EN HU

Tóthné Gulyás Gabriella

Teljes publikációs lista

2025
1.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
Q2 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Plant Science (2024)
2.
Szabó, C., Ortega, A. D. S. V., Lugata, J. K., Czeglédi, L., Csernus, B., Gulyás, G., Kovács, B., Pál, K., Pusztahelyi, T., Kasza, R., Czakó, G., Horváth, M.: Factors Affecting the Ig Content of Sow's Colostrum: A Systematic Review and Meta-Analysis.
Agriculture. 15 (6), 1-36, (cikkazonosító: 641), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
2024
3.
Klein, R., Oláh, J., Morgan-Davies, C., Brocard, V., Bácsi, E. I., Török, E., Gulyás, G., Czeglédi, L.: Az európai gazdálkodók igényei a tejelő szarvasmarha és a kiskérődző ágazatban.
In: IX. Gödöllői Állattenyésztési Tudományos Nap: Előadások és poszterek összefoglaló kötete = 9th Scientific Day of Animal Breeding in Gödöllő : Book of Abstracts of Presentations and Posters /szerk. Bényi Erzsébet, Bodnár Ákos, Pajor Ferenc, Póti Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus, Gödöllő, 37-38, 2024. ISBN: 9789636231064
4.
Reda, G. K., Ndunguru, S. F., Csernus, B., Gulyás, G., Knop, R., Szabó, C., Czeglédi, L., Lendvai, Á. Z.: Dietary restriction and life-history trade-offs: insights into mTOR pathway regulation and reproductive investment in Japanese quails.
J. Exp. Biol. 227 (8), 1-11, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Animal Science and Zoology
Q1 Aquatic Science
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
D1 Insect Science
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
Q2 Physiology
5.
Ndunguru, S. F., Reda, G. K., Csernus, B., Knop, R., Gulyás, G., Szabó, C., Czeglédi, L., Lendvai, Á. Z.: Embryonic methionine triggers post-natal developmental programming in Japanese quail.
J. Comp. Physiol. B-Biochem. Syst. Environ. Physiol. 194, 179-189, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
Q3 Biochemistry
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q3 Endocrinology
Q3 Physiology
6.
Kokas, M., Brassó, D. L., Czeglédi, L., Kiss, A., Gulyás, G.: Gyógy- és fűszernövények hatása a tehéntej minőségére, táplálóanyag-, és immunglobulin tartalmára.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 30, 2024. ISBN: 9786155606168
7.
Makleit, P., Gulyás, G., Czeglédi, L., Veres, S.: Influence of Exogenous Ethylene and Mechanical Damage on Gene Expression and Physiological Parameters of Maize Hybrids.
Agronomy-Basel. 14 (9), 1-14, (cikkazonosító: 1950), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
8.
Lugata, J. K., Ndunguru, S. F., Reda, G. K., Gulyás, G., Knop, R., Oláh, J., Czeglédi, L., Szabó, C.: In ovo feeding of methionine affects antioxidant status and growth-related gene expression of TETRA SL and Hungarian indigenous chicks.
Sci. Rep. 14 (1), 1-14, (cikkazonosító: 4387), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
9.
Khalifeh, D. M., Czeglédi, L., Gulyás, G.: Investigating the potential role of the pituitary adenylate cyclase-activating polypeptide (PACAP) in regulating the ubiquitin signaling pathway in poultry.
Gen. Comp. Endocrinol. 356, 1-8, (cikkazonosító: 114577), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology
Q3 Endocrinology
10.
Lugata, J. K., Ndunguru, S. F., Reda, G. K., Ozsváth, X. E., Angyal, E., Czeglédi, L., Gulyás, G., Knop, R., Oláh, J., Mészár, Z. M., Varga, R., Csernus, B., Szabó, C.: Methionine sources and genotype affect embryonic intestinal development, antioxidants, tight junctions, and growth-related gene expression in chickens.
Animal Nutrition. 16, 218-230, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Animal Science and Zoology
D1 Food Animals
11.
Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, (cikkazonosító: 663), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q1 Plant Science
12.
Brassó, D. L., Komlósi, I., Czeglédi, L., Gulyás, G.: The effect of group size and laying month on the quality, IgG, and corticosterone levels of goose eggs.
Arch. Anim. Breed. 67 (4), 551-559, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
Q3 Genetics
Q2 Plant Science
2023
13.
Csernus, B., Szabó, C., Knop, R., Reda, G. K., Ndunguru, S. F., Gulyás, G., Ozsváth, X. E., Czeglédi, L.: Capsanthin supplementation modulates the immune response in broiler chickens under Escherichia coli lipopolysaccharide challenge.
Arch. Anim. Breed. 66 (1), 103-111, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
Q3 Genetics
Q2 Plant Science
14.
Khangembam, R., Tóth, M., Gulyás, G., Czeglédi, L., Vass, N.: Recovery and confirmation of Haemonchus contortus from abomasal contents of roe deer (Capreolus capreolus) in Eastern-Hungary (Biharugra): A diagnostic case study.
Acta agraria Debreceniensis. 1, 59-62, 2023.
2022
15.
Czeglédi, L., Csősz, É., Gulyás, G.: Relationship between Plasma Pituitary Adenylate Cyclase-Activating Polypeptide (PACAP) Level and Proteome Profile of Cows.
Animals (Basel). 12 (12), 1-12, (cikkazonosító: 1559), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
2020
16.
Kuti, D., Winkler, Z., Horváth, K., Juhász, B., Paholcsek, M., Stágel, A., Gulyás, G., Czeglédi, L., Ferenczi, S., Kovács, K. J.: Gastrointestinal (non-systemic) antibiotic rifaximin differentially affects chronic stress-induced changes in colon microbiome and gut permeability without effect on behavior.
Brain Behav. Immun. 84, 218-228, 2020.
Folyóirat-mutatók:
D1 Behavioral Neuroscience
D1 Endocrine and Autonomic Systems
Q1 Immunology
2019
17.
Gulyás, G., Tóth, A. R., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of cauliflower genotypes by different growing method.
Int. J. Hortic. Sci 25 (1-2.), 11-14, 2019.
18.
Simon, Á., Gulyás, G., Mészár, Z. M., Bhide, M., Oláh, J., Bai, P., Csősz, É., Jávor, A., Komlósi, I., Gálné Remenyik, J., Czeglédi, L.: Proteomics alterations in chicken jejunum caused by 24 h fasting.
PeerJ. 7, e6588-1-19, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Neuroscience (miscellaneous)
2018
19.
Czeglédi, L., Simon, Á., Csernus, B., Tisza, Á., Ozsváth, X. E., Csősz, É., Gulyás, G.: A hipofízis adenilát cikláz aktiváló polipeptid előfordulása tejelő tehenek plazmájában = Occurence of pituiraty adenylate cyclase-activating polypeptide in the plasma of dairy cows.
In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap, Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 90-91, 2018. ISBN: 9786155837142
20.
Gulyás, G., Pohóczky, K., Csősz, É., Simon, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: Comparative proteome analysis of skeletal muscle between Merino and Tsigai lambs.
Small Ruminant Res. 158, 35-41, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
21.
Czeglédi, L., Gulyás, G., Csernus, B., Simon, Á.: Development of dna methods for the identification of food substitution by poultry species in meat and processed meat products.
In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being. Ed.: Ovidiu Tiţa, "Vasile Goldis" University Press, Arad, 83, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
22.
Gulyás, G., Csősz, É., Prokisch, J., Jávor, A., Mézes, M., Erdélyi, M., Balogh, K., Janáky, T., Szabó, Z., Simon, Á., Czeglédi, L.: Effect of nano-sized, elemental selenium supplement on the proteome of chicken liver.
J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 101 (3), 502-510, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
2016
23.
Csikós, Á., Hodzic, A., Pasic-Juhas, E., Jávor, A., Hrkovic-Porobija, A., Goletic, T., Gulyás, G., Czeglédi, L.: Applicability and sensitivity of PCR-SSCP method for milk species identification in cheese.
Acta Aliment. 45 (1), 69-76, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science
24.
Tisza, Á., Csikós, Á., Simon, Á., Gulyás, G., Jávor, A., Czeglédi, L.: Identification of poultry species using polymerase chain reaction-single strand conformation polymorphism (PCR-SSCP) and capillary electrophoresis-single strand conformation polymorphism (CE-SSCP) methods.
Food Control. 59, 430-438, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biotechnology
D1 Food Science
25.
Gulyás, G., Simon, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: Takarmánykorlátozás hatása a házityúk vékonybelének proteomjára.
In: Omikai Fórum, MTA DAB Genomika és Proteomika Munkabizottság, Debrecen, 3, 2016.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem