EN HU

Várallyay Szilvia

Teljes publikációs lista

2025
1.
Bartolome, D. O., Várallyay, S., Kovács, B.: Comparison of different sample preparation method for the elemental analysis of powdered dairy product.
In: Fenntartható agrárjövő: ktatások és fejlesztések útján. Szerk.: Juhos Roland, Márta Erikné Ősz Aletta, Debreceni Egyetem Kerpely Kálmán Szakkollégium és a Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 5-13, 2025. ISBN: 9789634907091
2.
Borah, H., Bashir, O., Pawase, P. A., Mondal, I. H., Várallyay, S., Ungai, D., Kovács, B.: Exploring the versatility of Magnetic Relaxation Switching (MRS) and CRISPR-based biosensors for the detection of foodborne pathogens; a comprehensive review.
Applied Food Research. 5 (2), 1-17, (cikkazonosító: 101190), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
2024
3.
Várallyay, S., Bódi, É., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Shaikh, A. M., Kovács, B.: Arsenic Uptake and Distribution in Green Pea Plants Under Arsenite and Arsenate Treatments.
Horticulturae. 10 (11), 1-13, (cikkazonosító: 1127), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture
Q2 Plant Science
4.
Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Várallyay, S., Baráth, N., Prokisch, J., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications, and Nutritional and Therapeutic Potential of Juglans regia L. (Green Walnut): A Comprehensive Review.
In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 56, 2024. ISBN: 9786156457523
5.
Shaikh, A. M., Wandhekar, S. S., Ahmed, A. E. M., Várallyay, S., Pandey, V. K., Prokisch, J., Kovács, B.: Global Perspectives on the Medicinal Implications of Green Walnut and Its Benefits: a Comprehensive Review.
Horticulturae. 10 (5), 1-24, (cikkazonosító: 433), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture
Q2 Plant Science
6.
Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Várallyay, S., Baráth, N., Prokisch, J., Kovács, B.: Investigating the environmental impact, culinary uses, and health benefits of juglans regia l. (Uripe Walnut): an in-depth examination.
In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 636, 2024. ISBN: 9786156457523
7.
Bartolome, D. O., Kovács, B., Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Ungai, D., Várallyay, S.: Investigation of sample preparation methods for microelemental analyses of milk powder.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 90, 2024. ISBN: 9786155270826
8.
Várallyay, S., Bartolome, D. O., Ungai, D., Kovács, B.: Savak alkalmazhatóságának vizsgálata mintaelőkészítés során tejpor elemanalíziséhez = Investigation the applicability of acids in sample preparation for the elemental analysis of milk powderR.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 97, 2024. ISBN: ISBN9789634906568
2022
9.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Element composition of propolis tinctures prepared from Hungarian raw propolis.
LWT-Food Sci. Technol. 154, 1-8, (cikkazonosító: 112762), 2022.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
2021
10.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification.
Talanta. 233, 1-13, (cikkazonosító: 122613), 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry
Q2 Biochemistry
Q1 Spectroscopy
2019
11.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent.
LWT-Food Sci. Technol. 111, 719-726, 2019.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
2018
12.
Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénterhelés hatásvizsgálata a napraforgó fejlődésének korai stádiumában.
Növénytermelés. 67 (3), 95-114, 2018.
13.
Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Changes of Microelement Content Of Green Pea and Maize by Molybdenum Enrichment.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 46-47, 2018. ISBN: 9789634900245
14.
Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Eltérő arzénformák hatása a fejlődés korai stádiumában lévő napraforgó növény (Helianthus annuus L.) szárazanyag produktumára, valamint foszfor-, kén- és mikroelem-koncentrációjára.
Növénytermelés. 67 (2), 57-73, 2018.
15.
Bódi, É., Balláné Kovács, A., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Growth of Green Pea by Effect of Molybdenum Treatments at Different Developmental Stages.
In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 17, 2018. ISBN: 9789634900412
16.
Kovács, B., Nagy, K., Lévai, L., Várallyay, S., Soós, Á., Topa, E., Bódi, É.: The Effect of Selenium Treatment on Maize and Sunflower Plants in Nutrient Solution and Soil-Plant System.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 38-39, 2018. ISBN: 9789634900245
17.
Soós, Á., Tóth, N., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The effect of the preparation method on the physical and chemical characteristics of propolis tinctures.
Agrártud. Közl. 74, 163-168, 2018.
18.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The Element Content of Propolis Tinctures by the Volume of the Extraction Solvent.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 41, 2018. ISBN: 9789634900245
19.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Szegő, R., Molnár, S., Kovács, B.: Transfer Coefficient of Minerals from Raw Propolis to Their Tinctures.
In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 27, 2018. ISBN: 9789634900412
2017
20.
Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénkezelés hatása a zöldborsó kén, magnézium, valamint vas felvételére.
In: Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 150-153, 2017.
21.
Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénnal szennyezett talajon termesztett zöldborsó élelmiszer- és takarmánybiztonsági megítélése.
Élelmvizsg. Közl. 63 (3), 1661-1670, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
22.
Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Effect of Arsenic on the Growing Parameters of Sunflower Seedlings.
In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 40, 2017. ISBN: 9788055217369
23.
Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of different arsenic-treatments on the dry weight of vegetative plant parts of green pea in the different phenophase of the plant development.
Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. 6 (1), 144-151, 2017.
24.
Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Effect of Inorganic Arsenic forms on the Uptake of Boron and Calcium by Sunflower Seedlings.
In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 41, 2017. ISBN: 9788055217369
25.
Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of molybdenum tratments on growth and molybdenum uptake of green pea.
Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. 6 (1), 130-135, 2017.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem