EN HU

Pesti-Asbóth Georgina

Teljes publikációs lista

2025
1.
Szőke, Z., Fauszt, P., Mikolás, M., Dávid, P., Szilágyi-Tolnai, E., Pesti-Asbóth, G., Homoki, J., Forgács, I. N., Gál, F., Stündl, L., Czeglédi, L., Stágel, A., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comprehensive analysis of antimicrobial resistance dynamics among broiler and duck intensive production systems.
Sci Rep. 15 (1), 1-23, (cikkazonosító: 4673), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2024)
2.
Csernus, B., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Babinszky, L., Stündl, L., Oláh, J., Vass, N., Czeglédi, L.: Impact of Selected Natural Bioactive Substances on Immune Response and Tight Junction Proteins in Broiler Chickens.
Veterinary Medicine and Science. 11 (2), 1-11, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
2023
3.
Pesti-Asbóth, G., Szilágyi, E., Bíróné Molnár, P., Oláh, J., Babinszky, L., Czeglédi, L., Cziáky, Z., Paholcsek, M., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Monitoring physiological processes of fast-growing broilers during the whole life cycle: Changes of redox-homeostasis effected to trassulfuration pathway predicting the development of non-alcoholic fatty liver disease.
PLoS One. 18 (8), 1-28, (cikkazonosító: 0290310), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
2022
4.
Gál, K., Pesti-Asbóth, G., Vass, M., Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Fidler, G., Paholcsek, M., Cziáky, Z., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: Monitoring and recovery of hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity.
Diabetes and Vascular Disease Research. 19 (6), 1-14, (cikkazonosító: 147916412211317), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Cardiology and Cardiovascular Medicine
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
Q2 Internal Medicine
5.
Csernus, B., Biró, S., Babinszky, L., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Oláh, J., Czeglédi, L.: The effect of β-glucan, carotenoids, oligosaccharides and anthocyanins on bacteria groups of excreta in broiler chickens.
Acta agraria Debreceniensis. 1, 15-20, 2022.
6.
Molnár, Á., Homoki, D., Bársony, P., Kertész, A., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Fehér, M.: The Effects of Contrast between Dark- and Light-Coloured Tanks on the Growth Performance and Antioxidant Parameters of Juvenile European Perch (Perca fluviatilis).
Water. 14 (6), 1-10, (cikkazonosító: 969), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Aquatic Science
Q2 Biochemistry
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Water Science and Technology
7.
Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Forgács, I. N., Dobránszki, J., Gálné Remenyik, J.: Ultrasonication affects the melatonin and auxin levels and the antioxidant system in potato in vitro.
Front. Plant Sci. 13, 1-15, (cikkazonosító: 979141), 2022.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science
8.
Dobránszki, J., Hidvégi, N., Gulyás, A., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Forgács, I. N., Gálné Remenyik, J.: Ultrasound enhances plant growth and development by altering the DNA methylation, mRNA transcription and hormonal balance.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 20, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
9.
Fehér, M., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Fidler, G., Pesti-Asbóth, G., Stágel, A., Szűcs, I., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M., Stündl, L.: Effects of phytonutrient-supplemented diets on the intestinal microbiota of Cyprinus carpio.
PLoS One. 16 (4), 1-24, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
10.
Szilágyi-Tolnai, E., Fauszt, P., Fidler, G., Pesti-Asbóth, G., Szilágyi, E., Stágel, A., Kónya, J., Szabó, J., Stündl, L., Babinszky, L., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Paholcsek, M.: Nutraceuticals Induced Changes in the Broiler Gastrointestinal Tract Microbiota.
mSystems. 6 (2), 1-25, 2021.
Folyóirat-mutatók:
D1 Biochemistry
D1 Computer Science Applications
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
D1 Modeling and Simulation
Q1 Molecular Biology
Q1 Genetics
Q1 Microbiology
D1 Physiology
2020
11.
Csernus, B., Biró, S., Babinszky, L., Komlósi, I., Jávor, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Bai, P., Oláh, J., Pesti-Asbóth, G., Czeglédi, L.: Effect of Carotenoids, Oligosaccharides and Anthocyanins on Growth Performance, Immunological Parameters and Intestinal Morphology in Broiler Chickens Challenged with Escherichia coli Lipopolysaccharide.
Animals (Basel). 10 (2), 1-20, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
12.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effect of dietary antioxidant supplementations on antioxidant parameters, rectal temperature, digestibility of nutrients, performance and chemical composition of meat in Cherry Valley type ducks under chronic heat stress.
Europ. Poult. Sci. 84, 1-15, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Animal Science and Zoology
Q4 Food Animals
2019
13.
Kiss, R., Pesti-Asbóth, G., Szarvas, M. M., Stündl, L., Cziáky, Z., Hegedűs, C., Kovács, D. K., Badale, A., Máthé, E., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Diosgenin and Its Fenugreek Based Biological Matrix Affect Insulin Resistance and Anabolic Hormones in a Rat Based Insulin Resistance Model.
Biomed Res. Int. 2019, 1-13, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
Q2 Medicine (miscellaneous)
2018
14.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effects of chronic heat stress on performance of meat type ducks.
In: Krmiva 2018 : Book of abstracts of the 25th International Conference. Ed.: Mario Modric, [s.n.], Zagreb, 39, 2018.
15.
Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Sipos, P.: Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
16.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 53-54, 2018. ISBN: 9786155586262
17.
Szabó, K., Gesztelyi, R., Lampé, N., Kiss, R., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Priksz, D., Szilvássy, Z., Juhász, B.: Fenugreek (Trigonella Foenum-Graecum) Seed Flour and Diosgenin Preserve Endothelium-Dependent Arterial Relaxation in a Rat Model of Early-Stage Metabolic Syndrome.
Int. J. Mol. Sci. 19 (3), 1-21, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Catalysis
Q1 Computer Science Applications
Q1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
Q1 Organic Chemistry
Q1 Physical and Theoretical Chemistry
Q1 Spectroscopy
18.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Mikrobiális fermentációs eljárással előállított új probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
In: Tavaszi szél 2018 : Tanulmánykötet. Szerk.: Szabó Csaba, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44-53, 2018. ISBN: 9786155586316
19.
Pesti-Asbóth, G., Novotniné Dankó, G., Győri, Z., Stündl, L., Szarvas, M. M., Gálné Remenyik, J.: The effect of supplemental pig milk replacer on carbohydrate metabolism: a review.
Agrártud. közl. 75 (2), 67-71, 2018.
20.
Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Diósi, G., Sipos, P.: Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
21.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients, performance, and antioxidant capacity of meat type ducks.
In: 2nd World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding Abstact Book, AKCongress, Budapest, 61-62, 2017.
22.
Biró, A., Homoki, J., Pesti-Asbóth, G., Horváth, B., Cziáky, Z., Máthé, E., Gálné Remenyik, J.: Természetes eredetű antioxidánsok.
In: A fizioterápia dilemmái. Szerk.: Sandra Sándor, San-Ergonómia Kft., Budapest, 177-217, 2017. ISBN: 9786158081603
23.
Dobránszki, J., Pesti-Asbóth, G., Homoki, D., Bíróné Molnár, P., Teixeira da, S. J. A., Gálné Remenyik, J.: Ultrasonication of in vitro potato single node explants: Activation and recovery of antioxidant defence system and growth responses.
Plant Physiol. Biochem. 121, 153-160, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Genetics
Q2 Physiology
Q1 Plant Science
2016
24.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: II. rész A hőstressz csökkentése takarmányozási módszerekkel.
Magy. Allatorv. Lapja. 138, 559-564, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
25.
Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: I. rész A hőstressz és az antioxidáns védelmi rendszer.
Magy. Allatorv. Lapja. 138, 471-481, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem