EN HU

Makleit Péter Zoltán

Makleit Péter Zoltán

Publication list

Uploaded publications:
94
Publications in DEA:
94
OA:
11
Date range:
1999-2025
2025
1.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Aszalósné Balogh, R., Juhász, E. K., Kremper, R., Veres, S.: Application of phosphogypsum in wheat production in saline soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 52, 2025, (ISSN 2459-5543)
2.
Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Veres, S., Makleit, P., Aszalósné Balogh, R., Kremper, R., Béni, Á., Juhász, E. K.: Application of phosphogypsum in wheat production in sandy soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 26, 2025, (ISSN 2459-5543)
3.
Veres, S., Simkó, A., Kiss, L., Makleit, P., Basal, O., Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, S., Bákonyi, N., Kaszás, L., Kovács, Z., Aszalósné Balogh, R., Fári, M.: Biológiai alapok, a növénytermesztés innovációja.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 228-234, 2025. ISBN: 9789634907015
4.
Bákonyi, N., Barna, D., Suhartini, W., Cziáky, Z., Makleit, P., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Brown juice processed from alfalfa green biomass as a source of phytohormones and saponins.
Sci Rep. 15 (1), 1-7, (article identifier: 18653), 2025.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary (2024)
5.
Karacs, J., Makleit, P., Veres, S.: Comparison of cyclic hydroxamic acid content in maize (Zea mays L.) hybrids.
In: Plant Biology Europe 2025: Programme and Book of Abstracts, -, Budapest, A181-A182, 2025. ISBN: ISBN9786156833020
6.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
2024
7.
Karacs, J., Veres, S., Makleit, P.: Abszcizinsav, nátrium-szalicilát és etilén előkezelés hatása kukorica (Zea mays L.) hibridek golyvás üszög (Ustilago maydis [DC.] Corda) fertőzöttségére mesterséges inokulálás mellett.
In: XIV. Magyar Növénybiológiai Kongresszus 2024. augusztus 28-30. Összefoglaló kötet: A Magyar Növénybiológiai Társaság (a FESPB tagjának) és a Fotoszintézis - Élet a Fényből Alapítvány közös rendezvénye, Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Szeged, 74, 2024. ISBN: 9786156833006
8.
Koroknai, J., Fári, M., Tóth, C., Faragó, E., Makleit, P., Veres, S., Domokos-Szabolcsy, É.: A paprika seed priming kutatás eredményei zárt rendszerű (BLSS) növénynevelésben.
9.
Karacs, J., Veres, S., Makleit, P.: Hormon előkezelések hatása búza fuzárium fertőzöttségére. Effect of hormone pretreatments on wheat fusarium infection..
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 61, 2024. ISBN: 9789634906568
10.
Makleit, P., Gulyás, G., Czeglédi, L., Veres, S.: Influence of Exogenous Ethylene and Mechanical Damage on Gene Expression and Physiological Parameters of Maize Hybrids.
Agronomy-Basel. 14 (9), 1-14, (article identifier: 1950), 2024.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
11.
Bákonyi, N., Barna, D., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Makleit, P.: Role of alfalfa brown juice in plant growth and development.
In: Biostimulants in Plant Protection and Performance / Azamal Husen, Elsevier, London, 149-163, 2024. ISBN: 9780443158858
12.
Makleit, P., Veres, S.: Self-defence of wheat (Triticum aestivum L.) and maize (Zea mays L.) - Different strategies.
In: 59th Croatian & 19th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts / Klaudija Carović-Stanko, Kristina Kljak, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, Croatia, Dubrovnik, 141-141, 2024, (ISSN 2459-5551)
2023
13.
Veres, S., Makleit, P.: A mikrobiológiai készítmények hatásai.
Magyar Mezőgazdaság. 78 (51-52.), 24-25, 2023.
14.
Makleit, P., Veres, S.: Chemical defence compounds produced by species of the Poaceae family.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 48, 2023. ISBN: 9789634905356
15.
Makleit, P.: Cyclic hydroxamic acids as stress metabolites in biotic stresses.
In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 137, 2023, (ISSN 2459-5551)
16.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Koroknai, J., Kovács, S., Tóth, C., Csilléry, G., Jókai, Z., Matkovits, A., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: Phytochemical evaluation of the fruits and green biomass of determinate-type sweet pepper ( Capsicum annuum L. fasciculatum) grown in terrestrial bioregenerative life-support research facilities.
J. Plant Interact. 18 (1), 1-21, (article identifier: 2268118), 2023.
Journal metrics:
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Plant Science
17.
Veres, S., Makleit, P., Basal, O.: The new role of integrative plant physiology in agricultural research in term of sustainability.
In: Proceedings Zbornik INOSRE 2023 : 11-13 February, 2023, Dubrovnik, Croatia. Eds.: Kristina Kljak, Klaudija Carović-Stanko, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 32-32, 2023. ISBN: 9789538276422
2022
18.
Makleit, P., Nagy, B.: A növénykondicionálók hatásai.
Magyar Mezőgazd. 2022.07.20, 22-23, 2022.
19.
Fári, M., Tóth, C., Koroknai, J., Csilléry, G., Guttmann, K., Guttmann, G., Makleit, P., Veres, S.: Characterisation of volume utilization efficiency (vue) of the Hungarian space pepper cultivars grown in ground bioregenerative life-support facilities.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 56-56, 2022. ISBN: 9789634904687
20.
Makleit, P.: Cyclic hydroxamic acids, possible targets of biotechnology in connection with stress tolerance.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 65-65, 2022. ISBN: 9789634904687
21.
Makleit, P., Szilágyi, A., Veres, S.: First Report of Benzoxazinoid Compounds in Woolly Cupgrass (Eriochloa villosa Thunb. Kunth), an Invasive Plant.
Agronomy-Basel. 12 (3), 1-4, (article identifier: 700), 2022.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
22.
Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
23.
Makleit, P., Tóth, C., Koroknai, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Veres, S.: Research on the formulation of substrates, fertilizers and novel nutrient delivery methods for space pepper plant cultivation in ground and in microgravity.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 64-64, 2022. ISBN: 9789634904687
24.
Kovács, S., Csatári, G., Domokos-Szabolcsy, É., Koroknai, J., Tóth, C., Göblös, S., Fehér, C., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: The green biomass of the Hungarian space peppers grown in ground bioregenerative life support facilities are useful for food and feed, and/or suitable for bioconversion?.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 62-62, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
25.
Mátyás, B., Singer, J., Szarka, M., Lowy, D. A., Döncző, B., Makleit, P., Failoc-Rojas, V. E., Ramirez, A., Martínez, P., Sándor, Z., Kincses, S., Guttman, A.: Determination of complex type free, non-conjugated Oligosaccharide Glucose Unit values in tomato xylem sap for early detection of nutrient deficiency.
Electrophoresis. 42 (3), 200-205, 2021.
Journal metrics:
Q2 Analytical Chemistry
Q3 Biochemistry
Q3 Clinical Biochemistry
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen