Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Vigh, S.,
Czapár, M.,
Tarek, M.,
Máthé, E.,
Dinya, Z.:
Elfelejtett táplálékunk a tejsavó: A tejsavó kémiai összetételének és humán rákos sejtvonalak proliferációjára gyakorolt hatásának vizsgálata.
In: A IV. nyíregyházi doktorandusz (PhD/DLA) konferencia kiadványa. Szerk.: Semsei Imre, Mikóné Márton Julianna, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 225-229, 2011. ISBN: 9789633181744
János, I.,
Szathmáry, L.,
Nádas, E.,
Béni, Á.,
Dinya, Z.,
Máthé, E.:
Evaluation of elemental status of ancient human bone samples from Northeastern Hungary dated to the 10th century AD by XRF.
Nucl. Instrum. Methods Phys. Res. Sect. B-Beam Interact. Mater. Atoms. 269 (21), 2593-2599, 2011.
Virágh, M.,
Dulinszki, D.,
Hliva, N.,
Demeter, I.,
Tarek, M.,
Dinya, Z.,
Máthé, E.:
Funkcionális csokoládé termékek előállítása.
In: A IV. Nyíregyházi Doktorandusz (PhD/DLA) Konferencia kiadványa : Nyíregyháza, 2010. december 10.. Szerk.: Semsei Imre, Mikóné Márton Julianna, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 79-84, 2011. ISBN: 9789633181744
Demeter, I.,
Hliva, N.,
Dulinszki, D.,
Virágh, M.,
Tarek, M.,
Dinya, Z.,
Máthé, E.:
Funkcionális élelmiszeripari olajok és olajkeverékek antioxindáns paramétereinek vizsgálata.
In: A IV. Nyíregyházi Doktorandusz (PhD/DLA) Konferencia kiadványa : Nyíregyháza, 2010. december 10.. Szerk.: Semsei Imre, Mikóné Márton Julianna, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 10-15, 2011. ISBN: 9789633181744
Dulinszki, D.,
Virágh, M.,
Hliva, N.,
Demeter, I.,
Tarek, M.,
Dinya, Z.,
Máthé, E.:
Funkcionális savanyú tejtermékek előállítása.
In: A IV. Nyíregyházi Doktorandusz (PhD/DLA) Konferencia kiadványa : Nyíregyháza, 2010. december 10.. Szerk.: Semsei Imre, Mikóné Márton Julianna, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 16-20, 2011. ISBN: 9789633181744
Demeter, I.,
Hliva, N.,
Dulinszki, D.,
Virágh, M.,
Tarek, M.,
Dinya, Z.,
Máthé, E.:
Funkcionális tejtermékek triglicerid profiljának meghatározása.
In: A IV. Nyíregyházi Doktorandusz (PhD/DLA) Konferencia kiadványa : Nyíregyháza, 2010. december 10.. Szerk.: Semsei Imre, Mikóné Márton Julianna, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 38-45, 2011. ISBN: 9789633181744
Györgyi, G.,
Dinya, Z.:
Zöldbabfajták beltartalmi vizsgálata bio-, illetve konvencionális termesztés esetén.
In: XVI. Növénynemesítési Tudományos Napok, Növénynemesítés az élelmiszeralapanyag előállítás biztonságáért és az élelmiszerbiztonságért. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 74, 2010.
Pribac, G.,
Czapár, M.,
Vigh, S.,
Dinya, Z.,
Nagyné Uhrin, H.,
Szathmáry, M.,
Steiber, Z.,
Máthé, E.,
Ardelean, A.,
Moş, L.,
Bodó, E.:
Apoptosis on colorectal HT-29 cancer cells may be induced by bioactive principles of Dioscorea Sp. extracts.
Annals Romanian Soc Cell Biol. 14 (2), 33-37, 2009.
Czapár, M.,
Vigh, S.,
Dinya, Z.,
Nagyné Uhrin, H.,
Szathmáry, M.,
Steiber, Z.,
Máthé, E.,
Bodó, E.:
Természetes növényi hatóanyagok tumorellenes hatásainak vizsgálata kolorektális eredetű HT-29 sejtvonalon.
In: VIII. Magyar Genetikai Kongresszus, XV. Sejt- és Fejlődésbiológiai Napok : program, összefoglalók. Szerk.: Maróy Péter, Sass Miklós, Putnoky Péter, Magyar Genetikusok Egyesülete, Szeged, 143-144, 2009.
Uhrin, H. N.,
Máthé, E.,
Dinya, Z.,
Varga, C.,
Vágvölgyi, S.:
Analysis of vitamin E isomers and phytosterols in different Hungarian oil seed samples.
Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.), 531-534, 2008.
Lesznyák, T.,
Németh, N.,
Bráth, E.,
Pető, K.,
Pekár, G.,
Nagy, D.,
Ács, G.,
Dinya, Z.,
Pap Szekeres, J.,
Mikó, I.,
Furka, I.:
A vese neovascularizatiója a nagycseplesz felhasználásával omentális angiogén faktor előkezeléssel.
Magyar Seb. 58 (2), 129-133, 2005.
Kovács, Z.,
Dinya, Z.,
Antus, S.:
LC-SSI-MS Techniques as Efficient Tools for Characterization of Nonvolatile Phenolic Compounds of a Special Hungarian Wine.
J. Chromatogr. Sci. 42 (3), 125-129, 2004.
Báthori, M.,
Zupkó, I.,
Hunyadi, A.,
Gácsné-Baitz, E.,
Dinya, Z.,
Forgó, P.:
Monitoring the antioxidant activy of extracts originated from various Serratula species and isolation of flavonoids from Serratula coronata.
Fitoterapia. 75 (2), 162-167, 2004.
Sztaricskai, F.,
Batta, G.,
Dinya, Z.,
Miroshnikova, O. V.,
Preobrazhenskaya, M. N.,
Hernádi, F.,
Koncz, Á.,
Boda, Z.:
Chemical modification of the eremomycin antibiotic: formation of a cyclic covalent dimer.
J. Antibiot. 54 (3), 314-319, 2001.
Somsák, L.,
Kovács, L.,
Tóth, M.,
Ősz, E.,
Szilágyi, L.,
Györgydeák, Z.,
Dinya, Z.,
Docsa, T.,
Tóth, B.,
Gergely, P.:
Synthesis of and a comparative study on the inhibition of muscle and liver glycogen phosphorylases by epimeric pairs of D-Gluco- and D-Xylopyranosylidene-spiro-(thio)hydantoins and N-(D-Glucopyranosyl) amides.
J. Med. Chem. 44 (17), 2843-2848, 2001.