EN HU

Institute of Animal Science, Biotechnology and Nature Conservation

Institute of Animal Science, Biotechnology and Nature Conservation
Institute of Animal Science, Biotechnology and Nature Conservation
Uploaded publications:
1219
Publications in DEA:
1218
OA:
417
Date range:
2002-2025
2025
1.
Molnár, P. I., Bak, H., Lévai, F., Bársony, P., Antalovics, M., Fehér, M.: A békalencse (Lemna minor), mint biológiai szűrő integrálása a hibrid afrikai harcsa (Clarias gariepinus x Heterobranchus longifilis) ivadéknevelési technológiájába.
ANIM WELFARE ETOL TARTÁSTECHN. 21 (1), 44-54, 2025.
2.
Horváth, M., Szabó, C.: A bélrendszer egészségének támogatása sertéseknél.
Értékálló aranykorona. 25 (9), 33-34, 2025.
3.
Achille, G., Brusaferro, A., Szabó, C., Polini, N.: About diet of Vipera ursinii (Bonaparte, 1835) in a central Apennine grassland landscape: what do they eat when orthoptera are not present?.
AZL. 69 (1), 235-255, 2025.
4.
Barsi, B., Juráskó, R., Posta, J.: A debreceni fehér nyúl különbözőképpen becsült beltenyésztési együtthatói közötti korreláció értékelése.
In: 36. Nyúltenyésztési Tudományos Nap = 36th Hungarian Conference on Rabbit Production. Szerk.: Gerencsér Zsolt, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus, Kaposvár, 35-38, 2025. ISBN: 9786156639066
5.
Bácsi, E. I., Egerszegi, I., Rózsáné Várszegi, Z., Klein, R., Oláh, J., Jávor, A.: A kondíció hatása a juhok vemhesülésére.
Anim Welfare Etol Tartástech. 21 (1), 21-28, 2025.
6.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration in Gut Microbiome of Common Carp (Cyprinus carpio L., 1758) Mediated by Probiotics and Yeast Prebiotic.
Bio. Life Sci. Forum. 45 (1), 1-8, 2025.
7.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration of the gut microbiome of the common carp (Cyprinus carpio L., 1758) mediated by probiotics and yeast prebiotic.
In: The 3rd International Electronic Conference on Animals / Clive J. C. Phillips; Colin G. Scanes; Michael Hässig, MDPI, Online, 89, 2025.
8.
Horváth, M., Szabó, C.: A malacok bél mikrobiotájának támogatása választási stressz-időszakban.
Értékálló aranykorona. 25 (2), 23-24, 2025.
9.
Ndunguru, S. F., Reda, G. K., Csernus, B., Gulyás, G., Knop, R., Szabó, C., Lendvai, Á. Z., Czeglédi, L.: Amino acid supplementation supports growth and reproductive development under dietary restriction.
Front. Anim. Sci. 6, 1-13, (article identifier: 1622877), 2025.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
10.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Seresné Törős, G., Papp, V. A., Pénzes, J., Vida, T., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of fluorescent carbon nanodots synthesized from spices through thermal processes treatment.
Nanomaterials. 15 (8), 1-16, (article identifier: 625), 2025.
Journal metrics:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
11.
Barsi, B., Oláh, J., Posta, J.: Analysis of population structure in hungarian coldblood horses based on pedigree information.
Animals (Basel). 15 (10), 1-13, (article identifier: 1406), 2025.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
12.
Mohammed, E. A. H., Kovács, B., Kuunya, R., Eltayeb, O. A. M., Abbo, A. S. H., Pál, K.: Antibiotic Resistance in Aquaculture: challenges, Trends Analysis, and Alternative Approaches.
Antibiotics. 14 (6), 1-26, (article identifier: 598), 2025.
Journal metrics:
Q1 Biochemistry (2024)
Q1 Infectious Diseases (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Pharmacology (medical) (2024)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2024)
13.
Angyal, E., Vincze, B., Somoskői, B., Sós, K. V., Balogh, P., Novotniné Dankó, G., Cseh, S., Kútvölgyi, G.: Anti-Müllerian hormone levels in relation to ovarian structures, season and age in Lipizzaner broodmares.
Acta Vet. Hung. 73 (1), 36-42, 2025.
Journal metrics:
Q2 Veterinary (miscellaneous) (2024)
14.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (article identifier: 117401), 2025.
Journal metrics:
D1 Food Science (2024)
15.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. 18 (11), 9423-9437, 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
16.
Rahman, S. F., Baccouri, W., Wanjala, G.: A systematic review of guinea fowl diversity and its economic, socio-cultural and ecological significance in Africa.
TROP ANIM HEALTH PRO. 57, 1-13, (article identifier: 463), 2025.
Journal metrics:
Q2 Animal Science and Zoology (2024)
Q2 Food Animals (2024)
17.
Juhos, R.: A szatmári babos-szíves bukó galamb színeződésének értékelése.
In: Fenntartható agrárjövő: Kutatások és fejlesztések útján / Juhos Roland, Márta Erikné Ősz Aletta, Center-Print Nyomda Kft., Debrecen, 13-18, 2025. ISBN: 9789634907091
18.
Molnár, P. I., Bényi, B. C., Lelesz, J. É., Bársony, P., Fehér, M.: Az apró békalencse (Lemna minor), tápanyageltávolító képességének és növekedésének vizsgálata eltérő betakarítási protokollok alapján, akvapóniás körülmények között.
Halászatfejlesztés. 42, 48-53, 2025.
19.
Klein, R., Oláh, J., Morgan-Davies, C., Brocard, V., Bácsi, E. I., Török, E., Gulyás, G., Czeglédi, L.: Az európai gazdálkodók igényei a tejelő szarvasmarha és a kiskérődző ágazatban.
Anim Welfare Etol Tartástech. 21 (1), 94-99, 2025.
20.
Shende, S. S., Ingle, P. U., Sonawane, A., Jungari, P., Rajput, V. D., Minkina, T. M., Prokisch, J., Golinska, P., Rai, M., Gade, A. K.: Bioinspired green synthesis of nanoparticles by plants to fight against multidrug resistant microbes.
In: Fighting Multidrug Resistance with Herbal Extracts, Essential Oils and Their Components / Mahendra Rai, Academic Press Inc Elsevier Science, San Diego, 439-467, 2025. ISBN: 9780443290442
21.
Jevcsák, S., Seresné Törős, G., Diósi, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Boosting Chocolate Nutrition with Sous Vide-Processed White Champignon (Agaricus bisporus) Powder: A Functional and Sustainable Approach.
Foods. 14 (22), 1-19, (article identifier: 3808), 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
D1 Health Professions (miscellaneous) (2024)
Q1 Health (social science) (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Plant Science (2024)
22.
El-Ramady, H., Prokisch, J.: Can nano-fertilizer be a solution against global water crisis? An overview.
Journal of Current Multidisciplinary Research. 1 (1), 8-15, 2025.
23.
Hetényi, Z. L., Molnár, P. I., Bársony, P., Fehér, M.: Cannibalism and its importance in Aquaculture: A review.
Agrártud. közl. 2025 (1), 43-54, 2025.
24.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., Elsakhawy, T., Sheta, M., Abdalla, N., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Carbon Nanodots-Based Sensors: A Promising Tool for Detecting and Monitoring Toxic Compounds.
Nanomaterials. 15 (10), 1-27, (article identifier: 725), 2025.
Journal metrics:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
25.
Kovács, Z., Kerekes, N., Elhawat, N. A., Fári, M., Prokisch, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Carbon nanodots boost radish seedling growth: a seed priming study.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2025 International Symposium: Abstract book ISBN: 9789634907374
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen