The library will operate on a duty schedule between 22 December 2025 and 4 January 2026. During this period, it will be possible to upload publications, but all other services will be suspended.
Ragályi, P.,
Takács, T.,
Soós, Á.,
Kovács, B.,
Dernovics, M.,
Lončarić, Z.,
Dobosy, P.,
Záray, G.,
Rékási, M.:
Quantitative analysis of selenium species in the edible parts of cabbage, carrot, tomato and green pea treated with selenate-enriched irrigation water.
Plant Soil. 496 (1-2), 341-360, 2024.
Soós, Á.,
Bódi, É.,
Várallyay, S.,
Molnár, S.,
Kovács, B.:
Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification.
Talanta. 233, 1-13, (article identifier: 122613), 2021.
Both, E. B.,
Stonehouse, G. C.,
Lima, L. W.,
Fakra, S. C.,
Aguirre, B.,
Wangeline, A. L.,
Xiang, J.,
Yin, H.,
Jókai, Z.,
Soós, Á.,
Dernovics, M.,
Pilon-Smits, E. A. H.:
Selenium tolerance, accumulation, localization and speciation in a Cardamine hyperaccumulator and a non-hyperaccumulator.
Sci. Total Environ. 703, 1-12, (article identifier: 135041), 2020.
Fejes, B.,
Ouedraogo, J. P.,
Fekete, E.,
Karaffa, E. M.,
Flipphi, M.,
Soós, Á.,
Molnár, Á. P.,
Kovács, B.,
Kubicek, C. P.,
Tsang, A.,
Karaffa, L.:
The effects of external Mn2+ concentration on hyphal morphology and citric acid production are mediated primarily by the NRAMP-family transporter DmtA in Aspergillus niger.
Microb Cell Fact. 19 (1), 1-11, (article identifier: 17), 2020.
Sumanszki, C.,
Kiss, E.,
Simon, E.,
Galgóczi, E.,
Soós, Á.,
Patócs, A.,
Kovács, B.,
Nagy, E. V.,
Reismann, P.:
Iodine and selenium status in adult PKU.
Endocrine Abstracts. 63, P781, 2019.
Soós, Á.,
Bódi, É.,
Várallyay, S.,
Molnár, S.,
Kovács, B.:
Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent.
LWT-Food Sci. Technol. 111, 719-726, 2019.
Sumanszki, C.,
Kiss, E.,
Simon, E.,
Galgóczi, E.,
Soós, Á.,
Patócs, A.,
Kovács, B.,
Nagy, E. V.,
Reismann, P.:
The Association of Therapy Adherence and Thyroid Function in Adult Patients with Phenylketonuria.
Ann. Nutr. Metab. 75 (1), 16-23, 2019.
Posta, J.,
Nagy, D.,
Csámer, Á.,
Soós, Á.,
Nyeste, E.,
Kovács, B.:
A kabai meteorit elemanalitikai vizsgálata.
In: Átfogó kutatások a kabai meteoriton : a kabai meteorit hullásának 160. évében rendezett nemzetközi konferencia előadásai : 2017. november 8. Református Kollégium, Debrecen. Szerk.: Nagy Mihály, Rózsa Péter, McIntosh Richard William, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 159-168, 2018, (Acta geographica ac geologica et meteorologica Debrecina. Acta Geoscientia Debrecina, ISSN 1788-4497 ; 1. különszám) ISBN: 9789633180532
Karaffa, L.,
Molnár, Á. P.,
Kolláth, I. S.,
Kovács, B.,
Soós, Á.,
Kubicek, C. P.,
Fekete, E.:
Aspergillus terreus itaconic acid fermentation technology reflects the physiological requirements of overflow metabolism.
In: 11th International Mycological Congress: Mycological Discoveries for a Better World : Abstract Book, Ana G. Méndez University, San Juan, Puerto Rico, 355-356, 2018.
Kolláth, I. S.,
Fekete, E.,
Karaffa, E. M.,
Soós, Á.,
Kovács, B.,
Karaffa, L.:
Effect of copper (Il) ions on itaconic acid prodoction by Aspergilius terreus.
In: VII. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2018 absztraktkötet. Szerk.: Bódog Ferenc, Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat, Pécs, 74, 2018. ISBN: 9789634292104
Várallyay, S.,
Veres, S.,
Bódi, É.,
Soós, Á.,
Kovács, B.:
Eltérő arzénformák hatása a fejlődés korai stádiumában lévő napraforgó növény (Helianthus annuus L.) szárazanyag produktumára, valamint foszfor-, kén- és mikroelem-koncentrációjára.
Növénytermelés. 67 (2), 57-73, 2018.
Bódi, É.,
Balláné Kovács, A.,
Várallyay, S.,
Soós, Á.,
Kovács, B.:
Growth of Green Pea by Effect of Molybdenum Treatments at Different Developmental Stages.
In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 17, 2018. ISBN: 9789634900412
Kovács, B.,
Nagy, K.,
Lévai, L.,
Várallyay, S.,
Soós, Á.,
Topa, E.,
Bódi, É.:
The Effect of Selenium Treatment on Maize and Sunflower Plants in Nutrient Solution and Soil-Plant System.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 38-39, 2018. ISBN: 9789634900245
Soós, Á.,
Tóth, N.,
Bódi, É.,
Várallyay, S.,
Molnár, S.,
Kovács, B.:
The effect of the preparation method on the physical and chemical characteristics of propolis tinctures.
Agrártud. Közl. 74, 163-168, 2018.
Soós, Á.,
Bódi, É.,
Várallyay, S.,
Molnár, S.,
Kovács, B.:
The Element Content of Propolis Tinctures by the Volume of the Extraction Solvent.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 41, 2018. ISBN: 9789634900245