EN HU

Törős Gréta

Törős Gréta

Publication list

Uploaded publications:
34
Publications in DEA:
34
OA:
15
Date range:
2017-2025
2025
1.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Journal metrics:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
Q1 Plant Science (2023)
2024
2.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Muthu, A., Labidi, S., El-Ramady, H., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of Fluorescent Carbon Nanodot Formation during Pretzel Production.
Nanomaterials. 14 (13), 1-11, (article identifier: 1142), 2024.
Journal metrics:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2023)
3.
Rai, M., Avinash, P. I., Törős, G., Prokisch, J.: Assessing the efficacy of carbon nanodots derived from curcumin on infectious diseases.
Expert Rev. Anti-Infect. Ther. 22 (12), 1-15, (article identifier: 401), 2024.
Journal metrics:
Q1 Infectious Diseases (2023)
Q1 Microbiology (2023)
Q1 Microbiology (medical) (2023)
Q1 Virology (2023)
4.
Sipos, P., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Élelmiszertechnológiai fejlesztések a Debreceni Egyetem MÉK-en.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82, 2024. ISBN: 9789634906568
5.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Rai, M., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Enhancing Biomass and beta-Glucan Yield from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mycelia through Extract Valorization.
Int J Med Mushrooms. 26 (9), 77-87, 2024.
Journal metrics:
Q3 Applied Microbiology and Biotechnology (2023)
Q3 Drug Discovery (2023)
Q3 Pharmacology (2023)
6.
Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
7.
Prokisch, J., Törős, G., Nguyen, H. H. D., Neji, C., Ferroudj, A., Sári, D., Muthu, A., Brevik, E. C., El-Ramady, H.: Nano-Food Farming: Toward Sustainable Applications of Proteins, Mushrooms, Nano-Nutrients, and Nanofibers.
Agron. J. 14, 1-30, (article identifier: 606), 2024.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
8.
Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, (article identifier: 663), 2024.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q2 Food Science (2023)
Q2 Plant Science (2023)
9.
Törős, G., Prokisch, J., Peles, F., Nagy, R., Nagy, J., Béni, Á.: The effect of sous-vide cooking on the antioxidant properties of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus L.).
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 177-184, 2024.
2023
10.
Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S. Ø., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
Foods. 12 (14), 1-26, (article identifier: 2671), 2023.
Journal metrics:
Q1 Food Science
Q1 Health (social science)
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
11.
Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
12.
Nguyen, H. H. D., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
Sustainability. 15 (4), 1-32, (article identifier: 3852), 2023.
Journal metrics:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
13.
Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
14.
Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
15.
Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
16.
Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H. H. D., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
Foods. 12 (10), 1-23, (article identifier: 2010), 2023.
Journal metrics:
Q1 Food Science
Q1 Health (social science)
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
17.
Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., El-Ramady, H., Peles, F., Prokisch, J.: Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
EBSS. 7, 101-120, 2023.
18.
Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Optimization of unique media production for enhanced bioactivity of pleurotus ostreatus mycelia.
In: ISPEC 12th international conference on agriculture, animal science & rural development: Conference proceedings book / eds Özlem Önal Aşci, Mehmet Fikret Balta, Seyithan Seydoşoğlu, Ordu University, Ordu, 276, 2023. ISBN: 9786257720939
19.
Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: The effect of different temperatures on the liquid extraction from Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. mushroom.
In: 20th Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Eds.: Ingrid Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 73, 2023. ISBN: 9789633069240
20.
Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
21.
Törős, G., Peles, F., El-Ramady, H., Prokisch, J.: To What Extent Can Maillard Reaction Products Influence the Probiotic and Harmful Bacteria?.
Egypt. J. Soil Sci. 63 (2), 177-185, 2023.
2022
22.
El-Ramady, H., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Hajdú, P., Elmahrouk, M., Abdalla, N., Prokisch, J.: A Comparative Photographic Review on Higher Plants and Macro-Fungi: a Soil Restoration for Sustainable Production of Food and Energy.
Sustainability. 14 (12), 1-34, 2022.
Journal metrics:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
23.
Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Edible Mushroom of Pleurotus spp.: A Case Study of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus L.).
Env. Biodiv. Soil Security. 6, 51-59, 2022.
24.
El-Ramady, H., Abdalla, N., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Edible Mushrooms for Sustainable and Healthy Human Food: nutritional and Medicinal Attributes.
Sustainability. 14 (9), 1-30, 2022.
Journal metrics:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
25.
El-Ramady, H., Abdalla, N., Fawzy, Z., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Green Biotechnology of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus L.): a Sustainable Strategy for Myco-Remediation and Bio-Fermentation.
Sustainability. 14 (6), 1-21, 2022.
Journal metrics:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen