EN HU

Brassó Dóra Lili

Teljes publikációs lista

2025
1.
Gulyás, G., Czeglédi, L., Kokas, M., Török, E., Brassó, D. L., Béni, Á., Kiss, A.: Effects of herbal plant supplementation on immunity and antioxidant status in mid-lactation dairy cows.
Anim. Feed Sci. Technol. 330, 1-13, (cikkazonosító: 116544), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
2.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Rózsáné Várszegi, Z.: Modern Technologies for Improving Broiler Production and Welfare: A Review.
Animals (Basel). 15 (4), 1-18, (cikkazonosító: 493), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
2024
3.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Rózsáné Várszegi, Z.: A strucccsibék allometrikus növekedésének értékelése = Evaluation of the allometric growth of ostrich chicks.
Állatteny. takarm. 73 (4), 269-282, 2024.
4.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Barta, Z.: Behaviour frequencies, spatial distribution and social network of Grimaud geese during the laying season.
Appl. Anim. Behav. Sci. 275, 1-27, (cikkazonosító: 106288), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Food Animals
5.
Kokas, M., Brassó, D. L., Czeglédi, L., Kiss, A., Gulyás, G.: Gyógy- és fűszernövények hatása a tehéntej minőségére, táplálóanyag-, és immunglobulin tartalmára.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 30, 2024. ISBN: 9786155606168
6.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Czeglédi, L., Gulyás, G.: The effect of group size and laying month on the quality, IgG, and corticosterone levels of goose eggs.
Arch. Anim. Breed. 67 (4), 551-559, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
Q3 Genetics
Q2 Plant Science
2023
7.
Brassó, D. L., Knop, R., Rózsáné Várszegi, Z., Bársony, P., Komlósi, I., Bacsadi, Á., Bistyák, A.: Assessment of the microbiological status of two Hungarian ostrich farms.
Acta Vet. Hung. 71, 1-9, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Veterinary (miscellaneous)
8.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Lugata, J. K., Rózsáné Várszegi, Z., Massányi, P., Knop, R.: Haematological parameters of Hungarian, farmed ostriches.
South Afr. J. Anim. Sci. 53 (6), 834-842, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Animal Science and Zoology
9.
Brassó, D. L., Knop, R., Rózsáné Várszegi, Z., Komlósi, I.: The analysis of ostrich chick vitality.
Agrártud. közl. 2023 (2), 35-40, 2023.
2022
10.
Béri, B., Brassó, D. L.: A tartás- és fejéstechnológia hatása a nyerstej mikrobiológiai minőségére.
Értékálló aranykorona. 19 (3), 24-25, 2022.
11.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Rózsáné Várszegi, Z., Varga, É., Béri, B.: Egy magyar struccállomány tojástermelésésnek értékelése (előzetes közlemény).
Állatteny. Takarm. 70 (4), 284-297, 2022.
12.
Brassó, D. L., Török, E., Komlósi, I., Posta, J.: Factors Affecting the Survival of Ostrich from Hatching Until the Age of 48 Weeks.
Agriculture-Basel. 12, 1-11, (cikkazonosító: 1591), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
13.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Szabó, C., Rózsáné Várszegi, Z.: The environmental effects on the quality parameters and chemical composition of ostrich eggs.
Anim. Welf. Etol. Housing sys. 18 (1), 1-16, 2022.
2021
14.
Brassó, D. L., Komlósi, I.: Evaluation of egg quality parameters of two Hungarian ostrich populations.
Agrártud. Közl. 1, 51-57, 2021.
15.
Sipos, P., Peles, F., Brassó, D. L., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
Toxins. 13 (3), 1-17, (cikkazonosító: 204), 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
16.
Brassó, D. L., Szabó, V., Komlósi, I., Pusztahelyi, T., Rózsáné Várszegi, Z.: Preliminary Study of Slaughter Value and Meat Characteristics of 18 Months Ostrich Reared in Hungary.
Agriculture-Basel. 11 (9), 1-15, (cikkazonosító: 885), 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
17.
Brassó, D. L., Komlósi, I.: Studies on ostrich (Struthio camelus) meat - Review.
Revista Ciencias Agropecuarias. 7 (2), 83-91, 2021.
2020
18.
Brassó, D. L., Béri, B., Komlósi, I.: Studies on Ostrich (Struthio Camelus) - Review.
Agrártud. Közl. 1, 15-22, 2020.
2019
19.
Brassó, D. L., Béri, B.: A heterózistenyésztés hatása a tejhasznosítású tehenek tejtermelésére, termékenységére és egészségi állapotára.
In: InterTalent Unideb 2018. Szerk.: Mándy Zsuzsanna, Mező Lilla Dóra, Mező Ferenc, Debreceni Egyetem, Debrecen, 65-68, 2019. ISBN: 9789634901983
2018
20.
Brassó, D. L., Béri, B.: A heterózistenyésztés jelentősége és előnyei tejhasznosítású szarvasmarhaállományoknál.
In: "Termőföldtől az asztalig" : A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 1-6, 2018. ISBN: 9789634900092
21.
Béri, B., Brassó, D. L.: A procross rotációs keresztezés hatása a tejhasznú tehenek tejtermelésére.
In: XXXVII. Óvári Tudományos Napok, 2018. november 9-10. : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő. Szerk.: Szalka Éva, VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 293-300, 2018. ISBN: 9786155837159
2017
22.
Béri, B., Brassó, D. L.: A heterózistenyésztés lehetősége és előnyei tejhasznosítású állományoknál.
Partnertájékoztató Hírlevél. 17 (9), 36-40, 2017.
23.
Béri, B., Brassó, D. L.: Új irányzat a tejhasznosítású fajták tenyésztésében.
Magy. állatteny. lapja. 9, 22-25, 2017.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem