Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Agrárműszerközpont / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Agricultural Instrumentation Centre
Krishnan, S. V.,
Anaswara, P. A.,
Nampoothiri, K. M.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Szarvas, P.,
Király, S.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Biocontrol Activity of New Lactic Acid Bacteria Isolates Against Fusaria and Fusarium Mycotoxins.
Toxins. 17 (2), 1-20, (cikkazonosító: 68), 2025.
Batta, G.,
Papp, L. A.,
Ács-Szabó, L.,
Adácsi, C.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Miklós, I.:
A Schizosaccharomyces japonicus képes a Fusarium graminearum gátlására és olyan enzimek termelésére, amelyek részt vehetnek a mikotoxinok elleni toleranciában és a biológiai detoxifikációban = Schizosaccharomyces japonicus can inhibit the growth of Fusarium grami- nearum and produce proteins that may be involved in mycotoxin tolerance and biological detoxification.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 118-119, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
A tejsavbaktériumok szerepe a szilázs mikotoxin tartalmának csökkentésében.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 43, 2024. ISBN: 9789634906612
Batta, G.,
Papp, L. A.,
Ács-Szabó, L.,
Adácsi, C.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Miklós, I.:
Élesztőgomba-fuzárium együttes tenyészetek vizsgálata = Examination of yeast-Fusarium co-cultures.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 120-121, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
Krishnan, S. V.,
Nampoothiri, K. M.,
Suresh, A.,
Nguyen, T. L.,
Balakumaran, P. A.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Fusarium biocontrol: antagonism and mycotoxin elimination by lactic acid bacteria.
Front. Microbiol. 14, 1-17, (cikkazonosító: 1260166), 2024.
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Mikotoxinokat termelő penészgombákkal kapcsolatos kutatások a Debreceni Egyetemen = Research on mycotoxigenic moulds at the University of Debrecen.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 30-31, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
Pusztahelyi, T.,
Adácsi, C.,
Krishnan, S. V.,
Anaswara, P. A.,
Nampoothiri, K. M.,
Kovács, S.,
Király, S.,
Pócsi, I.:
Tejsavbaktériumok antifungális hatásának és mikotoxin eliminációjának jellemzése.
In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen 2024 Szimpózium : Absztraktfüzet, Debrecen Egyetem, Debrecen, 18, 2024. ISBN: 9789634906612
Király, S.,
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Krishnan, S. V.,
Nampoothiri, K. M.:
Újonnan izolált tejsavbaktériumok gombaellenes hatása fuzáriumokra = Antifungal effect of newly isolated lactic acid bacteria on Fusarium species.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 156-157, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
Loi, M.,
Logrieco, A. F.,
Pusztahelyi, T.,
Leiter, É.,
Hornok, L.,
Pócsi, I.:
Advanced mycotoxin control and decontamination techniques in view of an increased aflatoxin risk in Europe due to climate change.
Front. Microbiol. 13, 1-18, (cikkazonosító: 1085891), 2023.
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Miklós, I.,
Pócsi, I.:
Biological elimination of Fusarium mycotoxins: yeasts and bacteria in work.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 144, 2023.
Toviho, O. A.,
Moutia, I.,
Pusztahelyi, T.,
Bársony, P.:
Effect of Duckweed (Spirodela polyrhiza)-Supplemented Semolina on the Production Parameters and Nutrient Composition of Yellow Mealworm (Tenebrio molitor).
Agriculture-Basel. 13 (17), 1-15, (cikkazonosító: 1386), 2023.
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.:
Quorum-sensing molecules and volatile organic compounds as promising antagonists against mycotoxin production.
In: 7th International Conference on Emerging Trends and Innovations in Biotechnology BIOSPECTRUM 2023: Souvenir and Abstracts, School of Biosciences, Mar Athanasios College For Advanced Studies Tiruvalla (MACFAST), Tiruvalla, Kerala, India, 77, 2023.
Pócsi, I.,
Murvai, K.,
Horváth, E.,
Bodnár, V.,
Mondok, Á.,
Adácsi, C.,
Molnár, K.,
Dobos, A.,
Leiter, É.,
Pfliegler, V. P.,
Pusztahelyi, T.:
Recent Results in Aflatoxin Research at the University of Debrecen.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 110, 2023.
Pócsi, I.,
Pákozdi, K.,
Miskei, M.,
Benkő, Z.,
Papp, L. A.,
Pusztahelyi, T.,
Virág, E.:
Recent results in Fusarium verticillioides research at the University of Debrecen.
In: 7th International Conference on Emerging Trends and Innovations in Biotechnology BIOSPECTRUM 2023: Souvenir and Abstracts, School of Biosciences, Mar Athanasios College For Advanced Studies Tiruvalla (MACFAST), Tiruvalla, Kerala, India, 19, 2023.
Vipin, K. S.,
Suresh, A.,
Kumaran, P. B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Nampoothiri, K. M.:
Study of antifungal effect of newly isolated LAB strains against Fusarium culture.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 292, 2023.
Peles, F.,
Béri, B.,
Sipos, P.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.:
Aflatoxin contamination of raw milk: sources, reasons and risk mitigation opportunities.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022, International Symposium : NKFIH 2018-1.2.1-NKP-2018-00002 Estimation of the long- and short-term exposure of Hungarian consumers to aflatoxins present in dairy products and recommending risk management measures: Project Closing Session: Abstract book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology, Debrecen, 10, 2022. ISBN: 9789634904670
Farkas, Z.,
Országh, E.,
Engelhardt, T.,
Csorba, S.,
Kerekes, K.,
Zentai, A.,
Süth, M.,
Nagy, A.,
Miklós, G.,
Molnár, K.,
Rácz, C.,
Dövényi-Nagy, T.,
Ambrus, Á.,
Győri, Z.,
Dobos, A.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Jóźwiak, Á.:
A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions.
Toxins. 14 (2), 1-39, (cikkazonosító: 115), 2022.