EN HU

Csatári Gábor

Publication list

2024
1.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
2.
Kovács, S., Csatári, G., Eged, B., Aszalósné Balogh, R.: Élelmi rostok a mindennapi táplálkozásunkban.
Agroforum. 35 (11), 52-53, 2024.
3.
Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
4.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Csatári, G., Burzán, J., Kovács, S., Veres, S., Máthé, E., Nagy, B. M., Diósi, G.: Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 98-99, 2024.
2023
5.
Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Vajkai, B., Kovács, S.: Analysis of bioactive components in the pressed fiber of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 36, 2023. ISBN: 9789634905356
6.
Csatári, G., Kovács, S.: Analysis of components in the press fibre of lucerne (Medicago sativa L.) varieties.
In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings, Zbornik radova. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 368-373, 2023, (ISSN 2459-5551)
7.
Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
8.
Csatári, G., Koroknai, J., Basal, O., Görögh, P., Kovács, S.: Investigating the above-ground biomass values of sweet potatoes (Ipomoea batatas).
Agrártud. közl. 1, 35-39, 2023.
9.
Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
2022
10.
Csatári, G., Fári, M., Fehér, C., Kovács, S.: Analysis of the lignocellulose composition of wet fractionated alfalfa fiber.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 54-54, 2022. ISBN: 9789634904687
11.
Csatári, G., Eged, B., Kovács, S.: Content parameters of wet-fractionated fibre obtained from leaves and stems of different batata species (Ipomoea batatas).
In: 19th Wellmann International Scientific Conference : Book of abstract. Ed.: Kiss Orsolya, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 34, 2022. ISBN: 9789633068601
12.
Csatári, G., Kovács, S.: Dietary fibre prevalence and its role in human nutrition.
Agrártud. közl. 1 (1), 9-13, 2022.
13.
Csatári, G., Eged, B., Fehér, C., Fári, M., Kovács, S.: Investigation of Content Parameters in Wet-Fractionated Fibre from Various Plants for Potential Use in Human Nutrition.
Foods. 11 (19), 1-13, 2022.
Journal metrics:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q2 Health (social science)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
14.
Kovács, S., Csatári, G., Domokos-Szabolcsy, É., Koroknai, J., Tóth, C., Göblös, S., Fehér, C., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: The green biomass of the Hungarian space peppers grown in ground bioregenerative life support facilities are useful for food and feed, and/or suitable for bioconversion?.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 62-62, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
15.
Csatári, G., Eged, B., Görögh, P., Fári, M., Kovács, S.: Comparative evaluation of fibers obtained by wet fractionation from different plants (Medicago sativa L., Glycine max L., Brassica oleracea conv. botrytis var. italica).
In: LXIII. Georgikon Napok : Agrár-környezetgazdaságunk a járványok és a környezeti kihívások árnyékában, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Georgikon Campus, Keszthely, 6, 2021.
16.
Eged, B., Csatári, G., Görögh, P., Kovács, S.: Comparative plant anatomical studies conducted on different soybean (Glycine max L.) varieties.
In: LXIII. Georgikon Napok : Agrár-környezetgazdaságunk a járványok és a környezeti kihívások árnyékában, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Georgikon Campus, Keszthely, 10, 2021.
17.
Görögh, P., Eged, B., Csatári, G., Kovács, S.: Comparative plant anatomical studies on different alfalfa varieties.
In: LXIII. Georgikon Napok : Agrár-környezetgazdaságunk a járványok és a környezeti kihívások árnyékában, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Georgikon Campus, Keszthely, 11, 2021.
18.
Csatári, G., Eged, B., Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, S.: Investigation of photosynthetic pigments in the fiber obtained from the wet fractionation of soybean (Glycine max L.).
In: Scientific Conference of PhD. Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation : Proceedings of abstracts, Slovak University of Agriculture, Nitra, 66, 2021.
19.
Barna, D., Kisvarga, S., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I. O., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants.
Plants-Basel. 10 (6), 1-15, 2021.
Journal metrics:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Ecology
Q1 Plant Science
2020
20.
Csatári, G., Görögh, P., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, S.: Comparative evaluation of fractionated green biomass from different alfalfa (Medicago sativa L.) varieties.
In: LXII. Georgikon Napok. A klímaváltozás kihívásai a következő évtizedekben : előadások kivonatai. Szerk.: Lukács Gábor, Kormos Éva, SzIE Georgikon Kar, Gazdasági, Társadalomtudományi és Vidékfejlesztési Tanszék, Keszthely, 22, 2020. ISBN: 9789632699417
21.
Kisvarga, S., Barna, D., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I. O., Fári, M., Makleit, P., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Fermented Alfalfa Brown Juice Significantly Stimulates the Growth and Development of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) Plants.
Agronomy-Basel. 10 (5), 1-16, 2020.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
2018
22.
Kovács, Z., Fári, M., Kaszás, L., Koroknai, J., Csatári, G., Domokos-Szabolcsy, É.: Obtention of functional leaf protein concentrate (F-LPC) based on Ereky-process: historical survey and preliminary results.
New Biotech. 44, S100-S101, 2018.
23.
Kaszás, L., Csatári, G., Nagy, B. L., Antal, G., Kovács, S.: Phenotypical and phylogenetic comparison of different Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) varieties/ecotypes.
In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, Pannon Egyetem, Keszthely, 76, 2018. ISBN: 9789639639911
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen