EN HU

Béni Áron

Béni Áron

Publication list

Uploaded publications:
102
Publications in DEA:
102
OA:
26
Date range:
2007-2025
2025
1.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Papp, V. A., Pénzes, J., Vida, T., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of fluorescent carbon nanodots synthesized from spices through thermal processes treatment.
Nanomaterials. 15 (8), 1-16, (article identifier: 625), 2025.
Journal metrics:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
2.
Kremper, R., Juhász, E. K., Novák, T., Kincses, S., Sándor, Z., Tállai, M., Béni, Á., Szabó, A., Szarvas, S., Balláné Kovács, A.: Assessment of Spring Oat Nitrogen Supply Based on Plant Sap Nitrate Concentration and SPAD Values.
Nitrogen. 6 (1), 1-13, (article identifier: 19), 2025.
Journal metrics:
Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (2024)
Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2024)
3.
Muthu, A., Nguyen, H. H. D., Prokisch, J., Béni, Á.: Biosynthesis of Selenium and Tellurium nanoparticles and their alloys using Lactobacillus casei: a sustainable approach to functional nutraceuticals.
In: 1st International Congress on Sustainable Food, Green Chemistry and Human Nutrition : GreenNutrifood2025 : Book of abstracts. Eds.: Filip Dujmić, Sven Karlović, Antonela Ninčević Grassino, University of Zagreb, Zagreb, 38, 2025. ISBN: 9789536893225
4.
Fekete, I., Berki, I., Lajtha, K., Béni, Á., Móricz, N., Várbíró, G., Madarász, B., Horváth, T., Juhos, K., Kotroczó, Z.: Changes in tree biomass and soil carbon pools of oak ecosystems along a climate gradient in a Central European region.
Plant Soil. [Epub ahead of print], 1-19, (article identifier: 07540), 2025.
Journal metrics:
D1 Plant Science (2024)
Q1 Soil Science (2024)
5.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Journal metrics:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
Q2 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Plant Science (2024)
6.
Ferroudj, A., Muthu, A., Sári, D., Törős, G., Béni, Á., Czeglédi, L., Knop, R., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Comparative Study of Red and Grey Selenium Nanoparticles on Organ-Specific Selenium Deposition and Growth Performance in Japanese Quails.
Nanomaterials. 15 (11), 1-14, (article identifier: 801), 2025.
Journal metrics:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
7.
Törős, G., Béni, Á., Balláné Kovács, A., Semsey, D., Prokisch, J.: Production of Myco-Nanomaterial Products from Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mushroom.
In: 22nd Wellmann International Scientific Conference : Book of abstracts. Eds.: Ingrid Melinda Gyalai, Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 58, 2025. ISBN: 9789636880446
8.
Törős, G., Béni, Á., Balláné Kovács, A., Semsey, S., Ferroudj, A., Prokisch, J.: Production of Myco-Nanomaterial Products from Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mushroom via Pyrolysis.
Pharmaceutics. 17 (5), 1-19, (article identifier: 591), 2025.
Journal metrics:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
9.
Novák, T., Béni, Á., Kremper, R., Juhász, E. K., Kincses, S., Sándor, Z., Tállai, M., Balláné Kovács, A.: Transformation of Chernozem by increasing land use intensity in suburban Hajdúság, Eastern Hungary.
Geoderma Regional 40, 1-12, (article identifier: 00920), 2025.
Journal metrics:
Q1 Soil Science (2024)
2024
10.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Muthu, A., Labidi, S., El-Ramady, H., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of Fluorescent Carbon Nanodot Formation during Pretzel Production.
Nanomaterials. 14 (13), 1-11, (article identifier: 1142), 2024.
Journal metrics:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q2 Materials Science (miscellaneous)
11.
Balláné Kovács, A., Béni, Á., Novák, T., Kincses, S., Kremper, R., Tállai, M., Kátai, J., Juhász, E. K.: A talaj mikrobiális biomasszája és a közösség összetételének változása eltérő környezeti és agrotechnikai tényezők függvényében.
In: Talajtani Vándorgyűlés : programfüzet: 2024 szeptember 18-20. Gödöllő, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 10, 2024.
12.
Balláné Kovács, A., Béni, Á., Kremper, R., Kincses, S., Novák, T., Juhász, E. K.: Az agrotechnológia és a talajélet kapcsolata.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet. Szerk.: Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 14, 2024. ISBN: 9789634906568
13.
Balláné Kovács, A., Juhász, E. K., Béni, Á., Kincses, S., Tállai, M., Sándor, Z., Kátai, J., Rátonyi, T., Kremper, R.: Changes in Microbial Community and Activity of Chernozem Soil under Different Management Systems in a Long-Term Field Experiment in Hungary.
Agronomy-Basel. 14 (4), 1-15, (article identifier: 745), 2024.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
14.
Balláné Kovács, A., Kremper, R., Juhász, E. K., Kincses, S., Béni, Á., Tállai, M.: Changes of some chemical parameters of soil with a depth in a long term fertilization and tillage experiment.
In: Centennial Celebration and Congress of the International Union of Soil Sciences Abstract Book / Giuseppe Corti; Edoardo A.C. Costantini; Sara Marinari, International Union of Soil Sciences, Firenze, 1196, 2024.
15.
Yavuz, S. R., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Kiss, A.: Characterization of protein hydrolysates by different plant proteases.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 50, 2024. ISBN: 9786155606168
16.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J.: Detection and formation of fluorescent carbon nanodots in coffee brews and its relationship with other compositions.
J. Food Compos. Anal. 132 (-), 1-10, (article identifier: 106347), 2024.
Journal metrics:
Q1 Food Science
17.
Atieh, R., Béni, Á., Kiss, A.: Enhanced Extraction of Terpene Compounds from Thyme and Oregano Leaves: Comparative Study and HPLC Method Development.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 49, 2024. ISBN: 9786155606168
18.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Béni, Á., Kiss, A.: Enhanced Oligopeptide and Free Tryptophan Release from Chickpea and Lentil Proteins: A Comparative Study of Enzymatic Modification with Bromelain, Ficin, and Papain.
Plants-Basel. 13 (21), 1-22, (article identifier: 3100), 2024.
Journal metrics:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
19.
Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Rai, M., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Enhancing Biomass and beta-Glucan Yield from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mycelia through Extract Valorization.
Int J Med Mushrooms. 26 (9), 77-87, 2024.
Journal metrics:
Q3 Applied Microbiology and Biotechnology
Q3 Drug Discovery
Q3 Pharmacology
20.
Juhász, E. K., Kremper, R., Tállai, M., Béni, Á., Novák, T., Balláné Kovács, A.: Evaluation of the Effects of Drought Stress and Nitrogen-Sulfur Fertilization on Productivity and Yield Parameters of Spring Wheat.
Stresses. 4 (4), 850-859, 2024.
Journal metrics:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
21.
Balláné Kovács, A., Juhász, E. K., Béni, Á., Kremper, R.: Examining the impacts of intensive and reduced tillages and NPK fertilization on the microbial biomass and community of the soil.
In: Alternatives to Reduce Soil Degradation (ARSD2024) : Book of abstracts. Szerk.: Zsófia Bakacsi, Ágota Horel, János Mészáros, Márk Rékási, Tünde Takács, HUN-REN Centre for Agricultural Research, Budapest, 26, 2024. ISBN: 9786155387128
22.
Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
23.
Filep, T., Zacháry, D., Balláné Kovács, A., Király, C., Béni, Á., Jakab, G., Juhász, E. K., Szalai, Z.: Insight into the dynamics of protected and non-protected carbon pools in four soils with diferent land uses.
Plant Soil. [Epub ahead of print], 1-18, 2024.
Journal metrics:
D1 Plant Science
Q1 Soil Science
24.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, L., Kéki, S., Béni, Á., Csarnovics, I., Prokisch, J.: Optimization of Extraction Conditions to Synthesize Green Carbon Nanodots from Maillard Reaction.
Mater. Adv. 5, 3499-3505, 2024.
Journal metrics:
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q1 Materials Science (miscellaneous)
25.
Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, (article identifier: 663), 2024.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q1 Plant Science
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen