Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
A könyvtár 2025.12.22. és 2026.01.04. között ügyeleti rendet tart. Ezen időszakban a publikációk feltöltésére van lehetőség, de minden más szolgáltatásunk szünetel.
Bota, V.,
Oláh, N. K.,
Chise, E.,
Burtescu, R. F.,
Pripon Furtuna, F. R.,
Ivănescu, L. C.,
Zamfirache, M. M.,
Máthé, E.,
Turcuş, V.:
A Comparative Analysis of the Polyphenolic Content and Identification of New Compounds from Oenothera biennis L. Species from the Wild Flora.
Molecules. 30 (20), 1-19, (cikkazonosító: 4059), 2025.
Virchea, L. I.,
Frum, A.,
Georgescu, C.,
Pecsenye, B.,
Máthé, E.,
Mironescu, M.,
Crăciunas, M. T.,
Totan, M.,
Tănăsescu, C.,
Gligor, F. G.:
An Overview of the Bioactivity of Spontaneous Medicinal Plants Suitable for the Improvement of Lung Cancer Therapies.
Pharmaceutics. 17 (3), 1-39, (cikkazonosító: 336), 2025.
Bancea, G.,
Pecsenye, B.,
Nagy, R.,
Héjja, M.,
Máthé, E.:
Anti-neuroinflammatorikus gemmoterápiás extraktumok elemzése.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 13, 2025. ISBN: 9786155606175
Virchea, L. I.,
Georgescu, C.,
Máthé, E.,
Frum, A.,
Mironescu, M.,
Pecsenye, B.,
Nagy, R.,
Danci, O.,
Muresan, M. L.,
Totan, M.,
Gligor, F. G.:
Assessment of Purple Loosestrife (Lythrum salicaria L.) Extracts from Wild Flora of Transylvania: Phenolic Profile, Antioxidant Activity, In Vivo Toxicity, and Gene Expression Variegation Studies.
Pharmaceutics. 17 (9), 10-29, 2025.
Rockaya, M.,
Pecsenye, B.,
Ellouze, M.,
Máthé, E.,
Baranyi, J.:
Cardinal Temperatures of Bacillus licheniformis Growing in Various Plant-based Milk Alternatives.
Int. J. Food Microbiol. 445, (cikkazonosító: 111497), 2025.
Nagy, R.,
Héjja, M.,
Máthé, E.,
Sipos, P.:
Cirok alapú homoktövissel dúsított funkcionális sütőipari termékek fejlesztése és vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 37, 2025. ISBN: 9786155606175
Héjja, M.,
Pecsenye, B.,
Bancea, G.,
Pacza, T.,
Nagy, R.,
Oláh, N. K.,
György, É.,
Máthé, E.:
Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
Héjja, M.,
György, É.,
Pacza, T.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Gemmoterápiás kivonatok antioxidáns- és antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 21, 2025. ISBN: 9786155606175
Héjja, M.,
György, É.,
Lóga, F. Á.,
Nagy, R.,
Pacza, T.,
Sipos, P.,
Tankó, G.,
Laslo, É.,
Mészáros, N.,
Turcuş, V.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Gemmotherapy Extracts Like the Dog Rose, Lingonberry, Sea Buckthorn, Blackthorn, Common Grape, Hawthorn, Raspberry and Boxwood Feature Variable Yet Excelling Antimicrobial Effects.
Antibiotics. 14 (10), 1-39, (cikkazonosító: 1052), 2025.
D1
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
(2024)
15.
Chise, E.,
Oláh, N. K.,
Burtescu, R. F.,
Hanganu, D.,
Mirel, S.,
Daraban, A.,
Hepcal Cuc, I. M.,
Jolji, M.,
Héjja, M.,
Bota, V.,
Máthé, E.,
Turcuş, V.:
Gemmotherapy extracts with quercetin and its derivatives.
Stud. Univ. "Vasile Goldiş" Arad, Ser. Ştiinţ. vieţii. 33 (3), 109-115, 2025.
Q4
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
(2024)
Q4
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
(2024)
Q4
Environmental Science (miscellaneous)
(2024)
Q4
Medicine (miscellaneous)
(2024)
16.
Héjja, M.,
Nagy, R.,
Lóga, F. Á.,
Pacza, T.,
Máthé, E.:
Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) termékek analitikai- és táplálkozás-élettani hatásainak vizsgálata = Assessment of the analytical and nutritional-physiological effects of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) products.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / Dr. MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) / Hungarian Technical Scientific Society of Transilvania, Kolozsvár, 1-2, 2025, (ISSN 2734-7109)
Rockaya, M.,
Pecsenye, B.,
Baranyi, J.,
Máthé, E.:
Modeling microbial growth in plant-based milks: the role of nutrients and experimental design.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2025. ISBN: 9786155606175
Mihok, E.,
Héjja, M.,
György, É.,
Máthé, E.:
Növényi extraktumok szerepe a halivadék takarmányfejlesztésben: antimikrobiális és nutritív értékek vizsgálata transzlációs modellrendszerrel = Plant extracts in fish larval feed development: antimicrobial and nutritional evaluation using a translational model system.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), kolozsvár, 19, 2025, (Nemzetközi Vegyészkonferencia, ISSN 2734-7109 ; 31)
Neamtu, A. A.,
Maghiar, T. A.,
Turcuş, V.,
Maghiar, P. B.,
Căpraru, A. M.,
Lazar, B. A.,
Dehelean, C. A.,
Pop, O. L.,
Neamtu, C.,
Totolici, B. D.,
Máthé, E.:
A comprehensive view on the impact of chlorogenic acids on colorectal cancer.
Curr. Issues Mol. Biol. 46 (7), 6783-6804, 2024.
Aszalósné Balogh, R.,
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Burzán, J.,
Diósi, G.,
Veres, S.,
Nagy, B. M.,
Máthé, E.,
Kovács, S.:
Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
Mihali, C.,
Mizeranschi, A. E.,
Ilie, D. E.,
Cziszter, L. T.,
Neamt, R.,
Anton, A. Ș.,
Máthé, E.,
Pecsenye, B.,
Bota, V.,
Turcuş, V.:
Genomic Variability Survey in Ilex aquifolium L., with Reference to Four Insular Populations from Eastern Europe.
Int. J. Mol. Sci. 25 (24), 1-17, (cikkazonosító: 13593), 2024.
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
György, É.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Rügyalapú növényi kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 32, 2024. ISBN: 9786156457431
Necula, D.,
Ungureanu, I. M.,
Máthé, E.,
Pecsenye, B.,
Surdu, I.,
Turcuş, V.,
Ognean, L.:
Season and Processing Technology Impact on a Traditional Mountain Emmental Cheese.
Agriculture. 14 (12), 1-16, (cikkazonosító: 2149), 2024.