EN HU

Béni Áron

Béni Áron

Teljes publikációs lista

2025
1.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
Q1 Plant Science (2023)
2.
Novák, T., Béni, Á., Kremper, R., Juhász, E. K., Kincses, S., Sándor, Z., Tállai, M., Balláné Kovács, A.: Transformation of Chernozem by increasing land use intensity in suburban Hajdúság, Eastern Hungary.
Geoderma Regional 40, 1-12, (cikkazonosító: 00920), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Soil Science (2023)
2024
3.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Muthu, A., Labidi, S., El-Ramady, H., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of Fluorescent Carbon Nanodot Formation during Pretzel Production.
Nanomaterials. 14 (13), 1-11, (cikkazonosító: 1142), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2023)
4.
Balláné Kovács, A., Béni, Á., Novák, T., Kincses, S., Kremper, R., Tállai, M., Kátai, J., Juhász, E. K.: A talaj mikrobiális biomasszája és a közösség összetételének változása eltérő környezeti és agrotechnikai tényezők függvényében.
In: Talajtani Vándorgyűlés : programfüzet: 2024 szeptember 18-20. Gödöllő, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 10, 2024.
5.
Balláné Kovács, A., Béni, Á., Kremper, R., Kincses, S., Novák, T., Juhász, E. K.: Az agrotechnológia és a talajélet kapcsolata.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet. Szerk.: Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 14, 2024. ISBN: 9789634906568
6.
Balláné Kovács, A., Juhász, E. K., Béni, Á., Kincses, S., Tállai, M., Sándor, Z., Kátai, J., Rátonyi, T., Kremper, R.: Changes in Microbial Community and Activity of Chernozem Soil under Different Management Systems in a Long-Term Field Experiment in Hungary.
Agronomy-Basel. 14 (4), 1-15, (cikkazonosító: 745), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
7.
Balláné Kovács, A., Kremper, R., Juhász, E. K., Kincses, S., Béni, Á., Tállai, M.: Changes of some chemical parameters of soil with a depth in a long term fertilization and tillage experiment.
In: Centennial Celebration and Congress of the International Union of Soil Sciences Abstract Book / Giuseppe Corti; Edoardo A.C. Costantini; Sara Marinari, International Union of Soil Sciences, Firenze, 1196, 2024.
8.
Yavuz, S. R., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Kiss, A.: Characterization of protein hydrolysates by different plant proteases.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 50, 2024. ISBN: 9786155606168
9.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J.: Detection and formation of fluorescent carbon nanodots in coffee brews and its relationship with other compositions.
J. Food Compos. Anal. 132 (-), 1-10, (cikkazonosító: 106347), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2023)
10.
Atieh, R., Béni, Á., Kiss, A.: Enhanced Extraction of Terpene Compounds from Thyme and Oregano Leaves: Comparative Study and HPLC Method Development.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 49, 2024. ISBN: 9786155606168
11.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Béni, Á., Kiss, A.: Enhanced Oligopeptide and Free Tryptophan Release from Chickpea and Lentil Proteins: A Comparative Study of Enzymatic Modification with Bromelain, Ficin, and Papain.
Plants-Basel. 13 (21), 1-22, (cikkazonosító: 3100), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Ecology (2023)
Q1 Plant Science (2023)
12.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Rai, M., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Enhancing Biomass and beta-Glucan Yield from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mycelia through Extract Valorization.
Int J Med Mushrooms. 26 (9), 77-87, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Applied Microbiology and Biotechnology (2023)
Q3 Drug Discovery (2023)
Q3 Pharmacology (2023)
13.
Juhász, E. K., Kremper, R., Tállai, M., Béni, Á., Novák, T., Balláné Kovács, A.: Evaluation of the Effects of Drought Stress and Nitrogen-Sulfur Fertilization on Productivity and Yield Parameters of Spring Wheat.
Stresses. 4 (4), 850-859, 2024.
14.
Balláné Kovács, A., Juhász, E. K., Béni, Á., Kremper, R.: Examining the impacts of intensive and reduced tillages and NPK fertilization on the microbial biomass and community of the soil.
In: Alternatives to Reduce Soil Degradation (ARSD2024) : Book of abstracts. Szerk.: Zsófia Bakacsi, Ágota Horel, János Mészáros, Márk Rékási, Tünde Takács, HUN-REN Centre for Agricultural Research, Budapest, 26, 2024. ISBN: 9786155387128
15.
Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
16.
Filep, T., Zacháry, D., Balláné Kovács, A., Király, C., Béni, Á., Jakab, G., Juhász, E. K., Szalai, Z.: Insight into the dynamics of protected and non-protected carbon pools in four soils with diferent land uses.
Plant Soil. [Epub ahead of print], 1-18, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science (2023)
Q1 Soil Science (2023)
17.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, L., Kéki, S., Béni, Á., Csarnovics, I., Prokisch, J.: Optimization of Extraction Conditions to Synthesize Green Carbon Nanodots from Maillard Reaction.
Mater. Adv. 5, 3499-3505, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemistry (miscellaneous) (2023)
Q1 Materials Science (miscellaneous) (2023)
18.
Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, (cikkazonosító: 663), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q2 Food Science (2023)
Q2 Plant Science (2023)
19.
Törős, G., Prokisch, J., Peles, F., Nagy, R., Nagy, J., Béni, Á.: The effect of sous-vide cooking on the antioxidant properties of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus L.).
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 177-184, 2024.
2023
20.
Balláné Kovács, A., Béni, Á., Kremper, R., Kincses, S., Rátonyi, T., Juhász, E. K.: A csernozjom talaj egyes kémiai, mikrobiológiai paramétereinek változása egy szabadföldi tartamkísérletben - a talajművelés és műtrágyázás hatásai.
In: Növény és környezet: a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 12, 2023. ISBN: 9789634905400
21.
El, B. S. M., Elmahrouk, M., Elesawy, T., Omara, A. E. D., Elbehiry, F., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J., Brevik, E. C., Solberg, S. Ø.: Biological Nanofertilizers to Enhance Growth Potential of Strawberry Seedlings by Boosting Photosynthetic Pigments, Plant Enzymatic Antioxidants, and Nutritional Status.
Plants-Basel. 12 (2), 1-23, (cikkazonosító: 302), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Ecology
Q1 Plant Science
22.
Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
23.
Béni, Á., Juhász, E. K., Balláné Kovács, A., Kiss, A.: Fűszer- és Gyógynövények bioaktív hatóanyagainak extrakciójának minősítése nagynyomású folyadékkormatográfiás eljárással.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 15, 2023. ISBN: 9786155606151
24.
Kotroczó, Z., Makádi, M., Kocsis, T., Béni, Á., Várbíró, G., Fekete, I.: Long-term changes in organic matter content and soil moisture determine the degree of root and soil respiration.
Plants-Basel. 12 (2), 1-13, (cikkazonosító: 251), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Ecology
Q1 Plant Science
25.
Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Hajdú, P., Kiss, A.: Mag alapú fehérjék limitált hidrolízise és jellemzésük.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 22, 2023. ISBN: 9786155606151
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem