Agronomy and Crop Science
Q1 Horticulture
13.
Batta, G., Papp, L. A., Ács-Szabó, L., Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Miklós, I.: Élesztőgomba-fuzárium együttes tenyészetek vizsgálata = Examination of yeast-Fusarium co-cultures.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 120-121, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
14.
Salehi, M., Ait Barka, E., Pusztahelyi, T., Safaie, N.: Endophytic Fungi: secondary metabolites and plant biotic and abiotic stress management.
Frontiers Media, Lausanne, 214 p., 2024. ISBN: 9782832544433
15.
Krishnan, S. V., Nampoothiri, K. M., Suresh, A., Nguyen, T. L., Balakumaran, P. A., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Fusarium biocontrol: antagonism and mycotoxin elimination by lactic acid bacteria.
Front. Microbiol. 14, 1-17, (article identifier: 1260166), 2024.
Journal metrics:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
16.
Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Mikotoxinokat termelő penészgombákkal kapcsolatos kutatások a Debreceni Egyetemen = Research on mycotoxigenic moulds at the University of Debrecen.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 30-31, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
17.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Krishnan, S. V., Anaswara, P. A., Nampoothiri, K. M., Kovács, S., Király, S., Pócsi, I.: Tejsavbaktériumok antifungális hatásának és mikotoxin eliminációjának jellemzése.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 18, 2024. ISBN: 9789634906612
18.
Murvai, K., Rácz, H. V., Horváth, E., Németh, B., Imre, A., Pereira, K. N. O., Antunovics, Z., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V. P.: The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, (article identifier: 340), 2024.
Journal metrics:
Q2 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
19.
Király, S., Pusztahelyi, T., Kovács, S., Pócsi, I., Krishnan, S. V., Nampoothiri, K. M.: Újonnan izolált tejsavbaktériumok gombaellenes hatása fuzáriumokra = Antifungal effect of newly isolated lactic acid bacteria on Fusarium species.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 156-157, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
2023
20.
Loi, M., Logrieco, A. F., Pusztahelyi, T., Leiter, É., Hornok, L., Pócsi, I.: Advanced mycotoxin control and decontamination techniques in view of an increased aflatoxin risk in Europe due to climate change.
Front. Microbiol. 13, 1-18, (article identifier: 1085891), 2023.
Journal metrics:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
21.
Adácsi, C., Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Aflatoxin M1 binding by probiotic bacterial cells and cell fractions.
Acta Aliment. 52 (4), 579-588, 2023.
Journal metrics:
Q3 Food Science
22.
Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Pócsi, I.: Biological elimination of Fusarium mycotoxins: yeasts and bacteria in work.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 144, 2023.
23.
Toviho, O. A., Moutia, I., Pusztahelyi, T., Bársony, P.: Effect of Duckweed (Spirodela polyrhiza)-Supplemented Semolina on the Production Parameters and Nutrient Composition of Yellow Mealworm (Tenebrio molitor).
Agriculture-Basel. 13 (17), 1-15, (article identifier: 1386), 2023.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
24.
Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Kovács, S., Dobos, A., Pfliegler, V. P., Nampoothiri, K. M., Pócsi, I.: Micotoxins in food chain-climate effect and elimination studies.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Suppl.), 77-78, 2023.
25.
Murvai, K., Rácz, H. V., Imre, A., Horváth, E., Pereira, K. N. O., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V. P.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen