EN HU

Győri Zoltán

Győri Zoltán

Teljes publikációs lista

2025
1.
Répás, Z., Győri, Z., Buzás-Bereczki, O., Boros, L. G.: The biological effects of deuterium present in food.
Discov Food. 5 (1), (cikkazonosító: 57), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2024)
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q1 Aquatic Science (2024)
2024
2.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Advancement of Sorghum Bicolor and Proso Millet as sustainable food products for human consumption.
3.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Assessing Crude Protein Levels and Microelement Concentrations of Flour Grain Yield of Sorghum bicolor (L .) Moench Cultivars.
Agrobiodivers Improv Nutr, Health Life Qual. 8 (1), 9-16, 2024.
4.
Répás, Z., Győri, Z.: Comparison of the nutrient content of commercially purchased medium seed brown lentils with the world's leading database.
Eur. Food Res. Technol. 250, 1031-1042, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry
Q2 Biotechnology
Q2 Chemistry (miscellaneous)
Q1 Food Science
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
5.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Cultivating Crops as Alternative Protein Sources: Exploring Three Diverse Cereal Grain Varieties.
Georgikon Agricul. 28 (Suppl.2), 2024.
6.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
7.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Nagy, R., Győri, Z.: Promoting the elemental profile of sorghum grain: Driving factors affecting nutritional properties under nitrogen fertilizer conditions.
Heliyon. 10 (7), 1-21, (cikkazonosító: 28759), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
8.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Revealing Consequences of the Husking Process on Nutritional Profiles of Two Sorghum Races on the Male Sterility Line.
Foods. 13 (7), 1-18, (cikkazonosító: 1100), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Health Professions (miscellaneous)
Q1 Health (social science)
Q2 Microbiology
Q1 Food Science
Q1 Plant Science
9.
Répás, Z., Nagy, R., Polgár, Z., Győri, Z.: Study to Determine the Nutritional Characteristics of Potato Varieties that Are Suitable for the Application of the Freeze-Drying Process.
Potato Res. [Epub ahead of print] (-), 1-23, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
2023
10.
Répás, Z., Bakos, C. A., Hajdú, F., Buzás-Bereczki, O., Győri, Z.: A Magyar Honvédség élelmezésellátásának modernizációs lehetőségei.
Honvédségi Szemle. 151 (5), 103-114, 2023.
11.
Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, (cikkazonosító: 760), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
12.
Nokhoijav, E., Guba, A., Vadadokhau, U., Tőzsér, J., Győri, Z., Kalló, G., Csősz, É.: Comparative Analysis of Amino Acid and Biogenic Amine Compositions of Fermented Grape Beverages.
Metabolites. 13 (8), 1-13, (cikkazonosító: 892), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
Q2 Molecular Biology
13.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Comparative Study of Calcium and Iron Elements in Proso Millet (Panicum miliaceum (L.) Whole Grain Varieties.
In: 11th International Conference on Agriculture and Food : Book of abstracts, Science and Education Fundation, Burgas, 93, 2023.
14.
Khalfalla, M. A. R., Győri, Z., Pál, V., Zsombik, L.: Correlation Between Crude Protein and Trace Elements in Common Buckwheat (Fagopyrum esculenteum moencl L.) Varieties.
In: The 15th International Symposium on Buckwheat: Buckwheat for health, Institute of Soil Science and Plant Cultivation- State Research Institute, Pulawy, 80, 2023. ISBN: 9788375623987
15.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Prospecting of nitrogen fertiliser effect on elements in [sorghum bicolor (l.) moench] grain hybrids.
In: "Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XI." : Nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Dajnoki Krisztina ; Filep Roland ; Horváth Adrienn ; Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 25, 2023. ISBN: 9789634905189
16.
Répás, Z., Prokisch, J., Győri, Z., Sipos, P.: The Relationship between Rehydration Time and Tenderness at Different Rehydrating Water Temperatures in Freeze-Dried Pork Loin.
Processes. 11 (10), 1-11, (cikkazonosító: 2822), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
17.
Zsombik, L., Győri, Z., Khalfalla, M. A. R.: Unravelling Factors Affecting Element Concentrations in Sorghum [Sorghum bicolor (L.) Grain Varieties:Implication on Human nutition.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 43, 2023.
2022
18.
Répás, Z., Győri, Z., Boros, L. G.: A deutérium tartalom jelentősége a táplálkozásban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 48, 2022. ISBN: 9786155606120
19.
Khalfalla, M. A. R., Győri, Z.: Advances in Making of Bread from Gluten Free Sources and Impact on Human Health.
In: Leveraging on Research and Innovation for Sustainable Development. Conference Proceedings of the 2nd Postgraduate Students Conference (virtual). Eds.: Emmy Kerich, Samuel Lutta, Boniface Alkamoi, University of Eldoret, Eldoret (Kenya), 42, 2022.
20.
Peles, F., Béri, B., Sipos, P., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Aflatoxin contamination of raw milk: sources, reasons and risk mitigation opportunities.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022, International Symposium : NKFIH 2018-1.2.1-NKP-2018-00002 Estimation of the long- and short-term exposure of Hungarian consumers to aflatoxins present in dairy products and recommending risk management measures: Project Closing Session: Abstract book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology, Debrecen, 10, 2022. ISBN: 9789634904670
21.
Győri, Z.: A Látóképi kisérlet talajának vizsgálata BCR egymás utáni kivonással az 1982 és a 2017 évi mintákból.
In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 126-138, 2022. ISBN: 9789634904717
22.
Farkas, Z., Országh, E., Engelhardt, T., Csorba, S., Kerekes, K., Zentai, A., Süth, M., Nagy, A., Miklós, G., Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Ambrus, Á., Győri, Z., Dobos, A., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Jóźwiak, Á.: A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions.
Toxins. 14 (2), 1-39, (cikkazonosító: 115), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
23.
Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
24.
Khalfalla, M. A. R., Győri, Z.: Bioavilability of Magnesium in Selected Plant Sources.
In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 24, 2023. ISBN: 9786156018199
25.
Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K. M., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem