EN HU

Gálné Remenyik Judit

Publication list

Uploaded publications:
135
Publications in DEA:
134
OA:
64
Date range:
2001-2025
2025
1.
Gashi, N., Szőke, Z., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Gál, F., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Bioaerosols in Agriculture: A Comprehensive Approach for Sustainable Crop Health and Environmental Balance.
Agronomy. 15 (5), 1-33, (article identifier: 1003), 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
2.
Szőke, Z., Fauszt, P., Mikolás, M., Dávid, P., Szilágyi-Tolnai, E., Pesti-Asbóth, G., Homoki, J., Forgács, I. N., Gál, F., Stündl, L., Czeglédi, L., Stágel, A., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comprehensive analysis of antimicrobial resistance dynamics among broiler and duck intensive production systems.
Sci Rep. 15 (1), 1-23, (article identifier: 4673), 2025.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary (2024)
3.
Nagy, R., Pál, A., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: extraction of free and bound polyphenols from brans of sorghum bicolor using different solvents.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 14, 1-7, (article identifier: 10906), 2025.
Journal metrics:
Q3 Biotechnology (2024)
Q3 Food Science (2024)
Q4 Microbiology (2024)
Q4 Molecular Biology (2024)
4.
Gashi, N., Szőke, Z., Czakó, A., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Sándor, Z., Paholcsek, M.: Gypsum and Tillage Practices for Combating Soil Salinity andEnhancing Crop Productivity.
Agriculture. 15 (6), 1-28, (article identifier: 658), 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
5.
Csernus, B., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Babinszky, L., Stündl, L., Oláh, J., Vass, N., Czeglédi, L.: Impact of Selected Natural Bioactive Substances on Immune Response and Tight Junction Proteins in Broiler Chickens.
Veterinary Medicine and Science. 11 (2), 1-11, 2025.
Journal metrics:
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
2024
6.
Gál, K., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: A Rheopheresis kezelés komplex angiológiai hatásai.
Metabolizmus. 22 (1), 38-41, 2024.
7.
Skopkó, B. E., Homoki, J., Fazekas, M., Paholcsek, M., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Forgács, I. N., Váradi, J., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change.
Cells. 13 (3), 1-29, (article identifier: 251), 2024.
Journal metrics:
Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
8.
Petrilla, A., Németh, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Mikolás, M., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Stágel, A., Gál, F., Gál, K., Siposné Sohajda, R., Pham, T., Stündl, L., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comparative analysis of the postadmission and antemortem oropharyngeal and rectal swab microbiota of ICU patients.
Sci. Rep. 14 (1), 1-17, 2024.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary
9.
Váradi, J., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Nagy, B. J., Fejes, Z., Bácskay, I., Klusóczki, Á.: Development of Imiquimod-induced HaCaT-THP-1 co-culture for modeling of psoriasis.
Eur. J. Pharm. Sci. 200, 1-10, (article identifier: 106846), 2024.
Journal metrics:
Q1 Pharmaceutical Science
10.
Gálné Remenyik, J., Csige, L., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Szőllősi, E., Bacsó, Z. R., Szepsy, I., Molnár, K., Rácz, C., Fidler, G., Kállai, Z., Stündl, L., Dobos, A., Paholcsek, M.: Exploring the interplay between the core microbiota, physicochemical factors, agrobiochemical cycles in the soil of the historic tokaj mád wine region.
PLoS One. 19 (4), 1-24, (article identifier: 0300563), 2024.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary
11.
Gashi, N., Fauszt, P., Dávid, P., Szőke, Z., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Paholcsek, M.: Impact of Fertilization Strategies on Soil Microbial Diversity and Grain Quality in Wheat and Maize.
In: Abstracy Boook : bridging Education and Innovation for Advancing Science and Society : 3rd International Scientific Conference"Bridge 2024", Universiteti "Ukshin Hoti", Prizren, 94, 2024. ISBN: 9789951510325
12.
Farmasi-Gyenge, N., Fazekas, M., Gálné Remenyik, J., Szakadát, G., Csótó, A.: Kapcaicin, kapcaicinoidok és segédanyagaik hatása a Fusarium graminearum Schwabe micéliális növekedésére és pigmenttermelésére.
In: 29. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / 11th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Debreceni Egyetem, MÉK Növényvédelmi Intézet, Debrecen, 81-82, 2024.
13.
Gálné Remenyik, J., Forgács, I. N., Pesti-Asbóth, G., Gál, F., Csötönyi, O., Babinszky, L., Halas, V.: Occurrence of Hyperhomocysteinemia in Broilers and Reduction of Its Harmful Effects with Betaine- and Berberine-Supplemented Diets.
In: Feed Additives - Recent Trends in Animal Nutrition, InTechOpen, Rijeka, 1-29, 2024. ISBN: 9781837690824
14.
Nagy, R., Kun-Nemes, A., Szőllősi, E., Bíróné Molnár, P., Cziáky, Z., Murányi, E., Sipos, P., Gálné Remenyik, J.: Physiological potential of different Sorghum bicolor varieties depending on their bioactive characteristics and antioxidant potential as well as different extraction methods.
Heliyon. 10 (16), 1-17, (article identifier: 35807), 2024.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary
15.
Gashi, N., Fauszt, P., Dávid, P., Szőke, Z., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Paholcsek, M.: Soil microbiota's impact on maize grain nutrition.
In: ICOSTEE 2024 - Book of Abstracts. Szerk.: Bíró István et al, Szegedi Egyetem, Szeged, 60, 2024. ISBN: 9789633069868
16.
Gashi, N., Fauszt, P., Dávid, P., Szőke, Z., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Paholcsek, M.: The Role of Soil Microbiome on Wheat Nutritional Profile.
In: Proceedings of the 30th International Symposium on Analytical and Environmental Problems. Ed.: Tünde Alapi, Róbert Berkecz, István Ilisz, University of Szeged, Szeged, 267, 2024. ISBN: 9789636880095
17.
Szőke, Z., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Unraveling changes in the duck microbiome and inflammatory processes due to allithiamine-enriched feed.
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 163-171, 2024.
2023
18.
Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Fidler, G., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi, E., Gálné Remenyik, J., Panyi, G., Tajti, G., Paholcsek, M.: Analysing circulating miRNA expression profile in inflammatory bowel diseases using next generation sequencing.
In: Hungarian Molecular Life Sciences 2023: Book of Abstracts. Szerk.: Buday László, Juhász Gábor, Lontay Beáta, Mihály József, Sinka Rita, Virág László, Varga Attila, Szakáts Gergely, Diamond Congress Ltd., Budapest, 223-224, 2023. ISBN: 9786155270772
19.
Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, (article identifier: 760), 2023.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
20.
Szilágyi, E., Szarvas, M. M., Szilágyi-Tolnai, E., Gálné Remenyik, J.: Cisztein háztartás vizsgálata a redox-homeosztázis szabályozásában, sertés modellkísérletben.
In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 24, 2023. ISBN: 9786156457189
21.
Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage.
Nutrients. 15 (18), 1-16, (article identifier: 4022), 2023.
Journal metrics:
D1 Food Science
D1 Nutrition and Dietetics
22.
Nagy, R., Neji, C., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of functional properties of physically treated Sorghum flours and development of gluten-free Sorghum breads.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 13 (3), 1-6, (article identifier: 9959), 2023.
Journal metrics:
Q3 Biotechnology
Q3 Food Science
Q4 Microbiology
Q4 Molecular Biology
23.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
24.
Skopkó, B. E., Paholcsek, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Váradi, J., Kovács, R. L., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: High-Throughput Sequencing Analysis of the Changes in the Salivary Microbiota of Hungarian Young and Adult Subpopulation by an Anthocyanin Chewing Gum and Toothbrush Change.
Dentistry Journal. 11 (2), 1-16, (article identifier: 44), 2023.
Journal metrics:
Q2 Dentistry (miscellaneous)
25.
Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N. R., Bacsó, Z. R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells.
Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, (article identifier: 6124), 2023.
Journal metrics:
Q2 Catalysis
Q1 Computer Science Applications
D1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
D1 Organic Chemistry
Q1 Physical and Theoretical Chemistry
D1 Spectroscopy
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen