EN HU

Máthé Endre

Teljes publikációs lista

2025
1.
Virchea, L. I., Frum, A., Georgescu, C., Pecsenye, B., Máthé, E., Mironescu, M., Crăciunas, M. T., Totan, M., Tănăsescu, C., Gligor, F. G.: An Overview of the Bioactivity of Spontaneous Medicinal Plants Suitable for the Improvement of Lung Cancer Therapies.
Pharmaceutics. 17 (3), 1-39, (cikkazonosító: 336), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Pharmaceutical Science (2023)
2.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 33, -, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2023)
2024
3.
Neamtu, A. A., Maghiar, T. A., Turcuş, V., Maghiar, P. B., Căpraru, A. M., Lazar, B. A., Dehelean, C. A., Pop, O. L., Neamtu, C., Totolici, B. D., Máthé, E.: A comprehensive view on the impact of chlorogenic acids on colorectal cancer.
Curr. Issues Mol. Biol. 46 (7), 6783-6804, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Medicine (miscellaneous) (2023)
Q2 Microbiology (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
Q3 Molecular Biology (2023)
4.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
5.
Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: A sörtörköly új élete.
Magyar Mezőgazd. 79 (16), 28, 2024.
6.
Héjja, M., Ungvári, B., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok beltartalmi paramétereinek és antimikrobiális hatásainak vizsgálata.
In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 45-46, 2024. ISBN: 9786156457523
7.
Mihali, C., Mizeranschi, A. E., Ilie, D. E., Cziszter, L. T., Neamt, R., Anton, A. Ș., Máthé, E., Pecsenye, B., Bota, V., Turcuş, V.: Genomic Variability Survey in Ilex aquifolium L., with Reference to Four Insular Populations from Eastern Europe.
Int. J. Mol. Sci. 25 (24), 1-17, (cikkazonosító: 13593), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis (2023)
Q1 Computer Science Applications (2023)
D1 Inorganic Chemistry (2023)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2023)
Q2 Molecular Biology (2023)
D1 Organic Chemistry (2023)
Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2023)
D1 Spectroscopy (2023)
8.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., György, É., Oláh, N. K., Máthé, E.: Rügyalapú növényi kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 32, 2024. ISBN: 9786156457431
9.
Necula, D., Ungureanu, I. M., Máthé, E., Pecsenye, B., Surdu, I., Turcuş, V., Ognean, L.: Season and Processing Technology Impact on a Traditional Mountain Emmental Cheese.
Agriculture. 14 (12), 1-16, (cikkazonosító: 2149), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q2 Food Science (2023)
Q2 Plant Science (2023)
10.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Csatári, G., Burzán, J., Kovács, S., Veres, S., Máthé, E., Nagy, B. M., Diósi, G.: Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 98-99, 2024.
11.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Jolji, M., György, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N. K., Máthé, E.: Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, (cikkazonosító: 181), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2023)
Q2 Infectious Diseases (2023)
Q2 Microbiology (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
Q1 Pharmacology (medical) (2023)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2023)
12.
Mironescu, M., Josan, C., Mironescu, I., Georgescu, C., Jevcsák, S., Máthé, E.: Use of chocolate as support for natural bioactive ingredients.
In: The 23rd International Conference Life Sciences for Sustainable Development: Book of Abstracts / University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of Cluj-Napoca, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj-Napoca, 49, 2024, (ISSN 2392-6937)
2023
13.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
14.
Nagy, V., Syed, R. N. A., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
15.
Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
16.
Jolji, M., Pecsenye, B., Mposula, Z., Alaya, A., Kiss, T., Máthé, E.: Development and comparative analysis of protein-polyphenol-fibre bars as nutritional supplements suitable for healthy senior consumers.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 16 (1), 103-125, 2023.
17.
Neji, C., Semwal, J., Máthé, E., Sipos, P.: Dough Rheological Properties and Macronutrient Bioavailability of Cereal Products Fortified through Legume Proteins.
Processes. 11 (2), 1-16, (cikkazonosító: 417), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
18.
Mposula, Z., Pacza, T., Szepesi, J., Máthé, E.: Lifestyle and socio-economic inequalities in diabetes prevalence in Madadeni Township, South Africa.
Acta Med. Sociol. 14 (37), 5-21, 2023.
19.
Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
20.
Alaya, A., Mihok, E., Pecsenye, B., Jolji, M., Kertész, A., Bársony, P., Vigh, S., Cziáky, Z., Máthé, A. B., Burtescu, R. F., Oláh, N. K., Neamtu, A. A., Turcuş, V., Máthé, E.: Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
Antioxidants. 12 (9), 1-36, (cikkazonosító: 1717), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry
Q2 Cell Biology
Q1 Clinical Biochemistry
D1 Food Science
Q2 Molecular Biology
Q1 Physiology
21.
Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: The current situation of the use of brewers' spent grain.
In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 67, 2023. ISBN: 9788055226606
22.
Téglás Tímea, Mihok, E., Cziáky, Z., Oláh, N. K., Nyakas, C., Máthé, E.: The Flavonoid Rich Black Currant (Ribes nigrum) Ethanolic Gemmotherapy Extract Elicits Neuroprotective Effect by Preventing Microglial Body Swelling in Hippocampus and Reduces Serum TNF-alfa Level: Pilot Study.
Molecules. 28 (8), 1-17, (cikkazonosító: 3571), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
2022
23.
Bota, V., Neamtu, A. A., Oláh, N. K., Chise, E., Burtescu, R. F., Pripon Furtuna, F. R., Nicula, A. S., Neamtu, C., Maghiar, A. M., Ivănescu, L. C., Zamfirache, M. M., Máthé, E., Turcuş, V.: A Comparative Analysis of the Anatomy, Phenolic Profile, and Antioxidant Capacity of Tussilago farfara L. Vegetative Organs.
Plants-Basel. 11 (13), 1-20, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
24.
Neamtu, A. A., Maghiar, T. A., Alaya, A., Oláh, N. K., Turcuş, V., Pelea, D., Totolici, B. D., Neamtu, C., Maghiar, A. M., Máthé, E.: A Comprehensive View on the Quercetin Impact on Colorectal Cancer.
Molecules. 27 (6), 1-24, (cikkazonosító: 1873), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
25.
Mihali, C., Petrescu, C. M., Ciolacu-Ladasiu, C. F., Máthé, E., Popescu, C., Bota, V., Mizeranschi, A. E., Ilie, D. E., Neamt, R., Turcuş, V.: Assessing Phenotypic Variability in Some Eastern European Insular Populations of the Climatic Relict Ilex aquifolium L..
Plants-Basel. 11 (15), 1-26, (cikkazonosító: 2022), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem