EN HU

Törős Gréta

Törős Gréta

Teljes publikációs lista

2025
1.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Papp, V. A., Pénzes, J., Vida, T., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of fluorescent carbon nanodots synthesized from spices through thermal processes treatment.
Nanomaterials. 15 (8), 1-16, (cikkazonosító: 625), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
2.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
Q2 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Plant Science (2024)
3.
Ferroudj, A., Muthu, A., Sári, D., Törős, G., Béni, Á., Czeglédi, L., Knop, R., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Comparative Study of Red and Grey Selenium Nanoparticles on Organ-Specific Selenium Deposition and Growth Performance in Japanese Quails.
Nanomaterials. 15 (11), 1-14, (cikkazonosító: 801), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
4.
Alibrahem, W., Kharrat Helu, N., Törős, G., Oláh, C., Prokisch, J.: Exploring the Analgesic Potential of L-Lysine: Molecular Mechanisms, Preclinical Evidence, and Implications for Pharmaceutical Pain Therapy.
Pharmaceutics. 17 (5), 1-17, (cikkazonosító: 666), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
5.
Gangakhedkar, P., Deshpande, H. W., Törős, G., El-Ramady, H., Elsakhawy, T., Abdalla, N., Shaikh, A. M., Kovács, B., Mane, R., Prokisch, J.: Fermentation of Fruits and Vegetables: Bridging Traditional Wisdom and Modern Science for Food Preservation and Nutritional Value Improvements.
Foods. 14 ((13)), 1-31, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
D1 Health Professions (miscellaneous) (2024)
Q1 Health (social science) (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Plant Science (2024)
6.
Törős, G., Béni, Á., Balláné Kovács, A., Semsey, D., Prokisch, J.: Production of Myco-Nanomaterial Products from Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mushroom.
In: 22nd Wellmann International Scientific Conference : Book of abstracts. Eds.: Ingrid Melinda Gyalai, Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 58, 2025. ISBN: 9789636880446
7.
Törős, G., Béni, Á., Balláné Kovács, A., Semsey, S., Ferroudj, A., Prokisch, J.: Production of Myco-Nanomaterial Products from Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mushroom via Pyrolysis.
Pharmaceutics. 17 (5), 1-19, (cikkazonosító: 591), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
8.
Prokisch, J., Törős, G., Nguyen, H. H. D., Muthu, A., Labidi, S., Sheta, M., El-Ramady, H.: Sustainable Approach of Carbon Nanodots: Agro-Applications for Soil Health.
Egypt. J. Soil Sci. 65 (1), 639-657, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Environmental Chemistry (2024)
Q3 Soil Science (2024)
9.
Törős, G., Gulyás, G., El-Ramady, H., Alibrahem, W., Muthu, A., Gangakhedkar, P., Atieh, R., Prokisch, J.: Sustainable nanotechnology strategies for modulating the human gut microbiota.
International Journal of Molecular Sciences 26 (12), 1-26, (cikkazonosító: 5433), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis (2024)
Q1 Computer Science Applications (2024)
Q1 Inorganic Chemistry (2024)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q2 Molecular Biology (2024)
D1 Organic Chemistry (2024)
Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2024)
D1 Spectroscopy (2024)
2024
10.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Muthu, A., Labidi, S., El-Ramady, H., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of Fluorescent Carbon Nanodot Formation during Pretzel Production.
Nanomaterials. 14 (13), 1-11, (cikkazonosító: 1142), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q2 Materials Science (miscellaneous)
11.
Rai, M., Avinash, P. I., Törős, G., Prokisch, J.: Assessing the efficacy of carbon nanodots derived from curcumin on infectious diseases.
Expert Rev. Anti-Infect. Ther. 22 (12), 1-15, (cikkazonosító: 401), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Infectious Diseases
Q2 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Q2 Virology
12.
Sipos, P., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Élelmiszertechnológiai fejlesztések a Debreceni Egyetem MÉK-en.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82, 2024. ISBN: 9789634906568
13.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Rai, M., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Enhancing Biomass and beta-Glucan Yield from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mycelia through Extract Valorization.
Int J Med Mushrooms. 26 (9), 77-87, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Applied Microbiology and Biotechnology
Q3 Drug Discovery
Q3 Pharmacology
14.
Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
15.
Prokisch, J., Törős, G., Nguyen, H. H. D., Neji, C., Ferroudj, A., Sári, D., Muthu, A., Brevik, E. C., El-Ramady, H.: Nano-Food Farming: Toward Sustainable Applications of Proteins, Mushrooms, Nano-Nutrients, and Nanofibers.
Agron. J. 14, 1-30, (cikkazonosító: 606), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
16.
Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, (cikkazonosító: 663), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q1 Plant Science
17.
Törős, G., Prokisch, J., Peles, F., Nagy, R., Nagy, J., Béni, Á.: The effect of sous-vide cooking on the antioxidant properties of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus L.).
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 177-184, 2024.
2023
18.
Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S. Ø., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
Foods. 12 (14), 1-26, (cikkazonosító: 2671), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q1 Health (social science)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
19.
Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
20.
Nguyen, H. H. D., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
Sustainability. 15 (4), 1-32, (cikkazonosító: 3852), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
21.
Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
22.
Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
23.
Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
24.
Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H. H. D., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
Foods. 12 (10), 1-23, (cikkazonosító: 2010), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q1 Health (social science)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
25.
Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., El-Ramady, H., Peles, F., Prokisch, J.: Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
EBSS. 7, 101-120, 2023.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem