EN HU

Seres Emese

Seres Emese

Teljes publikációs lista

2025
1.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
2.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. 18 (11), 9423-9437, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
3.
Csajbók, J., Kutasy, E., Ábrahám, É. B., Seres, E., Szabó, A., Dóka, L. F., Virág, I. C., Vad, A., Pepó, P.: A vízellátás és nitrogén műtrágya megosztás hatása a csemegekukorica hibridek termésére és minőségére.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 71-79, 2025. ISBN: 9789634907015
4.
Zsombik, L., Seres, E.: Csillagfürt és zab arány változásának hatása a keverék szenázs fontosabb paramétereire.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben / Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-250, 2025. ISBN: 9789634907015
5.
Nagy, R., Pacza, T., Héjja, M., Seres, E., Máthé, E., Sipos, P.: Development of functional muffin products made from sorghum and sea buckthorn.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 114-132, 2025.
6.
Kutasy, E., Virág, I. C., Ábrahám, É. B., Seres, E., Dóka, L. F., Szabó, A., Szabó, É., Csajbók, J.: Lombtrágyázás hatása a csemegekukorica levélterületére és termésére eltérő vízellátás mellett.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 133-141, 2025. ISBN: 9789634907015
2024
7.
Szabó, A., Szabó, É., Dóka, L. F., Csajbók, J., Kutasy, E., Pepó, P., Ábrahám, É. B., Seres, E.: A biológiai alapok és a vízellátás szerepe a minőségi csemegekukorica termesztésében.
Mezőhír. 28 (7), 44-47, 2024.
8.
Seres, E., Sárvári, M.: A köles, mint alternatív növény jelentősége a korszerű táplálkozásban, termesztéstechnológiájának fejlesztési lehetőségei.
Agrárunió. 25 (12), 22-24, 2024.
9.
Seres, E., Zsombik, L.: A köles termesztéstechnológiájának fejlesztése homok talajon.
In: A fenntartható növénytermesztés a klímaváltozás tükrében: Prof. Dr. Sárvári Mihály 80 éves /(szerk.) Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 161-177, 2024. ISBN: 9789634906544
10.
Csajbók, J., Kutasy, E., Ábrahám, É. B., Seres, E., Szabó, A., Dóka, L. F., Virág, I. C., Vad, A., Pepó, P.: A nitrogénmegosztás hatása a csemegekukorica (Zea mays L. convar. saccharata Koern) hibridek növényfiziológiai tulajdonságaira és termésére.
Növénytermelés. 73 (3), 67-88, 2024.
11.
Ábrahám, É. B., Seres, E., Pepó, P., Csajbók, J., Kutasy, E., Szabó, A., Szabó, É., Dóka, L. F., Virág, I. C.: A vetéstechnológia és a vízellátás hatása a csemegekukorica termésére.
Agrárunió. 25 (12), 2-4, 2024.
12.
Pepó, P., Csajbók, J., Kutasy, E., Szabó, A., Dóka, L. F., Ábrahám, É. B., Szabó, É., Seres, E.: Fejlesztési lehetőségek a hazai csemegekukorica-termesztésben.
Magyar Mezőgazdaság. 79 (29), 20-21, 2024.
13.
Sulyok, D., Szapáry, K., Csajbók, J., Kutasy, E., Ábrahám, É. B., Szabó, É., Dóka, L. F., Szabó, A., Seres, E., Pepó, P.: Tápoldatozó tápanyag-visszapótlási technológiák alkalmazása a csemegekukorica termesztésében.
Mezőhír. 28 (8), 56-60, 2024.
2023
14.
Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
2022
15.
Csüllög, K., Seres, E., Tarcali, G., Tóth, G., Csótó, A.: A prokloráz hatóanyag hatékonysága in vivo körülmények között a Macrophomina phaseolina növénykórokozó gombára napraforgó állományban.
In: 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum : Program és Összefoglalók. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 45-46, 2022.
16.
Erdős, Z., Zsombik, L., Seres, E.: A vetésidő, az állománysűrűség, és a műtrágyázás hatásának vizsgálata a vetésfehérítő (Oulema melanopus) kártételének mértékére őszi búza polifaktoriális kísérletben.
In: 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum : Program és Összefoglalók. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 60-61, 2022.
2019
17.
Zsombik, L., Erdős, Z., Seres, E.: Analysis of the factors determining the yield composing elements of winter wheat in a polyfactorial technological trial set up on chernozem soil.
In: 18th Alps-Adria Scientific Workshop : Alimentation and Agri-environment : Abstract book / (ed.) Kende Zoltán, Szent István Egyetem Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 76-78, 2019. ISBN: 9789632698182
2018
18.
Zsombik, L., Seres, E.: Nitrogénkezelések őszi búza (Triticum aestivum L.) agronómiai paramétereire gyakorolt hatása savanyú homoktalajon.
Növénytermelés. 67 (2), 1-21, 2018.
19.
Seres, E., Sárvári, M.: The importance of millet production in regional production, with special emphasis on climate change.
Agrártud. Közl. 74, 141-146, 2018.
2017
20.
Erdős, Z., Seres, E., Zsombik, L.: Fuzárium fertőzés hatása különböző őszi búza (triticum aestivum) genotípusok magparamétereire.
In: 15 éves tehetséggondozás az agráriumban: A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Bodnár K. B, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 39-46, 2017. ISBN: 9789634739579
21.
Seres, E., Erdős, Z.: Őszi búza genotípusok és tájfajták sütőipari paramétereinek alakulása normál vízellátás és indukált vízhiányos körülmények között.
In: Kutatás : Fejlesztés : Innováció az agrárium szolgálatában. Szerk.: Szabó Péter, Mezőgazda Kiadó, Budapest, 283-287, 2017. ISBN: 9789632867267
2016
22.
Veres, S., Seres, E., Kiss, L., Zsombik, L.: Eltérő idejű és mennyiségű nitrogén trágyázás hatása búza fiziológiai paramétereire.
In: Felmelegedés Ökolábnyom Élelmiszerbiztonság : LVIII. Georgikon Napok. 2016. szeptember 29-30, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 449-453, 2016. ISBN: 9789639639850
23.
Seres, E., Erdős, Z., Hanász, A., Magyarné Tábori, K., Zsombik, L.: Evaluation of osmotic stress tolerance of winter wheat landraces.
In: International Conference "Climatic changes, a permanent challenge for agricultural research on potato, sugar beet, cereals and medicinal plants" Abstract of Papers and Posters. Ed.: S. C. Chiru, Minister of National Education and Scientifix Research, Brasov, Románia, 30, 2016.
2015
24.
Seres, E., Sárvári, M.: A köles termesztéstechnológiájának fejlesztése eltérő ökológiai feltételek között.
Agrártud. közl. 64, 63-67, 2015.
25.
Jóvér, J., Seres, E., Budai, J., Czimbalmos, Á.: Különböző kölesfajták keményítőtartalmának értékelése.
In: Helyi termék-hagyomány, hálózat avagy fiatal kutatók vidéken. Szerk.: Kozma Gábor, Seregi János, Dávidházy Gábor, Paszternák Ferenc, Barancsi Ágnes, Gazsó Tibor, Gál Ferenc Főiskola, Mezőtúr, 30-34, 2015. ISBN: 9786155256172
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem