EN HU

Jevcsák Szintia

Publication list

2024
1.
Mironescu, M., Josan, C., Mironescu, I., Georgescu, C., Jevcsák, S., Máthé, E.: Use of chocolate as support for natural bioactive ingredients.
In: The 23rd International Conference Life Sciences for Sustainable Development: Book of Abstracts / University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of Cluj-Napoca, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj-Napoca, 49, 2024, (ISSN 2392-6937)
2022
2.
Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
3.
Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
4.
Jevcsák, S., Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
5.
Jevcsák, S.: A fruktóz és glükóz szinergetikus hatása a kardiovaszkuláris betegségek lipoprotein rizikófaktoraira fiatal felnőtteknél. A halfogyasztás, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a halálozás közötti összefüggés általánosságban, valamint érbetegség és attól mentes egyének vonatkozásában. A vörös és a feldolgozott húsfogyasztás, valamint az acilkarnitin koncentrációk közötti összefüggés vizsgálata az emberi vizeletben és vérben.
Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 4 (3), 2-5, 2021.
6.
Diósi, G., Jevcsák, S.: A kenyérgabona őrlési értékét meghatározó tulajdonságok.
Értékálló aranykorona. 7-8, 2021.
7.
Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S., Fülep, Z., Fülep, Á., Diósi, G.: Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
8.
Nagy, V., Jevcsák, S., Nagy, A., Diósi, G.: Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
9.
Nagy, V., Máthé, E., Nagy, A., Jevcsák, S., Diósi, G.: Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
10.
Jevcsák, S.: Táplálkozástudománytól az élelmiszerfejlesztésig!: Célok, feladatok, kutatási lehetőségek..
In: Terítéken a tudomány : Természettudomány mindenkinek! / főszerk. Fazekas Andrea, Momentum Doctorandus, Ungvár, 35-45, 2021.
2020
11.
Kalmár, G., Jevcsák, S., Máthé, E.: Növényi kivonatokkal dúsított csokoládé fejlesztés.
2019
12.
Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában.
13.
Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
14.
Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
15.
Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
16.
Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliákból készített innovatív próbatermékek vizsgálata és fogyasztói értékelése.
Táplálkozásmarketing. 6 (1), 57-68, 2019.
17.
Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
2018
18.
Jevcsák, S.: Alternatív gabonák alkalmazásának előnyei a termesztésben, a táplálkozásban és a betegségek kialakulásának megelőzésében.
Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 1 (4), 8-11, 2018.
19.
Diósi, G., Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E.: Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
20.
Murányi, E., Cseke, P., Fazekas, M., Jevcsák, S.: A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyagtartalmára.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 102, 2018. ISBN: 9786155545818
21.
Murányi, E., Czimbalmos, Á., Fazekas, M., Jevcsák, S.: A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyag-tartalmára.
In: Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 387-392, 2018. ISBN: 9786155545900
22.
Jevcsák, S.: A pohánka tápanyagtartalma és felhasználása.
In: Ifjúság, tudománypolitika, jövőkép: kilátások és kihívások a Kárpát-medencében. Szerk.: Bodó Barna, Szoták Szilvia, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Budapest, 351-361, 2018, (Határhelyzetek, ISSN 2064-3918 ; 10.) ISBN: 9786155389696
23.
Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Sipos, P.: Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
24.
Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
25.
Jevcsák, S., Biró, A., Gálné Remenyik, J., Lehoczki, G., Murányi, E., Jóvér, J., Diósi, G., Sipos, P.: Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
Journal metrics:
Q4 Food Science
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen