EN HU

Prokisch József

Teljes publikációs lista

2025
1.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 33, -, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2023)
2.
Shende, S. S., Ingle, P. U., Sonawane, A., Jungari, P., Rajput, V. D., Minkina, T. M., Prokisch, J., Golinska, P., Rai, M., Gade, A. K.: Bioinspired green synthesis of nanoparticles by plants to fight against multidrug resistant microbes.
In: Fighting Multidrug Resistance with Herbal Extracts, Essential Oils and Their Components / Mahendra Rai, Academic Press Inc Elsevier Science, San Diego, 439-467, 2025. ISBN: 9780443290442
3.
El-Ramady, H., Prokisch, J.: Can nano-fertilizer be a solution against global water crisis? An overview.
Journal of Current Multidisciplinary Research. 1 (1), 8-15, 2025.
4.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
5.
Kiss, A., Papp, V. A., Pál, A., Prokisch, J., Mirani, S., Tóth, E. B., Alshaal, T. A. A. I.: Comparative study on antioxidant capacity of diverse food matrices: applicability, suitability and inter-correlation of multiple assays to assess polyphenol and antioxidant status.
Antioxidants. 14 (3), 1-21, (cikkazonosító: 317), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2023)
Q2 Cell Biology (2023)
Q1 Clinical Biochemistry (2023)
D1 Food Science (2023)
Q2 Molecular Biology (2023)
Q1 Physiology (2023)
6.
Nguyen, H. H. D., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Food safety aspects of carbon dots: a review.
Environ. Chem. Lett. 23 (1), 337-360, 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Environmental Chemistry (2023)
7.
Alibrahem, W., Nguyen, H. H. D., Kharrat Helu, N., Tóth, F. A., Nagy, P. T., Posta, J., Prokisch, J., Oláh, C.: Health Benefits, Applications, and Analytical Methods of Freshly Produced Allyl Isothiocyanate.
Foods. 14 (4), 1-24, (cikkazonosító: 579), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health Professions (miscellaneous) (2023)
Q1 Health (social science) (2023)
Q1 Food Science (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Q2 Microbiology (2023)
2024
8.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Muthu, A., Labidi, S., El-Ramady, H., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of Fluorescent Carbon Nanodot Formation during Pretzel Production.
Nanomaterials. 14 (13), 1-11, (cikkazonosító: 1142), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2023)
9.
Rai, M., Avinash, P. I., Törős, G., Prokisch, J.: Assessing the efficacy of carbon nanodots derived from curcumin on infectious diseases.
Expert Rev. Anti-Infect. Ther. 22 (12), 1-15, (cikkazonosító: 401), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Infectious Diseases (2023)
Q1 Microbiology (2023)
Q1 Microbiology (medical) (2023)
Q1 Virology (2023)
10.
Hajzer, Z. E., Oláh, C., Oláh, B., Váradi, C., Shaikh, A. M., Daróczi, L., Prokisch, J.: Beneficial clinical effects of honey from bees fed with specific plant extracts.
Eur. J. Public Health. 34 (Suppl.), 422-423, 2024.
11.
Hajzer, Z. E., Oláh, C., Oláh, Z., Szekér, Z., Oláh, B., Shaikh, A. M., Daróczi, L., Prokisch, J.: Beneficial effect of honey from algae extract-fed bees on quality of life.
Eur. J. Public Health. 34 (Supplement_3), 477, 2024.
12.
Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Prokisch, J., Kovács, B.: Beyond the shell: exploring green walnut's ecological, culinary and health marvels.
In: LXV. Georgikon Napok Tudományos Konferencia = 65th Georgikon Days Scientific Conference /szerk. Pőr Csilla, Szabó-Soós Adrienn, Szabó Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 17-18, 2024. ISBN: 9786156338105
13.
Prokisch, J., Ferroudj, A., Labidi, S., El-Ramady, H., Brevik, E. C.: Biological Nano-Agrochemicals for Crop Production as an Emerging Way to Address Heat and Associated Stresses.
Nanomaterials. 14 (15), 1-24, (cikkazonosító: 1253), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2023)
14.
Kiss, A., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Carbohydrate-Based Foods under Agroecosystems: Review on A Journey from Soil to In Vitro Engineered Digestion Models.
Egypt. J. Soil Sci. 64 (3), 1139-1164, 2024.
15.
Prokisch, J., Nguyen, H. H. D., Muthu, A., Ferroudj, A., Singh, A., Agrawal, S., Rajput, V. D., Ghazaryan, K., El-Ramady, H., Rai, M.: Carbon Nanodot-Microbe-Plant Nexus in Agroecosystem and Antimicrobial Applications.
Nanomaterials. 14 (15), 1-37, (cikkazonosító: 1249), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2023)
16.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J.: Detection and formation of fluorescent carbon nanodots in coffee brews and its relationship with other compositions.
J. Food Compos. Anal. 132 (-), 1-10, (cikkazonosító: 106347), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2023)
17.
Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Faizy, S. E. D. A., Ibrahim, S., Mansour, H., Brevik, E. C., Solberg, S. Ø., Prokisch, J.: Drought Stress Under a Nano-Farming Approach: A Review.
Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 135-151, 2024.
18.
Nofal, E., Menesy, F., Abd, E. H. W. M., Shehab, E. G., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Effect of Nano-NPK and Nano-Chitosan Fertilizers on the Growth and Chemical Constituents of Philodendron sellum Plants.
Egypt. J. Soil Sci. 64 (3), 1193-1205, 2024.
19.
Sipos, P., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Élelmiszertechnológiai fejlesztések a Debreceni Egyetem MÉK-en.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82, 2024. ISBN: 9789634906568
20.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Rai, M., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Enhancing Biomass and beta-Glucan Yield from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mycelia through Extract Valorization.
Int J Med Mushrooms. 26 (9), 77-87, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Applied Microbiology and Biotechnology (2023)
Q3 Drug Discovery (2023)
Q3 Pharmacology (2023)
21.
Shaikh, A. M., Wandhekar, S. S., Ahmed, A. E. M., Pandey, V. K., Oláh, C., Daróczi, L., Prokisch, J., Harsányi, E., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications,and Nutritional and Therapeutic Potential ofJuglans regiaL.(Green Walnut): A Comprehensive Review.
Nutrients. 16 (8), 1-23, (cikkazonosító: 1183), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2023)
D1 Nutrition and Dietetics (2023)
22.
Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Várallyay, S., Baráth, N., Prokisch, J., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications, and Nutritional and Therapeutic Potential of Juglans regia L. (Green Walnut): A Comprehensive Review.
In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 56, 2024. ISBN: 9786156457523
23.
Nofal, E., Menesy, F., Abd, E. H. W. M., Shehab, E. G., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Foliar Application of Nano-NPK in Combination with Nano-Micronutrients for Growth, and Flowering of Tecoma stans L. Plants.
Egypt. J. Soil Sci. 64 (3), 1179-1191, 2024.
24.
Shaikh, A. M., Wandhekar, S. S., Ahmed, A. E. M., Várallyay, S., Pandey, V. K., Prokisch, J., Kovács, B.: Global Perspectives on the Medicinal Implications of Green Walnut and Its Benefits: a Comprehensive Review.
Horticulturae. 10 (5), 1-24, (cikkazonosító: 433), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture (2023)
Q2 Plant Science (2023)
25.
Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem