EN HU

Fári Miklós Gábor

Teljes publikációs lista

2025
1.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
2.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Five-year impacts of biomass crop monoculture on soil enzyme activity, nitrogen pools, and other soil health indicators.
Biomass Bioenerg. 198, 1-13, (cikkazonosító: 107856), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
2024
3.
Fári, M., Veres, S.: A magyar űrkertészet hajnala: az űrbeli növénytermesztés hat évtizede, jelene és perspektívái = The dawn of hungarian space gardening: six decades of space plant growing, the present and perspectives.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 28, 2024. ISBN: 9789634906568
4.
Koroknai, J., Fári, M., Tóth, C., Faragó, E., Makleit, P., Veres, S., Domokos-Szabolcsy, É.: A paprika seed priming kutatás eredményei zárt rendszerű (BLSS) növénynevelésben.
5.
Kaszás, L., Kovács, Z., Elhawat, N. A., Koroknai, J., Fári, M., Cziáky, Z., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: A parlagfű, az amarant és a mungóbab biofinomítási potenciáljának feltárása.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2024. ISBN: 9789634906568
6.
Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N. A., Fári, M., Cziáky, Z., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Identification of key parameters and phytochemical composition of fiber and brown juice by-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
Biomass Bioenerg. 188, 1-11, (cikkazonosító: 107332), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science
D1 Forestry
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
Q1 Waste Management and Disposal
7.
Elhawat, N. A., Balláné Kovács, A., Antal, G., Kurucz, E., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Living mulch enhances soil enzyme activities, nitrogen pools and water retention in giant reed (Arundo donax L.) plantations.
Sci. Rep. 14 (1), 1-11, (cikkazonosító: 1704), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
8.
Kovács, Z., Kaszás, L., Veres, S., Koroknai, J., Elhawat, N. A., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M.: Lucerna levélfehérje-koncentrátum és zöldlé felhasználása: lisztkeverékek táplálkozástani, funkcionális és érzékszervi értékelése.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 52, 2024. ISBN: 9789634906568
9.
Bákonyi, N., Barna, D., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Makleit, P.: Role of alfalfa brown juice in plant growth and development.
In: Biostimulants in Plant Protection and Performance / Azamal Husen, Elsevier, London, 149-163, 2024. ISBN: 9780443158858
10.
Kovács, Z., Picoli, E., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Zöldbiomassza: a növényi fehérjeforrások alternatívája az EU-ban és brazil kitekintésben.
Mezőhír. 28 (10), 41-43, 2024.
11.
Kovács, Z., Picoli, E. A. d. T., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Zöldbiomassza: a növényi fehérjeforrísok alternatívája az EU-ban és brazil kitekintésben.
Mezőhír. 2024.
2023
12.
Kurucz, E., Antal, G., Kincses, S., Sipos, M., Fári, M., Holb, I.: Effect of Light Treatment and Maturity Stage on Biomass Production and Bioactive Compounds of Two Pepper Cultivars under a Deep Water Culture Hydroponic System.
Sustainability. 15, 1-20, (cikkazonosító: 13205), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
13.
Domokos-Szabolcsy, É., Yavuz, S. R., Picoli, E. A. d. T., Fári, M., Kovács, Z., Tóth, C., Kaszás, L., Alshaal, T. A. A. I., Elhawat, N. A.: Green biomass-based protein for sustainable feed and food supply: An overview of current and future prospective.
Life (Basel). 13 (2), 1-37, (cikkazonosító: 307), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Paleontology
Q2 Space and Planetary Science
14.
Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N. A., Razem, M., Veres, S., Fári, M., Koroknai, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science
Q1 Soil Science
15.
Elhawat, N. A., Csajbók, J., Kovács, S., Veres, S., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I.: Phosphorus fertilization rate and dynamics in early development of three giant reed (Arundo donax L.) ecotypes.
Biomass Bioenerg. 173, 1-14, (cikkazonosító: 106805), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Waste Management and Disposal
D1 Agronomy and Crop Science
D1 Forestry
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
16.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Koroknai, J., Kovács, S., Tóth, C., Csilléry, G., Jókai, Z., Matkovits, A., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: Phytochemical evaluation of the fruits and green biomass of determinate-type sweet pepper ( Capsicum annuum L. fasciculatum) grown in terrestrial bioregenerative life-support research facilities.
J. Plant Interact. 18 (1), 1-21, (cikkazonosító: 2268118), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Plant Science
2022
17.
Kovács, Z., Koroknai, J., Kaszás, L., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N. A., Alshaal, T. A. A. I.: Alfalfa-based green biorefinery: experiences and challenges based on a five-year project.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 63-63, 2022. ISBN: 9789634904687
18.
Csatári, G., Fári, M., Fehér, C., Kovács, S.: Analysis of the lignocellulose composition of wet fractionated alfalfa fiber.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 54-54, 2022. ISBN: 9789634904687
19.
Barna, D., Alshaal, T. A. A. I., Tóth, I. O., Cziáky, Z., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N.: Bioactive metabolite profile and antioxidant properties of brown juice, a processed alfalfa (Medicago sativa) by-product.
Heliyon. 8 (11), 1-9, (cikkazonosító: 11655), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
20.
Fári, M., Veres, S.: Bioregenerative life-support facilities at the BIODROME of the University of Debrecen for space plant research.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 21, 2022. ISBN: 9789634904687
21.
Fári, M., Tóth, C., Koroknai, J., Csilléry, G., Guttmann, K., Guttmann, G., Makleit, P., Veres, S.: Characterisation of volume utilization efficiency (vue) of the Hungarian space pepper cultivars grown in ground bioregenerative life-support facilities.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 56-56, 2022. ISBN: 9789634904687
22.
Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N. A., Domingos, G. J., Kovács, Z., Koroknai, J., Bodó, E., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Comparison of Wet Fractionation Methods for Processing Broccoli Agricultural Wastes and Evaluation of the Nutri-Chemical Values of Obtained Products.
Foods. 11 (16), 1-18, (cikkazonosító: 2418), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q2 Health (social science)
Q1 Plant Science
Q2 Microbiology
23.
Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
24.
Csatári, G., Eged, B., Fehér, C., Fári, M., Kovács, S.: Investigation of Content Parameters in Wet-Fractionated Fibre from Various Plants for Potential Use in Human Nutrition.
Foods. 11 (19), 1-13, (cikkazonosító: 3038), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q2 Health (social science)
Q1 Plant Science
Q2 Microbiology
25.
Kurucz, E., Zsiláné André, A., Fári, M., Sipos, M., Antal, G.: Molecular, phenotypic marker assays, and radiosensitivity tests of gamma-irradiated Celosia argentea..
SABRAO J. Breed. Genet. 54 (5), 1049-1065, 2022.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem