EN HU

Tóthné Gulyás Gabriella

Publication list

Uploaded publications:
41
Publications in DEA:
41
OA:
24
Date range:
2010-2025
2025
1.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Journal metrics:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
Q1 Plant Science (2023)
2024
2.
Klein, R., Oláh, J., Morgan-Davies, C., Brocard, V., Bácsi, E. I., Török, E., Gulyás, G., Czeglédi, L.: Az európai gazdálkodók igényei a tejelő szarvasmarha és a kiskérődző ágazatban.
In: IX. Gödöllői Állattenyésztési Tudományos Nap: Előadások és poszterek összefoglaló kötete = 9th Scientific Day of Animal Breeding in Gödöllő : Book of Abstracts of Presentations and Posters /szerk. Bényi Erzsébet, Bodnár Ákos, Pajor Ferenc, Póti Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus, Gödöllő, 37-38, 2024. ISBN: 9789636231064
3.
Reda, G. K., Ndunguru, S. F., Csernus, B., Gulyás, G., Knop, R., Szabó, C., Czeglédi, L., Lendvai, Á. Z.: Dietary restriction and life-history trade-offs: insights into mTOR pathway regulation and reproductive investment in Japanese quails.
J. Exp. Biol. 227 (8), 1-11, 2024.
Journal metrics:
D1 Animal Science and Zoology (2023)
D1 Aquatic Science (2023)
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
D1 Insect Science (2023)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2023)
Q2 Molecular Biology (2023)
Q1 Physiology (2023)
4.
Ndunguru, S. F., Reda, G. K., Csernus, B., Knop, R., Gulyás, G., Szabó, C., Czeglédi, L., Lendvai, Á. Z.: Embryonic methionine triggers post-natal developmental programming in Japanese quail.
J. Comp. Physiol. B-Biochem. Syst. Environ. Physiol. 194, 179-189, 2024.
Journal metrics:
Q2 Animal Science and Zoology (2023)
Q3 Biochemistry (2023)
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q3 Endocrinology (2023)
Q3 Physiology (2023)
5.
Kokas, M., Brassó, D. L., Czeglédi, L., Kiss, A., Gulyás, G.: Gyógy- és fűszernövények hatása a tehéntej minőségére, táplálóanyag-, és immunglobulin tartalmára.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 30, 2024. ISBN: 9786155606168
6.
Makleit, P., Gulyás, G., Czeglédi, L., Veres, S.: Influence of Exogenous Ethylene and Mechanical Damage on Gene Expression and Physiological Parameters of Maize Hybrids.
Agronomy-Basel. 14 (9), 1-14, (article identifier: 1950), 2024.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
7.
Lugata, J. K., Ndunguru, S. F., Reda, G. K., Gulyás, G., Knop, R., Oláh, J., Czeglédi, L., Szabó, C.: In ovo feeding of methionine affects antioxidant status and growth-related gene expression of TETRA SL and Hungarian indigenous chicks.
Sci. Rep. 14 (1), 1-14, (article identifier: 4387), 2024.
Journal metrics:
D1 Multidisciplinary (2023)
8.
Khalifeh, D. M., Czeglédi, L., Gulyás, G.: Investigating the potential role of the pituitary adenylate cyclase-activating polypeptide (PACAP) in regulating the ubiquitin signaling pathway in poultry.
Gen. Comp. Endocrinol. 356, 1-8, (article identifier: 114577), 2024.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology (2023)
Q3 Endocrinology (2023)
9.
Lugata, J. K., Ndunguru, S. F., Reda, G. K., Ozsváth, X. E., Angyal, E., Czeglédi, L., Gulyás, G., Knop, R., Oláh, J., Mészár, Z. M., Varga, R., Csernus, B., Szabó, C.: Methionine sources and genotype affect embryonic intestinal development, antioxidants, tight junctions, and growth-related gene expression in chickens.
Animal Nutrition. 16, 218-230, 2024.
Journal metrics:
D1 Animal Science and Zoology (2023)
D1 Food Animals (2023)
10.
Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, (article identifier: 663), 2024.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q2 Food Science (2023)
Q2 Plant Science (2023)
11.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Czeglédi, L., Gulyás, G.: The effect of group size and laying month on the quality, IgG, and corticosterone levels of goose eggs.
Arch. Anim. Breed. 67 (4), 551-559, 2024.
Journal metrics:
Q2 Animal Science and Zoology (2023)
Q2 Agronomy and Crop Science (2023)
Q2 Food Animals (2023)
Q3 Genetics (2023)
Q2 Plant Science (2023)
2023
12.
Csernus, B., Szabó, C., Knop, R., Reda, G. K., Ndunguru, S. F., Gulyás, G., Ozsváth, X. E., Czeglédi, L.: Capsanthin supplementation modulates the immune response in broiler chickens under Escherichia coli lipopolysaccharide challenge.
Arch. Anim. Breed. 66 (1), 103-111, 2023.
Journal metrics:
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Animals
Q3 Genetics
Q2 Plant Science
13.
Khangembam, R., Tóth, M., Gulyás, G., Czeglédi, L., Vass, N.: Recovery and confirmation of Haemonchus contortus from abomasal contents of roe deer (Capreolus capreolus) in Eastern-Hungary (Biharugra): A diagnostic case study.
Acta agraria Debreceniensis. 1, 59-62, 2023.
2022
14.
Czeglédi, L., Csősz, É., Gulyás, G.: Relationship between Plasma Pituitary Adenylate Cyclase-Activating Polypeptide (PACAP) Level and Proteome Profile of Cows.
Animals (Basel). 12 (12), 1-12, 2022.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
2020
15.
Kuti, D., Winkler, Z., Horváth, K., Juhász, B., Paholcsek, M., Stágel, A., Gulyás, G., Czeglédi, L., Ferenczi, S., Kovács, K. J.: Gastrointestinal (non-systemic) antibiotic rifaximin differentially affects chronic stress-induced changes in colon microbiome and gut permeability without effect on behavior.
Brain Behav. Immun. 84, 218-228, 2020.
Journal metrics:
D1 Behavioral Neuroscience
D1 Endocrine and Autonomic Systems
Q1 Immunology
2019
16.
Gulyás, G., Tóth, A. R., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of cauliflower genotypes by different growing method.
Int. J. Hortic. Sci 25 (1-2.), 11-14, 2019.
17.
Simon, Á., Gulyás, G., Mészár, Z. M., Bhide, M., Oláh, J., Bai, P., Csősz, É., Jávor, A., Komlósi, I., Gálné Remenyik, J., Czeglédi, L.: Proteomics alterations in chicken jejunum caused by 24 h fasting.
PeerJ. 7, e6588-1-19, 2019.
Journal metrics:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Neuroscience (miscellaneous)
2018
18.
Czeglédi, L., Simon, Á., Csernus, B., Tisza, Á., Ozsváth, X. E., Csősz, É., Gulyás, G.: A hipofízis adenilát cikláz aktiváló polipeptid előfordulása tejelő tehenek plazmájában = Occurence of pituiraty adenylate cyclase-activating polypeptide in the plasma of dairy cows.
In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap, Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 90-91, 2018. ISBN: 9786155837142
19.
Gulyás, G., Pohóczky, K., Csősz, É., Simon, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: Comparative proteome analysis of skeletal muscle between Merino and Tsigai lambs.
Small Ruminant Res. 158, 35-41, 2018.
Journal metrics:
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
20.
Czeglédi, L., Gulyás, G., Csernus, B., Simon, Á.: Development of dna methods for the identification of food substitution by poultry species in meat and processed meat products.
In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being. Ed.: Ovidiu Tiţa, "Vasile Goldis" University Press, Arad, 83, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
21.
Gulyás, G., Csősz, É., Prokisch, J., Jávor, A., Mézes, M., Erdélyi, M., Balogh, K., Janáky, T., Szabó, Z., Simon, Á., Czeglédi, L.: Effect of nano-sized, elemental selenium supplement on the proteome of chicken liver.
J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 101 (3), 502-510, 2017.
Journal metrics:
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
2016
22.
Csikós, Á., Hodzic, A., Pasic-Juhas, E., Jávor, A., Hrkovic-Porobija, A., Goletic, T., Gulyás, G., Czeglédi, L.: Applicability and sensitivity of PCR-SSCP method for milk species identification in cheese.
Acta Aliment. 45 (1), 69-76, 2016.
Journal metrics:
Q3 Food Science
23.
Tisza, Á., Csikós, Á., Simon, Á., Gulyás, G., Jávor, A., Czeglédi, L.: Identification of poultry species using polymerase chain reaction-single strand conformation polymorphism (PCR-SSCP) and capillary electrophoresis-single strand conformation polymorphism (CE-SSCP) methods.
Food Control. 59, 430-438, 2016.
Journal metrics:
Q1 Biotechnology
D1 Food Science
24.
Gulyás, G., Simon, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: Takarmánykorlátozás hatása a házityúk vékonybelének proteomjára.
In: Omikai Fórum, MTA DAB Genomika és Proteomika Munkabizottság, Debrecen, 3, 2016.
2015
25.
Czeglédi, L., Gulyás, G., Jávor, A.: Állati eredetű termékek minőségének molekuláris háttere.
[s.n.], [s.l.], [485] p., 2015.
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen