EN HU

Homoki Judit Rita

Publication list

Uploaded publications:
24
Publications in DEA:
24
OA:
14
Date range:
2010-2025
2025
1.
Szőke, Z., Fauszt, P., Mikolás, M., Dávid, P., Szilágyi-Tolnai, E., Pesti-Asbóth, G., Homoki, J., Forgács, I. N., Gál, F., Stündl, L., Czeglédi, L., Stágel, A., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comprehensive analysis of antimicrobial resistance dynamics among broiler and duck intensive production systems.
Sci Rep. 15 (1), 1-23, (article identifier: 4673), 2025.
Journal metrics:
D1 Multidisciplinary (2023)
2024
2.
Skopkó, B. E., Homoki, J., Fazekas, M., Paholcsek, M., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Forgács, I. N., Váradi, J., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change.
Cells. 13 (3), 1-29, (article identifier: 251), 2024.
Journal metrics:
Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023)
3.
Váradi, J., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Nagy, B. J., Fejes, Z., Bácskay, I., Klusóczki, Á.: Development of Imiquimod-induced HaCaT-THP-1 co-culture for modeling of psoriasis.
Eur. J. Pharm. Sci. 200, 1-10, (article identifier: 106846), 2024.
Journal metrics:
Q1 Pharmaceutical Science (2023)
2023
4.
Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage.
Nutrients. 15 (18), 1-16, (article identifier: 4022), 2023.
Journal metrics:
D1 Food Science
D1 Nutrition and Dietetics
2022
5.
Gál, K., Pesti-Asbóth, G., Vass, M., Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Fidler, G., Paholcsek, M., Cziáky, Z., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: Monitoring and recovery of hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity.
Diabetes and Vascular Disease Research. 19 (6), 1-14, 2022.
Journal metrics:
Q2 Cardiology and Cardiovascular Medicine
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
Q2 Internal Medicine
6.
Gál, K., Veres, K., Halmi, S., Bozoki-Beke, K., Fekete, K., Homoki, J., Gálné Remenyik, J., Baráth, B., Varga, Á., Németh, N., Soltész, P.: The effect of rheopheresis treatment on the cytokine profile in diabetic foot syndrome with hyperviscosity in the aspect of clinical changes: a preliminary study.
Clin. Hemorheol. Microcirc. 80 (2), 117-125, 2022.
Journal metrics:
Q3 Cardiology and Cardiovascular Medicine
Q3 Hematology
Q3 Physiology
Q3 Physiology (medical)
7.
Mihály, K., Szőllősi, E., Homoki, J., Nagy, A., Takács, F., Karaffa, E. M.: The possibilities for Hungarian sour cherries for storage and elongation of fresh consumption.
In: Program and Book of Abstracts, Innovation and advanced technologies for managing postharvest pathogens / Nikolaos Tzortzakis, Chris Watkins, Haissam Jijakli et al, International Society for Plant Pathology, Limassol, Cyprus, 145, 2022.
2019
8.
Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Szőllősi, E., Hegedűs, C., Tarapcsák, S., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract Attenuates the Lipopolysaccharide-Induced Endothelial Inflammatory Response.
Molecules. 24 (19), 3427-3441, 2019.
Journal metrics:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
9.
Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Hegedűs, C., Kovács, D. K., Peitl, B., Gál, F., Stündl, L., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Tart Cherry Extract on Inflammatory Mediators and Adipokines Involved in Type 2 Diabetes in a High Fat Diet Induced Obesity Mouse Model.
Nutrients. 11 (9), 1-17, 2019.
Journal metrics:
D1 Food Science
Q1 Nutrition and Dietetics
2018
10.
Homoki, J., Gyémánt, G., Balogh, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Szarvas, M. M., Váradi, J., Fenyvesi, F., Kelentey, B., Nemes, J., Gálné Remenyik, J.: Anti-caries bubble gum.
In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 143, 2018. ISBN: 9786061215461
11.
Kun-Nemes, A., Szőllősi, E., Stündl, L., Biró, A., Homoki, J., Szarvas, M. M., Balogh, P., Cziáky, Z., Gálné Remenyik, J.: Determination of Flavonoid and Proanthocyanidin Profile of Hungarian Sour Cherry.
Molecules. 23 (12), 1-20, 2018.
Journal metrics:
Q2 Analytical Chemistry
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
12.
Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich Hungarian tart cherry extract on blood antioxidant status in C57BL/6J mice.
Agrártud. Közl. 150th Anniversary Issue, 335-341, 2018.
13.
Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich tart cherry extract on blood antioxidant status in a high fat diet induced obesity mouse model.
In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 146, 2018. ISBN: 9786061215461
14.
Nguyen, T. L. P., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gogolák, P., Bácskay, I., Fehér, P., Ujhelyi, Z., Vasvári, G., Vecsernyés, M., Váradi, J.: Protective Effect of Pure Sour Cherry Anthocyanin Extract on Cytokine-Induced Inflammatory Caco-2 Monolayers.
Nutrients. 10 (7), 1-14, 2018.
Journal metrics:
D1 Food Science
Q1 Nutrition and Dietetics
15.
Homoki, J., Gyémánt, G., Balogh, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Paholcsek, M., Váradi, J., Fenyvesi, F., Kelentey, B., Nemes, J., Gálné Remenyik, J.: Sour cherry extract inhibits human salivary α-amylase and growth of Streptococcus mutans: (a pilot clinical study).
Food Funct. 9 (7), 4008-4016, 2018.
Journal metrics:
Q1 Food Science
Q1 Medicine (miscellaneous)
2017
16.
Biró, A., Homoki, J., Pesti-Asbóth, G., Horváth, B., Cziáky, Z., Máthé, E., Gálné Remenyik, J.: Természetes eredetű antioxidánsok.
In: A fizioterápia dilemmái. Szerk.: Sandra Sándor, San-Ergonómia Kft., Budapest, 177-217, 2017. ISBN: 9786158081603
2016
17.
Homoki, J., Kun-Nemes, A., Fazekas, E., Gyémánt, G., Balogh, P., Gál, F., Al, A. J., Mortier, J., Wolber, G., Babinszky, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and alpha-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.).
Food Chem. 194 (1), 222-229, 2016.
Journal metrics:
D1 Analytical Chemistry
D1 Food Science
D1 Medicine (miscellaneous)
2015
18.
Homoki, J., Gyémánt, G., Gálné Remenyik, J.: Régi hormon új csodája: magyarországi meggyfajták mint természetes melatonin források.
Agrártud. Közl. 63, 65-72, 2015.
2014
19.
Homoki, J., Kun-Nemes, A., Gálné Remenyik, J.: A meggy mint funkcionális élelmiszer.
Agrártud. Közl. 55, 41-47, 2014.
2013
20.
Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Fekete, I., Kovács, B.: A szelénkezelés és az antioxidáns aktivitás közötti kapcsolat vizsgálata étkezési csírák esetén.
In: XIX. Ifjúsági Tudományos Fórum, [s.n.], [Keszthely], 1-6, 2013.
21.
Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: Szelénnel dúsított étkezési csírák antioxidáns aktivitásának meghatározása, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
Agrártud. Közl. 52, 25-30, 2013.
22.
Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: The determination of antioxidant activity of selenium-enriched wheat and pea sprouts, as well as their microbiological analysis.
Scientific papers. Series A., Agronomy. 56., 196-201, 2013.
2011
23.
Homoki, J., Kun-Nemes, A., Hüse, C., Fári, M., Gálné Remenyik, J.: A cyanidin-3-O monoglükozid felhalmozódása a magyarországi meggy fajtákban.
In: XVII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Összefoglalók: Növénynemesítéssel kultúrnövényeink sokféleségéért. Szerk.: Óvári Judit, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 68, 2011. ISBN: 978963081235
2010
24.
Homoki, J., Fári, M., Gálné Remenyik, J.: Magyar meggyfajták antocianin profiljainak összehasonlító elemzése.
In: XVI. Növénynemesítési Tudományos Napok : összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Bizottsága, Budapest, 77, 2010.
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen