EN HU

Monori István

Monori István

Teljes publikációs lista

2023
1.
Loukovitis, D., Szabó, M., Chatziplis, D., Monori, I., Kusza, S.: Genetic diversity and substructuring of the Hungarian merino sheep breed using microsatellite markers.
Anim. Biotechnol. 34 (4), 1701-1709, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
Q3 Bioengineering
Q3 Biotechnology
2.
Astuti, P. K., Gavojdian, D., Ilie, D. E., Wanjala, G., Monori, I., Bagi, Z., Kusza, S.: Genetic polymorphism in European and African sheep breeds reared in Hungary based on 48 SNPs associated with resistance to gastrointestinal parasite infection using KASP-PCR technique.
Trop. Anim. Health Prod. 55 (3), 1-12, (cikkazonosító: 197), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
Q2 Food Animals
2022
3.
Jávor, A., Kukovics, S., Oláh, J., Bodó, S., Egerszegi, I., Kusza, S., Monori, I., Cehla, B., Jávor, B., Buzás, F. E., Nábrádi, A.: Juhtenyésztés haladóknak: az extenzívtől a precíziósig.
Debreceni Egyetem, Debrecen, 402 p., 2022. ISBN: 9789634904083
2021
4.
Varga, K., Csízi, I., Monori, I., Valkó, O.: Threats and challenges related to grazing paddocks: Recovery of extremely overgrazed grassland after grazing exclusion.
Arid Land Res. Manag. 35 (21), 346-357, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Soil Science
2020
5.
Varga, K., Csízi, I., Monori, I.: Extenzív gyepek endoparazita fertőzöttségének megállapítása lárvafuttató berendezés segítségével.
In: Vidékgazdasági és fenntarthatósági kutatások aktuális eredményei: absztraktkötet. Szerk.: Jávor András, Debreceni Egyetem, Debrecen, 33-35, 2020. ISBN: 9789634902775
2019
6.
Tóth, M., Khangembam, R., Farkas, R., Oláh, J., Vass, N., Monori, I.: A case report: sheep endoparasitism dynamics under semi-dry continental climate of Karcag, Hungary.
Biol. Tvarin. 21 (2), 66-69, 2019.
7.
Varga, K., Monori, I., Csízi, I.: Festuca pseudovina anyatövek termésképző paramétereinek vizsgálata.
Gyepgazdálk. Közl. 17 (1), 57-62, 2019.
2018
8.
Monori, I., Varga, K., Tóth, M., Kangenban, R., Szatmári, I., Czellér, K., Farkas, R.: Abiotikus tényezők hatása a juhok fontosabb endoparazitáinak életciklusára.
In: A fenntartható állattenyésztés Herceghalomból nézve" 7. a kiskérődző ágazatok helyzete és kilátásai. Szerk.: Milisits-Németh Tímea, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Gödöllő, 45-56, 2018. ISBN: 9786155748158
9.
Oláh, J., Egerszegi, I., Lajkó, L., Monori, I., Bodó, S., Pállfyné Vass, N., Tóth, M., Jávor, A.: A fehér suffolk hazai tenyésztéséről.
Magy. állatteny. lapja. 23 (4), 50-51, 2018.
10.
Vass, N., Bodó, S., Egerszegi, I., Monori, I., Cseh, S., Oláh, J., Jávor, A.: A juhtenyésztés fejlesztésében alkalmazható biotechnológiai módszerek.
Magyar juhászat + kecsketenyésztés. 73 (35), 6-10, 2018.
11.
Vass, N., Egerszegi, I., Oláh, J., Monori, I., Bodó, S., Cseh, S.: Az Intézményközi Kiskérődző Biotechnológiai Kutatócsoport (IKBK) megalakulása és eddigi eredményei = Foundation and results of the Interinstitutional Small Ruminant Biotechnology Research Group.
Magy. állatorv. l. 140 (Suppl), 455-456, 2018.
12.
Varga, K., Csízi, I., Monori, I.: Az izolátorketrec hatása a sovány csenkesu (Festuca pseudovina Hack. ex Wiesb.) termésképző elemeire.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 117-118, 2018. ISBN: 9786155545818
13.
Varga, K., Csízi, I., Monori, I.: Az izolátor ketrec hatása a sovány csenkesz (festuca pseudovina hack. ex wiesb.) termésképző elemeire.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 279-285, 2018. ISBN: 9786155545900
14.
Tóth, M., Farkas, R., Oláh, J., Komlósi, I., Varga, K., Kovács, G., Monori, I.: Egyes biotikus és abiotikus tényezők hatása a juhok belső parazita fertőzésére.
Magy. Allatorv. Lapja. 140 Suppl.1., 454-455, 2018.
15.
Tóth, M., Farkas, R., Oláh, J., Varga, K., Komlósi, I., Monori, I.: Kezelt és kezeletlen magyar merinó juhok endoparazita fertőzöttségének vizsgálata Karcagon.
In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 86-87, 2018. ISBN: 9786155837142
2017
16.
Murányi, E., Jóvér, J., Czimbalmos, Á., Csízi, I., Monori, I.: A karcagi nemesítésű fűfajok értékmérő tulajdonságainak értékelése.
Magy. Mezsgye. 4 (8), 28-30, 2017.
17.
Papp-Bata, Á., Jávor, A., Nagy, A., Monori, I., Prokisch, J., Csiki, Z., Szakály, Z.: Effects of Mg and Se Intake for Lambs on Meat Quality, Consumers' Dietary Attitudes and Health.
In: V. AGRIMBA-AVA Congress : Program and abstracts, The International MBA Network of AGRIMBA, Debrecen, 33, 2017.
2016
18.
Murányi, E., Jóvér, J., Czimbalmos, Á., Csízi, I., Monori, I.: A karcagi nemesítésű fűfajok értékmérő tulajdonságainak értékelése.
In: Őshonos- és tájfajták - Ökotermékek - Egészséges Táplálkozás - Vidékfejlesztés: A XXI. század mezőgazdasági stratégiái konferencia. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Tóth Csilla, Lajtos István, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 167-172, 2016. ISBN: 9786155545696
19.
Szabó, M., Kusza, S., Csízi, I., Monori, I.: A magyar merinó helye a merinó fajtakörön belül.
Agrártud. közl. 69, 151-156, 2016.
20.
Szabó, M., Monori, I., Kusza, S.: Insertion of Hungarian Merino Sheep Breed into the European Merino Group according to Maternal Origin (mtDNA CR).
Lucr. Ştiint. Zootech. Biotehnol. 49 (2), 2016.
2015
21.
Oláh, J., Egerszegi, I., Jávor, A., Szabó, M., Csízi, I., Monori, I.: Különböző fajtájú anyajuhok ivarzásindukciója a fő termékenyítési időszakon kívül.
Anim. Welf. Etol. Tartástechnol. 11 (2), 131-139, 2015.
2014
22.
Nagy, A., Csiki, Z., Horváth, Z., Monori, I., Jávor, A.: Minőségi bárányhús a humán táplálkozásban, termékjellemzők, elfogadottság.
M. Gasztroent. 2014 (2), 14-19, 2014.
23.
Ungvári, É., Monori, I., Megyeri, A., Csiki, Z., Prokisch, J., Sztrik, A., Jávor, A., Benkő, I.: Protective effects of meat from lambs on selenium nanoparticle supplemented diet in a mouse model of polycyclic aromatic hydrocarbon-induced immunotoxicity.
Food Chem. Toxicol. 64, 298-306, 2014.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Toxicology
2009
24.
Monori, I., Fehér, A., Czimbalmos, R.: Az ökológiai báránynevelés takarmányozási kérdései.
In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 379-409, 2009.
25.
Jávor, A., Nábrádi, A., Kovács, A., Komlósi, I., Árnyasi, M., Kusza, S., Fenyves, V., Czeglédi, L., Madai, H., Lapis, M., Vass, N., Novotniné Dankó, G., Stefanovicz, B., Oláh, J., Monori, I., Kukovics, S.: Debreceni álláspont a kiskérődző ágazat jövőjéről.
Magyar Mezőgazd. 64 (5), 29-36, 2009.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem