Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
György, É.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Rügyalapú növényi kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 32, 2024. ISBN: 9786156457431
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Jolji, M.,
György, É.,
Mészáros, N.,
Turcuş, V.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, (cikkazonosító: 181), 2024.
D1
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
(2023)
2023
3.
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Oláh, N. K.,
György, É.,
Máthé, E.:
Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
Alaya, A.,
Mihok, E.,
Pecsenye, B.,
Jolji, M.,
Kertész, A.,
Bársony, P.,
Vigh, S.,
Cziáky, Z.,
Máthé, A. B.,
Burtescu, R. F.,
Oláh, N. K.,
Neamtu, A. A.,
Turcuş, V.,
Máthé, E.:
Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
Antioxidants. 12 (9), 1-36, (cikkazonosító: 1717), 2023.
Téglás Tímea,
Mihok, E.,
Cziáky, Z.,
Oláh, N. K.,
Nyakas, C.,
Máthé, E.:
The Flavonoid Rich Black Currant (Ribes nigrum) Ethanolic Gemmotherapy Extract Elicits Neuroprotective Effect by Preventing Microglial Body Swelling in Hippocampus and Reduces Serum TNF-alfa Level: Pilot Study.
Molecules. 28 (8), 1-17, (cikkazonosító: 3571), 2023.
Neamtu, A. A.,
Szőke-Kovács, R.,
Mihok, E.,
Georgescu, C.,
Turcuş, V.,
Oláh, N. K.,
Frum, A.,
Tita, O.,
Neamtu, C.,
Szőke-Kovács, Z.,
Cziáky, Z.,
Máthé, E.:
Bilberry (Vaccinium myrtillus L.) Extracts Comparative Analysis Regarding Their Phytonutrient Profiles, Antioxidant Capacity along with the In Vivo Rescue Effects Tested on a Drosophila melanogaster High-Sugar Diet Model.
Antioxidants. 9, 1-33, 2020.
Téglás Tímea,
Cziáky, Z.,
Mihok, E.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.,
Nyakas, C.:
A funkcionális táplálkozás nyomában: a fekete ribizli (Ribes nigrum) kivonat analitikai elemzése és hatása az LPS indukálta gyulladásos folyamatokra felnőtt patkányokban.
In: IV. Sporttudományi Phd Szimpózium Program és absztraktfüzet, Testnevelési Egyetem, Budapest, 15-16, 2019.
Mihok, E.,
Albert, C.,
György, É.,
Máthé, E.:
Bogyóstermések és rügykivonatok antioxidáns tartalmának vizsgálata = Studies of antioxidant contents of berries and plant buds extracts.
In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 44, 2019, (ISSN 1843-6293)
Laslo, É.,
György, É.,
Mihok, E.,
Antal, M.:
Evaluation of the microbiological quality of some fresh dairy products with Soleris® Automated System.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 80-93, 2019.
Mihok, E.,
György, É.,
Máthé, E.:
The Carpathian lingonberry, raspberry and blackberry fruit extracts feature variable antimicrobial efficiency.
Agrártud. közl. 1, 27-32, 2019.
Mihok, E.,
Albert, C.,
Molnos, É.,
Gyenge, S.,
András, C. D.:
A fekete ribiszkében (Ribes nigrum L.) található antociánok Soxhlet-extrakciós kinetikájának vizsgálata = Kinetic Study of Soxhlet Extraction of Anthocyanins from Blackcurrant (Ribes nigrum L.).
In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 107, 2018, (ISSN 1843-6293)
András, C. D.,
Molnos, É.,
Mihok, E.,
Albert, C.,
Héjja, M.,
Mátyás, L.:
Effects of solvent and pretreatment on the extraction kinetics of anthocyanins from blackcurrant peel residue.
In: Abstract Book Foodconf Science, Technology and Innovation. Szerk.: István Dalmadi, László Baranyai, Quang D. Nguyen, Faculty of Food Science, Szent István University, Budapest, 40-41, 2018. ISBN: 9789632697949
András, C. D.,
Salamon, B.,
György, É.,
Mihok, E.,
Szép, A.:
Essential oil extraction from herbs and their use in the food industry.
Agrártud. közl. Klsz., 59-74, 2018.
András, C. D.,
Salamon, B.,
György, É.,
Mihok, E.,
Szép, A.:
Fűszernövények illóolaj-kinyerése és élelmiszeripari alkalmazása.
In: Tiszántúli Agrártudományi Napok a debreceni agrár-felsőoktatás 150. évfordulójára, Debreceni Egyetem mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 1, 2018.
Mihok, E.,
Máthé, E.,
Molnos, É.,
György, É.:
Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 108, 2018. ISBN: 9786155545818
Mihok, E.,
Máthé, E.,
Molnos, É.,
György, É.:
Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 379-386, 2018. ISBN: 9786155545900