EN HU

Szilágyi-Rácz Anna Anita

Teljes publikációs lista

2024
1.
Petrilla, A., Németh, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Mikolás, M., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Stágel, A., Gál, F., Gál, K., Siposné Sohajda, R., Pham, T., Stündl, L., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comparative analysis of the postadmission and antemortem oropharyngeal and rectal swab microbiota of ICU patients.
Sci. Rep. 14 (1), 1-17, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Multidisciplinary (2023)
2.
Gálné Remenyik, J., Csige, L., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Szőllősi, E., Bacsó, Z. R., Szepsy, I., Molnár, K., Rácz, C., Fidler, G., Kállai, Z., Stündl, L., Dobos, A., Paholcsek, M.: Exploring the interplay between the core microbiota, physicochemical factors, agrobiochemical cycles in the soil of the historic tokaj mád wine region.
PLoS One. 19 (4), 1-24, (cikkazonosító: 0300563), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2023)
3.
Szőke, Z., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Unraveling changes in the duck microbiome and inflammatory processes due to allithiamine-enriched feed.
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 163-171, 2024.
2023
4.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
5.
Skopkó, B. E., Paholcsek, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Váradi, J., Kovács, R. L., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: High-Throughput Sequencing Analysis of the Changes in the Salivary Microbiota of Hungarian Young and Adult Subpopulation by an Anthocyanin Chewing Gum and Toothbrush Change.
Dentistry Journal. 11 (2), 1-16, (cikkazonosító: 44), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Dentistry (miscellaneous)
6.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Investigation of the effect of allithiamine-enriched feed on the poultry gut microbiome composition and resistome..
Agrártud. közl. 2023 (2), 149-155, 2023.
7.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Role of optimal gut microbiome composition in alleviating stress-induced effects and antibiotic resistance in poultry farming.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 62, 2023. ISBN: 9789634905356
8.
Mikolás, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Németh, P., Petrilla, A., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Stágel, A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Széklet és szájüregi mikrobiomok változásának vizsgálata intenzív ellátásban részesült válságos állapotú betegekben.
In: A PEME XXVI. Nemzetközi PhD - Konferenciájának előadásai. Szerk.: Koncz István; Szova Ilona, Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület, Budapest, 179-185, 2023. ISBN: 9786155709197
2022
9.
Fidler, G., Szilágyi-Rácz, A. A., Dávid, P., Szilágyi-Tolnai, E., Rejtő, L., Szász, R., Póliska, S., Biró, S., Paholcsek, M.: Circulating microRNA sequencing revealed miRNome patterns in hematology and oncology patients aiding the prognosis of invasive aspergillosis.
Sci. Rep. 12 (1), 1-17, 2022.
Folyóirat-mutatók:
D1 Multidisciplinary
10.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry.
In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 49, 2022.
2020
11.
Markovics, A., Biró, A., Kun-Nemes, A., Fazekas, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Extract of Sour Cherry for Hyperglycemia-Induced Inflammatory Response and Impaired Endothelium-Dependent Vasodilation.
Nutrients. 12 (11), 1-13, 2020.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
Q1 Nutrition and Dietetics
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem