EN HU

Domokos-Szabolcsy Éva

Domokos-Szabolcsy Éva

Publication list

Uploaded publications:
172
Publications in DEA:
162
OA:
36
Date range:
2003-2026
2026
1.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Garab, G., Zsíros, O., Fári, M., Csajbók, J., Veres, S., Elhawat, N. A.: Copper-induced stress responses and phytoaccumulation capacity of three giant reed (Arundo donax L.) ecotypes.
Biomass Bioenerg. 205, 1-18, (article identifier: 108511), 2026.
Journal metrics:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
2025
2.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Kaszás, L., Kovács, Z., Eissa, F., Elhawat, N. A.: Agricultural sustainability and the challenges of selenium nanoparticles (SeNPs): Their role in supporting the environmental economy.
Plant Stress. 16, 1-23, (article identifier: 100846), 2025.
Journal metrics:
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
D1 Plant Science (2024)
3.
Szatmári, P., Meier, O., Tóth, C., Koroknai, J., Makleit, P., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M.: A paprikatermés térfogatsűrűségének (Fruit Volume Density, FVD) összehasonlító elemzése kiegészítő LED világítás alkalmazásával.
Paradigmaváltás a növénynemesítésben. A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre - Összefoglalók / szerk. Vida Gyula 138-138, 2025.
4.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. 18 (11), 9423-9437, 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
5.
Szatmári, P., Meier, O., Csilléry, G., Tóth, C., Koroknai, J., Makleit, P., Veres, S., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M.: Basic researches to support the cultivation of pepper microgreens.
Biotechnology at the University of Debrecen - 2025 International Symposium, Abstract book 2025, 56-56, 2025.
6.
Veres, S., Simkó, A., Kiss, L., Makleit, P., Basal, O., Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, S., Bákonyi, N., Kaszás, L., Kovács, Z., Aszalósné Balogh, R., Fári, M.: Biológiai alapok, a növénytermesztés innovációja.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 228-234, 2025. ISBN: 9789634907015
7.
Bákonyi, N., Barna, D., Suhartini, W., Cziáky, Z., Makleit, P., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Brown juice processed from alfalfa green biomass as a source of phytohormones and saponins.
Sci Rep. 15 (1), 1-7, (article identifier: 18653), 2025.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary (2024)
8.
Kovács, Z., Kerekes, N., Elhawat, N. A., Fári, M., Prokisch, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Carbon nanodots boost radish seedling growth: a seed priming study.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2025 International Symposium: Abstract book ISBN: 9789634907374
9.
Földvári, M., Koroknai, J., Domokos-Szabolcsy, É., Kaszás, L.: Csicsóka (Helianthus tuberosus L.) in vitro mikroszaporításának technológiai fejlesztése.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / (szerk.) Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 106, 2025. ISBN: 9789634907190
10.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
11.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Five-year impacts of biomass crop monoculture on soil enzyme activity, nitrogen pools, and other soil health indicators.
Biomass Bioenerg. 198, 1-13, (article identifier: 107856), 2025.
Journal metrics:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
12.
Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Tóth, C., Koroknai, J., Meier, O., Szatmári, P., Makleit, P., Veres, S.: Földi szimulációs űrnövénykutató eszközök a Debreceni Egyetem Biodrome-ban.
In: "Green Deal and agriculture: sustainability or competitive advantage" : Book of abstracts. Szerk.: Zoltán Molnár, Katalin Némethné Wurm, Albert Kázmér Faculty of Agricultural and Food Sciences, Széchenyi István University, Mosonmagyaróvár, 138, 2025. ISBN: 9786156443465
13.
Szatmári, P., Meier, O., Tóth, C., Koroknai, J., Makleit, P., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M.: Kutatások WBE űrpaprika előállítására biogyártáson alapuló BLSS rendszerben.
Doktoranduszok Fenntarthatósági Szimpóziuma - Absztraktkötet / szerk. Hajdú Péter 17-17, 2025.
14.
Yavuz, S. R., Alshaal, T. A. A. I., Suhartini, W., Bákonyi, N., Kovács, Z., Kaszás, L., Veres, S., Fári, M., Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É.: Leaf protein concentrate as a nutrient-dense protein source from vetch and triticale mixture: A comparative analysis of fermentation techniques.
Food Chem. X. [Epub ahead of print] 1, 1-34, (article identifier: 103153), 2025.
Journal metrics:
D1 Analytical Chemistry (2024)
D1 Food Science (2024)
15.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I.: Nanofertilizers accelerated various osmolytes in plant system.
In: Roles of Osmolytes in Changing Environment. Ed.: Azamal Husen, Academic Press Inc Elsevier Science, UK, 199-233, 2025, (Plant Biology, sustainability and climate change) ISBN: 9780443265495
16.
Kiss, A., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Béni, Á., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I.: Optimizing mung bean and soybean hydrolysis for the generation of bioactive peptides of potential functional food applications.
Food Chemistry: X. 1, 1-14, (article identifier: 102925), 2025.
Journal metrics:
D1 Analytical Chemistry (2024)
D1 Food Science (2024)
17.
Kovács, Z., Kaszás, L., Koroknai, J., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É.: Optimzing selenium fertilization in Medicago sativa L.: Impacts on plant growth, Se uptake, and SeMet formation.
In: Plant Biology Europe 2025: Programme and Book of Abstracts, [s.n.], Budapest, 148, P-99, 2025. ISBN: 9786156833020
18.
Suhartini, W., Yavuz, S. R., Kovács, Z., Kaszás, L., Cziáky, Z., Kruppa, J., Fári, M., Veres, S., Elhawat, N. A., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N.: Physicochemical Properties and Bioactive Compounds of Leaf Protein Concentrate from Green Pea and Triticale Mixture: A Comparative Study of Thermal and Non-thermal Processing Techniques.
Food Bioprocess Technol. 19 (1), 1-18, (article identifier: 36), 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
19.
Szatmári, P., Meier, O., Csilléry, G., Tóth, C., Koroknai, J., Fári, M., Makleit, P., Veres, S., Domokos-Szabolcsy, É.: Researches for the production of space peppers.
FoodConf - Conference on Food Science, Technology and Innovation; Book of abstracts / szerk. Ágnes Belák, Mónika Kovács, Lilla Szalóki-Dorkó, Krisztina Takács, László Baranyai 2025, 172-172, 2025.
20.
Földvári, M., Koroknai, J., Veres, S., Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Kaszás, L.: Technological development of in vitro micropropagation of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
In: Plant Biology Europe 2025: Programme and Book of Abstracts, -, Budapest, 154, P-37, 2025. ISBN: 9786156833020
21.
Szatmári, P., Meier, O., Tóth, C., Koroknai, J., Makleit, P., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M.: Űrmissziók élelmiszer-ellátása: Paprika termesztése zárt rendszerekben.
Műszaki, Technológiai és Gazdasági Kihívások a XXI. században - Konferencia absztraktfüzet / szerk. Sárosi József, László Zsuzsanna, Nagy Valéria, Dobozi Réka 23-23, 2025.
2024
22.
Koroknai, J., Fári, M., Tóth, C., Faragó, E., Makleit, P., Veres, S., Domokos-Szabolcsy, É.: A paprika seed priming kutatás eredményei zárt rendszerű (BLSS) növénynevelésben.
23.
Kaszás, L., Kovács, Z., Elhawat, N. A., Koroknai, J., Fári, M., Cziáky, Z., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: A parlagfű, az amarant és a mungóbab biofinomítási potenciáljának feltárása.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2024. ISBN: 9789634906568
24.
Yavuz, S. R., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Kiss, A.: Characterization of protein hydrolysates by different plant proteases.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 50, 2024. ISBN: 9786155606168
25.
Meier, O., Fehér, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Circular food production in space environment: Insect protein production by supplementing green biomass in feed.
In: Selected papers of the 8th International Conference on Research, Technology and Education of Space (H-SPACE2024) / Bacsárdi László; Kovács Kálmán, MANT, Magyar Asztronautikai Társaság, Budapest, 63-67, 2024. ISBN: 9789637367359
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen