Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
A könyvtár 2025.12.22. és 2026.01.04. között ügyeleti rendet tart. Ezen időszakban a publikációk feltöltésére van lehetőség, de minden más szolgáltatásunk szünetel.
Virchea, L. I.,
Frum, A.,
Georgescu, C.,
Pecsenye, B.,
Máthé, E.,
Mironescu, M.,
Crăciunas, M. T.,
Totan, M.,
Tănăsescu, C.,
Gligor, F. G.:
An Overview of the Bioactivity of Spontaneous Medicinal Plants Suitable for the Improvement of Lung Cancer Therapies.
Pharmaceutics. 17 (3), 1-39, (cikkazonosító: 336), 2025.
Bancea, G.,
Pecsenye, B.,
Nagy, R.,
Héjja, M.,
Máthé, E.:
Anti-neuroinflammatorikus gemmoterápiás extraktumok elemzése.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 13, 2025. ISBN: 9786155606175
Virchea, L. I.,
Georgescu, C.,
Máthé, E.,
Frum, A.,
Mironescu, M.,
Pecsenye, B.,
Nagy, R.,
Danci, O.,
Muresan, M. L.,
Totan, M.,
Gligor, F. G.:
Assessment of Purple Loosestrife (Lythrum salicaria L.) Extracts from Wild Flora of Transylvania: Phenolic Profile, Antioxidant Activity, In Vivo Toxicity, and Gene Expression Variegation Studies.
Pharmaceutics. 17 (9), 10-29, 2025.
Rockaya, M.,
Pecsenye, B.,
Ellouze, M.,
Máthé, E.,
Baranyi, J.:
Cardinal Temperatures of Bacillus licheniformis Growing in Various Plant-based Milk Alternatives.
Int. J. Food Microbiol. 445, (cikkazonosító: 111497), 2025.
Héjja, M.,
Pecsenye, B.,
Bancea, G.,
Pacza, T.,
Nagy, R.,
Oláh, N. K.,
György, É.,
Máthé, E.:
Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
Rockaya, M.,
Pecsenye, B.,
Baranyi, J.,
Máthé, E.:
Modeling microbial growth in plant-based milks: the role of nutrients and experimental design.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2025. ISBN: 9786155606175
Mihali, C.,
Mizeranschi, A. E.,
Ilie, D. E.,
Cziszter, L. T.,
Neamt, R.,
Anton, A. Ș.,
Máthé, E.,
Pecsenye, B.,
Bota, V.,
Turcuş, V.:
Genomic Variability Survey in Ilex aquifolium L., with Reference to Four Insular Populations from Eastern Europe.
Int. J. Mol. Sci. 25 (24), 1-17, (cikkazonosító: 13593), 2024.
Necula, D.,
Ungureanu, I. M.,
Máthé, E.,
Pecsenye, B.,
Surdu, I.,
Turcuş, V.,
Ognean, L.:
Season and Processing Technology Impact on a Traditional Mountain Emmental Cheese.
Agriculture. 14 (12), 1-16, (cikkazonosító: 2149), 2024.
Jolji, M.,
Pecsenye, B.,
Mposula, Z.,
Alaya, A.,
Kiss, T.,
Máthé, E.:
Development and comparative analysis of protein-polyphenol-fibre bars as nutritional supplements suitable for healthy senior consumers.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 16 (1), 103-125, 2023.
Alaya, A.,
Mihok, E.,
Pecsenye, B.,
Jolji, M.,
Kertész, A.,
Bársony, P.,
Vigh, S.,
Cziáky, Z.,
Máthé, A. B.,
Burtescu, R. F.,
Oláh, N. K.,
Neamtu, A. A.,
Turcuş, V.,
Máthé, E.:
Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
Antioxidants. 12 (9), 1-36, (cikkazonosító: 1717), 2023.
Jolji, M.,
Pecsenye, B.,
Győri, Z.,
Máthé, E.:
Evaluation of the nutritional value of chestnut (Castanea sativa, Aesculus hippocastanum) and walnut (Juglans regia) gemmotherapy extracts for the development of health-promoting foodstuff.
In: 19th Wellmann International Scientific Conference : Book of abstract. Ed.: Kiss Orsolya, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 49, 2022. ISBN: 9789633068601
Arifi, D.,
Jolji, M.,
Pecsenye, B.,
Máthé, E.:
Quercetin containing plant extracts and their effects on aging.
In: 19th Wellmann International Scientific Conference : Book of abstract. Ed.: Kiss Orsolya, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 19, 2022. ISBN: 9789633068601