EN HU

Béri Béla

Béri Béla

Teljes publikációs lista

2024
1.
Murvai, K., Rácz, H. V., Horváth, E., Németh, B., Imre, A., Pereira, K. N. O., Antunovics, Z., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V. P.: The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, (cikkazonosító: 340), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Microbiology (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
2023
2.
Murvai, K., Rácz, H. V., Imre, A., Horváth, E., Pereira, K. N. O., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V. P.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
2022
3.
Peles, F., Béri, B., Sipos, P., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Aflatoxin contamination of raw milk: sources, reasons and risk mitigation opportunities.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022, International Symposium : NKFIH 2018-1.2.1-NKP-2018-00002 Estimation of the long- and short-term exposure of Hungarian consumers to aflatoxins present in dairy products and recommending risk management measures: Project Closing Session: Abstract book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology, Debrecen, 10, 2022. ISBN: 9789634904670
4.
Béri, B., Brassó, D. L.: A tartás- és fejéstechnológia hatása a nyerstej mikrobiológiai minőségére.
Értékálló aranykorona. 19 (3), 24-25, 2022.
5.
Török, E., Béri, B., Posta, J.: A termelésben töltött időt befolyásoló tényezők elemzése, különös tekintettel a lineáris küllemi tulajdonságokra a hazai tejtermelő állományokban.
In: XXVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum Keszthely : Konferenciakötet. Szerk.: Bene Szabolcs, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 71-76, 2022. ISBN: 9786156338075
6.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Rózsáné Várszegi, Z., Varga, É., Béri, B.: Egy magyar struccállomány tojástermelésésnek értékelése (előzetes közlemény).
Állatteny. Takarm. 70 (4), 284-297, 2022.
2021
7.
Török, E., Vass, N., Béri, B., Könyves, L. P., Posta, J.: A hasznos élettartam alakulására ható tényezők elemzése holstein-fríz teheneknél.
Magyar Állatorv. L. 143, 81-90, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
8.
Török, E., Béri, B., Füller, I., Vágó, B., Komlósi, I., Posta, J.: A hosszú élettartam genetikai becslésének lehetősége kettőshasznú magyartarka állományban..
Állatteny. Takarm. 70 (1), 15-24, 2021.
9.
Petróczki, F. M., Béri, B., Peles, F.: A laktációszám és a laktáció stádium hatása a tejmennyiségre, a nyers tehéntej összetételére és mikrobiológiai tulajdonságaira egy hazai tehenészeti telepen.
Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (2), 3421-3430, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
10.
Török, E., Béri, B., Posta, J.: A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2021. ISBN: 9786158199117
11.
Török, E., Béri, B., Posta, J.: A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 58, 2021. ISBN: 9786155586996
12.
Török, E., Komlósi, I., Szőnyi, V., Béri, B., Mészáros, G., Posta, J.: Combinations of Linear Type Traits Affecting the Longevity in Hungarian Holstein-Friesian Cows.
Animals (Basel). 11, 1-12, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
13.
Béri, B., Török, E.: Korszerű borjúnevelési technológiák.
Értékálló aranykorona. 21 (5-6), 27-30, 2021.
14.
Petróczki, F. M., Pásztor, Á., Szűcs, K. D., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program.
Pathogens. 10 (2), 1-12, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Immunology and Allergy
Q2 Microbiology (medical)
Q2 Molecular Biology
Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
Q2 Infectious Diseases
15.
Sipos, P., Peles, F., Brassó, D. L., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
Toxins. 13 (3), 1-17, (cikkazonosító: 204), 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
16.
Török, E., Komlósi, I., Béri, B., Füller, I., Vágó, B., Posta, J.: Principal component analysis of conformation traits in Hungarian Simmental cows.
Czech J. Anim. Sci. 66 (2), 39-45, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
2020
17.
Béri, B., Török, E.: A legfontosabb genetikai és környezeti tényezők szerepe a tőgygyulladás megelőzésében.
Értékálló aranykorona. 20 (1), 25, 28, 2020.
18.
Béri, B., Török, E.: A precíziós technológiák alkalmazásának lehetőségei a tejhasznosítású szarvasmarhatartásban.
Értékálló aranykorona. 20 (3), 29-30, 2020.
19.
Kovácsné Koncz, N., Posta, J., Béri, B.: Az évszakok hatása különböző genotípusú szarvasmarhafajták legelői viselkedésére hortobágyi szikeseken.
In: Tavaszi Szél 2019 Konferencia = Spring Wind 2019: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Bihari Erika; Molnár Dániel; Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 66-77, 2020. ISBN: 9786155586606
20.
Béri, B., Török, E.: Környezeti hajlamosító tényezők, takarmányozási hibák és a lábvégproblémák összefüggései.
Értékálló aranykorona. 20 (9), 27-29, 2020.
21.
Kovácsné Koncz, N., Béri, B., Deák, B., Kelemen, A., Tóth, K., Kiss, R., Radócz, S., Miglécz, T., Tóthmérész, B., Valkó, O.: Meat production and maintaining biodiversity: Grazing by traditional breeds and crossbred beef cattle in marshes and grasslands.
Appl. Veg. Sci. 23 (2), 139-148, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Management, Monitoring, Policy and Law
Q1 Nature and Landscape Conservation
22.
Brassó, D. L., Béri, B., Komlósi, I.: Studies on Ostrich (Struthio Camelus) - Review.
Agrártud. Közl. 1, 15-22, 2020.
23.
Petróczki, F. M., Béri, B., Peles, F.: The effect of season on the microbiological status of raw milk.
Agrártud. Közl. 1 (1), 95-99, 2020.
24.
Pócsi, I., Győri, Z., Béri, B.: Új kutatások a tejtermékpálya élelmiszer-biztonságának növelése érdekében II..
Tejgazdasági Szemle. 7 (5), 21-23, 2020.
2019
25.
Brassó, D. L., Béri, B.: A heterózistenyésztés hatása a tejhasznosítású tehenek tejtermelésére, termékenységére és egészségi állapotára.
In: InterTalent Unideb 2018. Szerk.: Mándy Zsuzsanna, Mező Lilla Dóra, Mező Ferenc, Debreceni Egyetem, Debrecen, 65-68, 2019. ISBN: 9789634901983
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem