EN HU

Máthé Endre

Teljes publikációs lista

2025
1.
Bota, V., Oláh, N. K., Chise, E., Burtescu, R. F., Pripon Furtuna, F. R., Ivănescu, L. C., Zamfirache, M. M., Máthé, E., Turcuş, V.: A Comparative Analysis of the Polyphenolic Content and Identification of New Compounds from Oenothera biennis L. Species from the Wild Flora.
Molecules. 30 (20), 1-19, (cikkazonosító: 4059), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry (2024)
Q1 Chemistry (miscellaneous) (2024)
Q2 Drug Discovery (2024)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q2 Molecular Medicine (2024)
Q1 Organic Chemistry (2024)
Q1 Pharmaceutical Science (2024)
Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2024)
2.
Jevcsák, S., Diósi, G., Fülep, Á., Máthé, E.: A kovászolás technológiája, innovatív kovászolási lehetőségek.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 25, 2025.
3.
Virchea, L. I., Frum, A., Georgescu, C., Pecsenye, B., Máthé, E., Mironescu, M., Crăciunas, M. T., Totan, M., Tănăsescu, C., Gligor, F. G.: An Overview of the Bioactivity of Spontaneous Medicinal Plants Suitable for the Improvement of Lung Cancer Therapies.
Pharmaceutics. 17 (3), 1-39, (cikkazonosító: 336), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
4.
Bancea, G., Pecsenye, B., Nagy, R., Héjja, M., Máthé, E.: Anti-neuroinflammatorikus gemmoterápiás extraktumok elemzése.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 13, 2025. ISBN: 9786155606175
5.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
6.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. [Epub ahead of print], 1-15, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
7.
Héjja, M., György, É., Lóga, F. Á., Pacza, T., Nagy, R., Máthé, E.: Assessing the Antimicrobial Activity of Gemmotherapy Extracts.
8.
Virchea, L. I., Georgescu, C., Máthé, E., Frum, A., Mironescu, M., Pecsenye, B., Nagy, R., Danci, O., Muresan, M. L., Totan, M., Gligor, F. G.: Assessment of Purple Loosestrife (Lythrum salicaria L.) Extracts from Wild Flora of Transylvania: Phenolic Profile, Antioxidant Activity, In Vivo Toxicity, and Gene Expression Variegation Studies.
Pharmaceutics. 17 (9), 10-29, 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
9.
Rockaya, M., Pecsenye, B., Ellouze, M., Máthé, E., Baranyi, J.: Cardinal Temperatures of Bacillus licheniformis Growing in Various Plant-based Milk Alternatives.
Int. J. Food Microbiol. 445, (cikkazonosító: 111497), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q1 Microbiology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
10.
Nagy, R., Héjja, M., Máthé, E., Sipos, P.: Cirok alapú homoktövissel dúsított funkcionális sütőipari termékek fejlesztése és vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 37, 2025. ISBN: 9786155606175
11.
Rácz, H. V., Imre, A., Németh, B., Antunovics, Z., Bazenova, R., Bendixsen, D., Harmath, A., Herman, L., Fülep, Á., Lopandic, K., Máthé, E., Póliska, S., Pócsi, I., Stelkens, R., Pfliegler, V. P.: Commercial Saccharomyces cerevisiae baker's yeasts: strain redundancy, genome plasticity, and colonization of the sourdough environment and the human body.
bioRxiv. 1, 1-47, 2025.
12.
Héjja, M., Pecsenye, B., Bancea, G., Pacza, T., Nagy, R., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
13.
Héjja, M., György, É., Pacza, T., Oláh, N. K., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antioxidáns- és antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 21, 2025. ISBN: 9786155606175
14.
Héjja, M., György, É., Lóga, F. Á., Nagy, R., Pacza, T., Sipos, P., Tankó, G., Laslo, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N. K., Máthé, E.: Gemmotherapy Extracts Like the Dog Rose, Lingonberry, Sea Buckthorn, Blackthorn, Common Grape, Hawthorn, Raspberry and Boxwood Feature Variable Yet Excelling Antimicrobial Effects.
Antibiotics. 14 (10), 1-39, (cikkazonosító: 1052), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2024)
Q1 Infectious Diseases (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Pharmacology (medical) (2024)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2024)
15.
Chise, E., Oláh, N. K., Burtescu, R. F., Hanganu, D., Mirel, S., Daraban, A., Hepcal Cuc, I. M., Jolji, M., Héjja, M., Bota, V., Máthé, E., Turcuş, V.: Gemmotherapy extracts with quercetin and its derivatives.
Stud. Univ. "Vasile Goldiş" Arad, Ser. Ştiinţ. vieţii. 33 (3), 109-115, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q4 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2024)
Q4 Environmental Science (miscellaneous) (2024)
Q4 Medicine (miscellaneous) (2024)
16.
Héjja, M., Nagy, R., Lóga, F. Á., Pacza, T., Máthé, E.: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) termékek analitikai- és táplálkozás-élettani hatásainak vizsgálata = Assessment of the analytical and nutritional-physiological effects of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) products.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / Dr. MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) / Hungarian Technical Scientific Society of Transilvania, Kolozsvár, 1-2, 2025, (ISSN 2734-7109)
17.
Rockaya, M., Pecsenye, B., Baranyi, J., Máthé, E.: Modeling microbial growth in plant-based milks: the role of nutrients and experimental design.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2025. ISBN: 9786155606175
18.
Mihok, E., Héjja, M., György, É., Máthé, E.: Növényi extraktumok szerepe a halivadék takarmányfejlesztésben: antimikrobiális és nutritív értékek vizsgálata transzlációs modellrendszerrel = Plant extracts in fish larval feed development: antimicrobial and nutritional evaluation using a translational model system.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), kolozsvár, 19, 2025, (Nemzetközi Vegyészkonferencia, ISSN 2734-7109 ; 31)
2024
19.
Neamtu, A. A., Maghiar, T. A., Turcuş, V., Maghiar, P. B., Căpraru, A. M., Lazar, B. A., Dehelean, C. A., Pop, O. L., Neamtu, C., Totolici, B. D., Máthé, E.: A comprehensive view on the impact of chlorogenic acids on colorectal cancer.
Curr. Issues Mol. Biol. 46 (7), 6783-6804, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q2 Microbiology (medical)
Q3 Molecular Biology
20.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
21.
Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: A sörtörköly új élete.
Magyar Mezőgazd. 79 (16), 28, 2024.
22.
Héjja, M., Ungvári, B., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok beltartalmi paramétereinek és antimikrobiális hatásainak vizsgálata.
In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 45-46, 2024. ISBN: 9786156457523
23.
Mihali, C., Mizeranschi, A. E., Ilie, D. E., Cziszter, L. T., Neamt, R., Anton, A. Ș., Máthé, E., Pecsenye, B., Bota, V., Turcuş, V.: Genomic Variability Survey in Ilex aquifolium L., with Reference to Four Insular Populations from Eastern Europe.
Int. J. Mol. Sci. 25 (24), 1-17, (cikkazonosító: 13593), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis
Q1 Computer Science Applications
Q1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
D1 Organic Chemistry
Q1 Physical and Theoretical Chemistry
D1 Spectroscopy
24.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., György, É., Oláh, N. K., Máthé, E.: Rügyalapú növényi kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 32, 2024. ISBN: 9786156457431
25.
Necula, D., Ungureanu, I. M., Máthé, E., Pecsenye, B., Surdu, I., Turcuş, V., Ognean, L.: Season and Processing Technology Impact on a Traditional Mountain Emmental Cheese.
Agriculture. 14 (12), 1-16, (cikkazonosító: 2149), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q1 Plant Science
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem