EN HU

Horváth Márta

Teljes publikációs lista

2025
1.
Horváth, M., Szabó, C.: A malacok bél mikrobiotájának támogatása választási stressz-időszakban.
Értékálló aranykorona. 25 (2), 23-24, 2025.
2.
Szabó, C., Ortega, A. D. S. V., Lugata, J. K., Kasza, R., Czakó, G., Horváth, M.: Effects of different supplements in diets for primiparous sows on the performance of sows and piglets.
In: Book of abstracts of the 30th International Conference Krmiva 2025/ Zvonko Antunovic, Zlatko Janjecic, Krmiva d.o.o. Zagreb, Zagreb, 28-29, 2025, (ISSN 1847-2370)
3.
Szabó, C., Ortega, A. D. S. V., Lugata, J. K., Czeglédi, L., Csernus, B., Gulyás, G., Kovács, B., Pál, K., Pusztahelyi, T., Kasza, R., Czakó, G., Horváth, M.: Factors Affecting the Ig Content of Sow's Colostrum: A Systematic Review and Meta-Analysis.
Agriculture. 15 (6), 1-36, (cikkazonosító: 641), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
4.
Szabó, C., Ozsváth, X. E., Csernus, B., Gulyás, G., Horváth, M., Czeglédi, L., Oláh, J., Rizqoh, N., Achille, G., Posta, J.: The Effect of Poppy Oil on Egg Production and Calcium Metabolism in Japanese Quail.
Animals (Basel). 15 (9), 1-14, (cikkazonosító: 1348), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
2023
5.
Horváth, M., Balog, K.: A házi galamb takarmányozásának alapvető ismérvei.
In: A húsgalamb-tenyésztés korszerűsítésének lehetőségei / Bagi Zoltán, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 52-59, 2023. ISBN: 9789635751211
2020
6.
Horváth, M., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatásának csökkentése nagy genetikai kapacitású hízósertésekben speciális diétákkal.
Magy. Allatorv. Lapja. 142, 145-158, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
7.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effect of dietary antioxidant supplementations on antioxidant parameters, rectal temperature, digestibility of nutrients, performance and chemical composition of meat in Cherry Valley type ducks under chronic heat stress.
Europ. Poult. Sci. 84, 1-15, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Animal Science and Zoology
Q4 Food Animals
2019
8.
Horváth, M., Babinszky, L.: A takarmányok kémiai összetétele: Vitaminok és kölcsönhatásaik.
In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László, Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 55-104, 2019. ISBN: 9789634540571
9.
Babinszky, L., Halas, V., Mészáros, I., Horváth, M., Dunkel, Z.: Az éghajlatváltozás, a növények fotoszintézise és a haszonállatok takarmányozása közötti kapcsolat.
In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László és Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 643-696, 2019. ISBN: 9789630594936
10.
Horváth, M., Babinszky, L.: Impact of selected antioxidant vitamins (Vitamin A, E and C) and micro minerals (Zn, Se) on the antioxidant status and performance under high environmental temperature in poultry. A review.
Acta Agric. Scand. Sect. A-Anim. Sci. 68 (3), 152-160, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Animal Science and Zoology
Q3 Food Animals
11.
Horváth, M., Babinszky, L.: Reducing the negative effects of heat stress with specific nutritional tools in improved pigs.
In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 60, 2019. ISBN: 9786155586422
12.
Babinszky, L., Horváth, M., Gálné Remenyik, J., Verstegen, M. W. A.: The adverse effects of heat stress on the antioxidant status and performance of pigs and poultry and reducing these effects with nutritional tools.
In: Poultry and pig nutrition. Eds.: Wouter H. Hendriks, Martin W. A. Verstegen, László Babinszky, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, 187-208, 2019. ISBN: 9789086863334
2018
13.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effects of chronic heat stress on performance of meat type ducks.
In: Krmiva 2018 : Book of abstracts of the 25th International Conference. Ed.: Mario Modric, [s.n.], Zagreb, 39, 2018.
14.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 53-54, 2018. ISBN: 9786155586262
15.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Mikrobiális fermentációs eljárással előállított új probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
In: Tavaszi szél 2018 : Tanulmánykötet. Szerk.: Szabó Csaba, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44-53, 2018. ISBN: 9786155586316
2017
16.
Babinszky, L., Horváth, M.: Climate change and non-ruminant nutrition: Eliminating the harmful effect of heat stress by nutrition tools.
In: BIT's 5th World Congress of Agriculture-2017, Shenyang : Conferance Abstract Book, [s.n.], [Shenyang], 46, 2017.
17.
Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
18.
Horváth, M., Babinszky, L.: Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients and performance of meat type ducks.
Agrártud. Közl. 73, 51-55, 2017.
19.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients, performance, and antioxidant capacity of meat type ducks.
In: 2nd World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding Abstract Book, AKCongress, Budapest, 61-62, 2017.
2016
20.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: II. rész A hőstressz csökkentése takarmányozási módszerekkel.
Magy. Allatorv. Lapja. 138, 559-564, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
21.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: I. rész A hőstressz és az antioxidáns védelmi rendszer.
Magy. Allatorv. Lapja. 138, 471-481, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
22.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A tartós hő-stressz káros hatásának csökkentése takarmányozási módszerekkel a pecsenyekacsa tartásban.
In: XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók. Szerk.: Bali Papp Ágnes, Szalka Éva, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 264, 2016. ISBN: 9786155391798
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem