EN HU

Gál Ferenc Gábor

Gál Ferenc Gábor

Teljes publikációs lista

2025
1.
Fauszt, P., Mikolás, M., Dávid, P., Szőke, Z., Gashi, N., Szilágyi-Tolnai, E., Szarvas, M. M., Fazekas, M., Kun-Nemes, A., Gál, F., Stündl, L., Czeglédi, L., Stágel, A., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: A rezisztencia átvitele a környezet, illetve bél mikrobiom között az intenzív brojlercsirke és kacsa tenyésztésben.
In: XXVIII. Tavaszi Szél Konferencia 2025 : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2025. ISBN: 9786156457738
2.
Gashi, N., Szőke, Z., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Gál, F., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Bioaerosols in Agriculture: A Comprehensive Approach for Sustainable Crop Health and Environmental Balance.
Agronomy. 15 (5), 1-33, (cikkazonosító: 1003), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
3.
Szőke, Z., Fauszt, P., Mikolás, M., Dávid, P., Szilágyi-Tolnai, E., Pesti-Asbóth, G., Homoki, J., Forgács, I. N., Gál, F., Stündl, L., Czeglédi, L., Stágel, A., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comprehensive analysis of antimicrobial resistance dynamics among broiler and duck intensive production systems.
Sci Rep. 15 (1), 1-23, (cikkazonosító: 4673), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2024)
4.
Gashi, N., Szőke, Z., Czakó, A., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Sándor, Z., Paholcsek, M.: Gypsum and Tillage Practices for Combating Soil Salinity andEnhancing Crop Productivity.
Agriculture. 15 (6), 1-28, (cikkazonosító: 658), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
5.
Gashi, N., Szőke, Z., Czakó, A., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Sándor, Z., Paholcsek, M.: Impact of gypsum application on soil chemical properties and bacterial community composition.
In: XXVIII. Tavaszi Szél Konferencia 2025 : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 59, 2025. ISBN: 9786156457738
2024
6.
Petrilla, A., Németh, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Mikolás, M., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Stágel, A., Gál, F., Gál, K., Siposné Sohajda, R., Pham, T., Stündl, L., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comparative analysis of the postadmission and antemortem oropharyngeal and rectal swab microbiota of ICU patients.
Sci. Rep. 14 (1), 1-17, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
7.
Gálné Remenyik, J., Forgács, I. N., Pesti-Asbóth, G., Gál, F., Csötönyi, O., Babinszky, L., Halas, V.: Occurrence of Hyperhomocysteinemia in Broilers and Reduction of Its Harmful Effects with Betaine- and Berberine-Supplemented Diets.
In: Feed Additives - Recent Trends in Animal Nutrition, InTechOpen, Rijeka, 1-29, 2024. ISBN: 9781837690824
8.
Szőke, Z., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Unraveling changes in the duck microbiome and inflammatory processes due to allithiamine-enriched feed.
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 163-171, 2024.
2023
9.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
10.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Investigation of the effect of allithiamine-enriched feed on the poultry gut microbiome composition and resistome..
Agrártud. közl. 2023 (2), 149-155, 2023.
11.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Role of optimal gut microbiome composition in alleviating stress-induced effects and antibiotic resistance in poultry farming.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 62, 2023. ISBN: 9789634905356
12.
Mikolás, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Németh, P., Petrilla, A., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Stágel, A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Széklet és szájüregi mikrobiomok változásának vizsgálata intenzív ellátásban részesült válságos állapotú betegekben.
In: A PEME XXVI. Nemzetközi PhD - Konferenciájának előadásai. Szerk.: Koncz István; Szova Ilona, Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület, Budapest, 179-185, 2023. ISBN: 9786155709197
2022
13.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry.
In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 49, 2022.
2020
14.
Fidler, G., Szilágyi-Tolnai, E., Stágel, A., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Gál, F., Biró, S., Paholcsek, M.: Tendentious effects of automated and manual metagenomic DNA purification protocols on broiler gut microbiome taxonomic profiling.
Sci. Rep. 10 (1), 1-16, (cikkazonosító: 3419), 2020.
Folyóirat-mutatók:
D1 Multidisciplinary
2019
15.
Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Hegedűs, C., Kovács, D. K., Peitl, B., Gál, F., Stündl, L., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Tart Cherry Extract on Inflammatory Mediators and Adipokines Involved in Type 2 Diabetes in a High Fat Diet Induced Obesity Mouse Model.
Nutrients. 11 (9), 1-17, (cikkazonosító: 1966), 2019.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
Q1 Nutrition and Dietetics
16.
Szilágyi-Tolnai, E., Fidler, G., Stágel, A., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Paholcsek, M.: Effect of dietary fructooligosaccharide (FOS), carotenoids, anthocyanins and probiotics supplementation on the intestinal microbiome in broiler chickens.
In: Hungarian Molecular Life Sciences 2019: Programme and Books of abstracts. Szerk.: László Buday, Miklós Erdélyi, Mihály Kovács, József Mihály, Máté Varga, László Virág, Róbert Hohol, Diamond Congress Ltd., Budapest, 247-248, 2019. ISBN: 9786155270529
2018
17.
Biró, A., Gál, F., Hegedűs, C., Batta, G., Cziáky, Z., Peitl, B., Stündl, L., Gyémánt, G., Gálné Remenyik, J.: Isolation of allithiamine from Hungarian red sweet pepper seed (Capsicum annuum L.).
Heliyon. 4 (12), 1-17, (cikkazonosító: 00997), 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
2016
18.
Homoki, J., Kun-Nemes, A., Fazekas, E., Gyémánt, G., Balogh, P., Gál, F., Al, A. J., Mortier, J., Wolber, G., Babinszky, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and alpha-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.).
Food Chem. 194 (1), 222-229, 2016.
Folyóirat-mutatók:
D1 Analytical Chemistry
D1 Food Science
D1 Medicine (miscellaneous)
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem