EN HU

Institute of Crop Sciences

Uploaded publications:
1553
Publications in DEA:
1487
OA:
295
Date range:
1995-2025
2025
1.
Nagy, M., Aszalósné Balogh, R., Boczonádi, I., Bíró, T., Kovács, S.: A Kácsi gyógyfürdő feltöltődött medencéjének botanikai állapotfelmérése = Botanical condition mesurements in the thermal bath of Kács.
In: 25. Kolozsvári Biológus Napok Kivonatfüzet : Zilele Biologice din Cluj, ed. a 25-a : Volum de abstracte : 25th Biology Days Abstracts. / .Eds. Pap Péter László, Fenesi Annamária, Kovács Levente, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, Kolozsvár, 61, 2025.
2.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 33, -, (article identifier: 117401), 2025.
Journal metrics:
D1 Food Science (2024)
3.
Appiah, E. A., Kutasy, E.: Boosting Alfalfa productivity: The Impact of Tricho Immun supplemented with Foliar Fertilizer on Amino Acids and Protein Concentration.
In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation: Book of abstracts, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 24, 2024. ISBN: 9788055228310
4.
Kiss, A., Papp, V. A., Pál, A., Prokisch, J., Mirani, S., Tóth, E. B., Alshaal, T. A. A. I.: Comparative study on antioxidant capacity of diverse food matrices: applicability, suitability and inter-correlation of multiple assays to assess polyphenol and antioxidant status.
Antioxidants. 14 (3), 1-21, (article identifier: 317), 2025.
Journal metrics:
Q1 Biochemistry (2024)
Q2 Cell Biology (2024)
Q1 Clinical Biochemistry (2024)
D1 Food Science (2024)
Q1 Molecular Biology (2024)
Q1 Physiology (2024)
5.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
6.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Five-year impacts of biomass crop monoculture on soil enzyme activity, nitrogen pools, and other soil health indicators.
Biomass Bioenerg. 198, 1-13, (article identifier: 107856), 2025.
Journal metrics:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
7.
Zargar, T. B., Sobh, M., Basal, O., Veres, S.: Genotype-dependent resilience mediated by melatonin in sweet corn.
BMC Plant Biol. 25 (1), 1-14, (article identifier: 29), 2025.
Journal metrics:
Q1 Plant Science (2024)
8.
Nemes, H., Aszalósné Balogh, R., Szegedi, F., Kovács, S.: Inváziós növények monitorozása védett és Natura 2000 területeken Füzesgyarmat határában = Monitoring of invasive plants in protected and Natura 2000 areas near Füzesgyarmat.
In: 25. Kolozsvári Biológus Napok Kivonatfüzet : Zilele Biologice din Cluj, ed. 25-a : Volum de abstracte : 25th Biology Days Abstracts.. Eds.: Pap Péter László, Fenesi Annamária, Kovács Levente, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, Kolozsvár, 62, 2025.
9.
Hafez, E. M., Alharbi, K., Gharib, H. S., Omara, A. E. D., Elatafi, E., Hamada, M. M., Rashwan, E., Alshaal, T. A. A. I.: Synergistic effect of Sugarcane bagasse and Zinc oxide nanoparticles on eco-remediation of Cadmium-contaminated saline soils in wheat cultivation.
Plants-Basel. 14 (1), 1-24, (article identifier: 85), 2025.
Journal metrics:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
Q1 Ecology (2024)
Q1 Plant Science (2024)
10.
Haneklaus, N., Balláné Kovács, A., Guzsvinecz, T., Horváth, L., Komlósi, I., Basal, O., Sik-Lányi, C., Lee, T. R.: The phosphorus negotiation game (P-Game): first evaluation of a serious game to support science-policy decision making played in more than 20 countries worldwide.
Discov. Sustain. 6 (1), 1-16, 2025.
Journal metrics:
Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2024)
Q2 Energy (miscellaneous) (2024)
Q1 Geography, Planning and Development (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
2024
11.
Szabó, A., Szabó, É., Dóka, L. F., Csajbók, J., Kutasy, E., Pepó, P., Ábrahám, É. B., Seres, E.: A biológiai alapok és a vízellátás szerepe a minőségi csemegekukorica termesztésében.
Mezőhír. 28 (7), 44-47, 2024.
12.
Karacs, J., Veres, S., Makleit, P.: Abszcizinsav, nátrium-szalicilát és etilén előkezelés hatása kukorica (Zea mays L.) hibridek golyvás üszög (Ustilago maydis [DC.] Corda) fertőzöttségére mesterséges inokulálás mellett.
In: XIV. Magyar Növénybiológiai Kongresszus 2024. augusztus 28-30. Összefoglaló kötet: A Magyar Növénybiológiai Társaság (a FESPB tagjának) és a Fotoszintézis - Élet a Fényből Alapítvány közös rendezvénye, Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Szeged, 74, 2024. ISBN: 9786156833006
13.
Veres, S.: Absztraktkötet: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok.
Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 102 p., 2024. ISBN: 9789634906568
14.
Dóka, L. F., Szabó, A., Vad, A.: A cink szerepe a kukorica tápanyagellátásában.
Agrárágazat. 25 (12), 38-40, 2024.
15.
Hodossi, S., Kaszás, L.: A csemegekukorica (Zea mays var. saccharata) termesztése.
Mezőhír. 28 (2), 10-12, 2024.
16.
Basal, O., Sobh, M., Veres, S.: A csicseriborsó élettani válasza a késői vetési időre: jobb felhasználás lehetősége vetésforgóban. Physiological response of chickpea to late sowing date: possibility of better exploitation in crop rotations.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 16, 2024. ISBN: 9789634906568
17.
Kaszás, L., Hodossi, S.: A fejes saláta (Lactuca sativa var. capitata) meghatározó zöldségnövényünk lehetne.
Mezőhír. 28 (3), 70-71, 2024.
18.
Pepó, P.: A fejlesztés alapja a minőség kell legyen.
Magyar Mezőgazdaság. 79 (25), 22-24, 2024.
19.
Dóka, L. F., Szabó, A.: A fénymag termesztése.
Mezőhír. 28 (6), 48-50, 2024.
20.
Barna, G., Dóka, L. F., Szabó, A., Szabó, É.: A folyékony kincs.
Agrárágazat. 25 (3), 32-38, 2024.
21.
Pepó, P.: A hazai napraforgó termesztés helyzetének rövid értékelése.
Értékálló aranykorona. 24 (2), 19-21, 2024.
22.
Seres, E., Sárvári, M.: A köles, mint alternatív növény jelentősége a korszerű táplálkozásban, termesztéstechnológiájának fejlesztési lehetőségei.
Agrárunió. 25 (12), 22-24, 2024.
23.
Seres, E., Zsombik, L.: A köles termesztéstechnológiájának fejlesztése homok talajon.
In: A fenntartható növénytermesztés a klímaváltozás tükrében: Prof. Dr. Sárvári Mihály 80 éves /(szerk.) Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 161-177, 2024. ISBN: 9789634906544
24.
Szabó, A., Dóka, L. F., Ragán, P., Szabó, É.: A környezeti stresszfaktorok elleni védekezés eszközei a napraforgó-termesztésben.
Agrárágazat. 25 (12), 30-32, 2024.
25.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Furkó, L., Fekete, I., Kovács, S.: A kövér porcsin, mint gyomnövény élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata = Exploring the potential of purslane as a weed for the food industry.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 11, 2024. ISBN: 9789634906568
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen