The library will operate on a duty schedule between 22 December 2025 and 4 January 2026. During this period, it will be possible to upload publications, but all other services will be suspended.
Mironescu, M.,
Josan, C.,
Mironescu, I.,
Georgescu, C.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.:
Use of chocolate as support for natural bioactive ingredients.
In: The 23rd International Conference Life Sciences for Sustainable Development: Book of Abstracts / University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of Cluj-Napoca, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj-Napoca, 49, 2024, (ISSN 2392-6937)
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
Diósi, G.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.:
Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
Jevcsák, S.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
Jevcsák, S.:
A fruktóz és glükóz szinergetikus hatása a kardiovaszkuláris betegségek lipoprotein rizikófaktoraira fiatal felnőtteknél. A halfogyasztás, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a halálozás közötti összefüggés általánosságban, valamint érbetegség és attól mentes egyének vonatkozásában. A vörös és a feldolgozott húsfogyasztás, valamint az acilkarnitin koncentrációk közötti összefüggés vizsgálata az emberi vizeletben és vérben.
Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 4 (3), 2-5, 2021.
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.,
Fülep, Z.,
Fülep, Á.,
Diósi, G.:
Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
Agrártud. Közl. 1, 161-166, 2021.
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Nagy, A.,
Diósi, G.:
Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában.
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
Jevcsák, S.,
Sipos, P.:
Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
Jevcsák, S.:
Alternatív gabonák alkalmazásának előnyei a termesztésben, a táplálkozásban és a betegségek kialakulásának megelőzésében.
Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 1 (4), 8-11, 2018.
Diósi, G.,
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.:
Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
Murányi, E.,
Cseke, P.,
Fazekas, M.,
Jevcsák, S.:
A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyagtartalmára.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 102, 2018. ISBN: 9786155545818
Murányi, E.,
Czimbalmos, Á.,
Fazekas, M.,
Jevcsák, S.:
A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyag-tartalmára.
In: Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 387-392, 2018. ISBN: 9786155545900