EN HU

Soós Áron

Soós Áron

Teljes publikációs lista

2024
1.
Várallyay, S., Bódi, É., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Shaikh, A. M., Kovács, B.: Arsenic Uptake and Distribution in Green Pea Plants Under Arsenite and Arsenate Treatments.
Horticulturae. 10 (11), 1-13, (cikkazonosító: 1127), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture (2023)
Q2 Plant Science (2023)
2.
Ragályi, P., Takács, T., Soós, Á., Kovács, B., Dernovics, M., Lončarić, Z., Dobosy, P., Záray, G., Rékási, M.: Quantitative analysis of selenium species in the edible parts of cabbage, carrot, tomato and green pea treated with selenate-enriched irrigation water.
Plant Soil. 496 (1-2), 341-360, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science (2023)
Q1 Soil Science (2023)
3.
Domokos-Szabolcsy, É., Soós, Á., Kovács, B., Kovács, Z., Dernovics, M.: Water-soluble organic selenometabolites of alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass-derived fractions.
J. Trace Elem. Med. Biol. 86, 1-14, (cikkazonosító: 127545), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2023)
Q1 Inorganic Chemistry (2023)
Q3 Molecular Medicine (2023)
2023
4.
Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N. A., Razem, M., Veres, S., Fári, M., Koroknai, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science
Q1 Soil Science
2022
5.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Element composition of propolis tinctures prepared from Hungarian raw propolis.
LWT-Food Sci. Technol. 154, 1-8, 2022.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
2021
6.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification.
Talanta. 233, 1-13, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry
Q2 Biochemistry
Q1 Spectroscopy
7.
Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N. A., Bákonyi, N., Razem, M., Fári, M., Prokisch, J., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I.: Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
Plants-Basel. 10 (7), 1-24, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Ecology
Q1 Plant Science
2020
8.
Rakonczás, N., Juhászné Tóth, R., Soós, Á., Kállai, Z., Kovács, B., Holb, I., Kovács, S.: Could bentonite product choice fit the desired wine style?.
Mitteilungen Klosterneuburg. 70, 87-101, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Horticulture
9.
Both, E. B., Stonehouse, G. C., Lima, L. W., Fakra, S. C., Aguirre, B., Wangeline, A. L., Xiang, J., Yin, H., Jókai, Z., Soós, Á., Dernovics, M., Pilon-Smits, E. A. H.: Selenium tolerance, accumulation, localization and speciation in a Cardamine hyperaccumulator and a non-hyperaccumulator.
Sci. Total Environ. 703, 1-12, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Environmental Chemistry
D1 Environmental Engineering
D1 Pollution
D1 Waste Management and Disposal
10.
Fejes, B., Ouedraogo, J. P., Fekete, E., Karaffa, E. M., Flipphi, M., Soós, Á., Molnár, Á. P., Kovács, B., Kubicek, C. P., Tsang, A., Karaffa, L.: The effects of external Mn2+ concentration on hyphal morphology and citric acid production are mediated primarily by the NRAMP-family transporter DmtA in Aspergillus niger.
Microb Cell Fact. 19 (1), 1-11, (cikkazonosító: 17), 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
Q1 Bioengineering
Q1 Biotechnology
2019
11.
Sumanszki, C., Kiss, E., Simon, E., Galgóczi, E., Soós, Á., Patócs, A., Kovács, B., Nagy, E. V., Reismann, P.: Iodine and selenium status in adult PKU.
Endocrine Abstracts. 63, P781, 2019.
12.
Kolláth, I. S., Molnár, Á. P., Soós, Á., Fekete, E., Karaffa, E. M., Kovács, B., Kubicek, C. P., Karaffa, L.: Manganese Deficiency Is Required for High Itaconic Acid Production From D-Xylose in Aspergillus terreus.
Front. Microbiol. 10, 1-10, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
13.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent.
LWT-Food Sci. Technol. 111, 719-726, 2019.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
14.
Sumanszki, C., Kiss, E., Simon, E., Galgóczi, E., Soós, Á., Patócs, A., Kovács, B., Nagy, E. V., Reismann, P.: The Association of Therapy Adherence and Thyroid Function in Adult Patients with Phenylketonuria.
Ann. Nutr. Metab. 75 (1), 16-23, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Nutrition and Dietetics
2018
15.
Posta, J., Nagy, D., Csámer, Á., Soós, Á., Nyeste, E., Kovács, B.: A kabai meteorit elemanalitikai vizsgálata.
In: Átfogó kutatások a kabai meteoriton : a kabai meteorit hullásának 160. évében rendezett nemzetközi konferencia előadásai : 2017. november 8. Református Kollégium, Debrecen. Szerk.: Nagy Mihály, Rózsa Péter, McIntosh Richard William, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 159-168, 2018, (Acta geographica ac geologica et meteorologica Debrecina. Acta Geoscientia Debrecina, ISSN 1788-4497 ; 1. különszám) ISBN: 9789633180532
16.
Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénterhelés hatásvizsgálata a napraforgó fejlődésének korai stádiumában.
Növénytermelés. 67 (3), 95-114, 2018.
17.
Karaffa, L., Molnár, Á. P., Kolláth, I. S., Kovács, B., Soós, Á., Kubicek, C. P., Fekete, E.: Aspergillus terreus itaconic acid fermentation technology reflects the physiological requirements of overflow metabolism.
In: 11th International Mycological Congress: Mycological Discoveries for a Better World : Abstract Book, Ana G. Méndez University, San Juan, Puerto Rico, 355-356, 2018.
18.
Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Changes of Microelement Content Of Green Pea and Maize by Molybdenum Enrichment.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 46-47, 2018. ISBN: 9789634900245
19.
Kolláth, I. S., Fekete, E., Karaffa, E. M., Soós, Á., Kovács, B., Karaffa, L.: Effect of copper (Il) ions on itaconic acid prodoction by Aspergilius terreus.
In: VII. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2018 absztraktkötet. Szerk.: Bódog Ferenc, Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat, Pécs, 74, 2018. ISBN: 9789634292104
20.
Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Eltérő arzénformák hatása a fejlődés korai stádiumában lévő napraforgó növény (Helianthus annuus L.) szárazanyag produktumára, valamint foszfor-, kén- és mikroelem-koncentrációjára.
Növénytermelés. 67 (2), 57-73, 2018.
21.
Bódi, É., Balláné Kovács, A., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Growth of Green Pea by Effect of Molybdenum Treatments at Different Developmental Stages.
In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 17, 2018. ISBN: 9789634900412
22.
Molnár, Á. P., Németh, Z., Kolláth, I. S., Fekete, E., Flipphi, M., Ág, N., Soós, Á., Kovács, B., Karaffa, E. M., Kubicek, C. P., Karaffa, L.: High oxygen tension increases itaconic acid accumulation, glucose consumption, and the expression and activity of alternative oxidase in Aspergillus terreus.
Appl. Microbiol. Biotechnol. 102 (20), 8799-8808, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
Q1 Biotechnology
Q1 Medicine (miscellaneous)
23.
Kovács, B., Nagy, K., Lévai, L., Várallyay, S., Soós, Á., Topa, E., Bódi, É.: The Effect of Selenium Treatment on Maize and Sunflower Plants in Nutrient Solution and Soil-Plant System.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 38-39, 2018. ISBN: 9789634900245
24.
Soós, Á., Tóth, N., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The effect of the preparation method on the physical and chemical characteristics of propolis tinctures.
Agrártud. Közl. 74, 163-168, 2018.
25.
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The Element Content of Propolis Tinctures by the Volume of the Extraction Solvent.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 41, 2018. ISBN: 9789634900245
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem