EN HU

Hajdú Péter

Teljes publikációs lista

2024
1.
Szanyi, D., Hajdu, B., Hajdú, P., Kiss, A.: Élelmi rosttal dúsított húsipari termékek fejlesztése, az alapanyagok reológiai vizsgálatára alapozva.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 70, 2024. ISBN: 9789634906230
2.
Sipos, P., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Élelmiszertechnológiai fejlesztések a Debreceni Egyetem MÉK-en.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82, 2024. ISBN: 9789634906568
3.
Hajdú, P., Fekete, I.: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia: Programfüzet és Összefoglaló kötet.
Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82 p., 2024. ISBN: 9789634906230
2023
4.
Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S. Ø., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
Foods. 12 (14), 1-26, (cikkazonosító: 2671), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q1 Health (social science)
Q1 Food Science
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
5.
Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
6.
Nguyen, H. H. D., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
Sustainability. 15 (4), 1-32, (cikkazonosító: 3852), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
7.
Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
8.
Hajdú, P., Kiss, A.: Eltérő típusú adalékok hatásának elemzése gluténmentes anyagok vízfelvételre, illetve gélesedési és technofunkciós sajátságaira új húsanalógok kidolgozásának a megalapozására.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 18, 2023. ISBN: 9786155606151
9.
Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
10.
Hajdú, P., Kiss, A.: Funkcionális sütőipari alapanyagok technofunkciós- és termékfejlesztési sajátosságainak vizsgálata.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 68, 2023. ISBN: 9786156443243
11.
Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Hajdú, P., Kiss, A.: Mag alapú fehérjék limitált hidrolízise és jellemzésük.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 22, 2023. ISBN: 9786155606151
12.
Kiss, A., Pál, A., Hajdú, P., Kiss, D.: Magas hozzáadott értékű sütőipari fejlesztések megalapozása bioaktív komponensekben gazdag alapanyagok és adalékok funkcionális jellegének elemzésével.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 69-70, 2023. ISBN: 9786156443243
13.
Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., El-Ramady, H., Peles, F., Prokisch, J.: Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
EBSS. 7, 101-120, 2023.
14.
Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
15.
Pál, A., Kiss, A., Hajdú, P., Kiss, D.: Specifikus antioxidáns-források hatóanyagtartalmának és stabilitásának összehasonlító vizsgálata egészségvédő élelmiszerek kifejlesztésének a megalapozása céljából.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 31, 2023. ISBN: 9786155606151
16.
Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
2022
17.
El-Ramady, H., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Hajdú, P., Elmahrouk, M., Abdalla, N., Prokisch, J.: A Comparative Photographic Review on Higher Plants and Macro-Fungi: a Soil Restoration for Sustainable Production of Food and Energy.
Sustainability. 14 (12), 1-34, (cikkazonosító: 7104), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
18.
Hajdú, P.: Az ehető gombákban található β-glükán élettani hatása, különös tekintettel a Shiitake gombára (Lentinula edodes).
Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 5 (4), 2-5, 2022.
19.
Hajdú, P.: Dietetikusok és táplálkozástudományi szakemberek jelenléte és szerepvállalása a közösségi médiában.
In: XXVIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia 2022. május 6-7. : Absztrakt kötet, Pécsi Tudományegyetem, Pécs, 93, 2022. ISBN: 9789634299486
20.
Hajdú, P., Fawzy, Z., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Edible Mushroom of Lentinula spp.: A Case Study of Shiitake (Lentinula edodes L.) Cultivation.
Env. Biodiv. Soil Security. 6 (2022), 41-49, 2022.
21.
El-Ramady, H., Abdalla, N., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Edible Mushrooms for Sustainable and Healthy Human Food: nutritional and Medicinal Attributes.
Sustainability. 14 (9), 1-30, (cikkazonosító: 4941), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
22.
Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek elfogadásának vizsgálata.
In: XXV. Tavaszi Szél Konferencia 2022 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 503, 2022. ISBN: 9786158205481
23.
Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek megítélése a hazai lakosság körében.
In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 22, 2022. ISBN: 9786156531001
24.
Hajdú, P., Prokisch, J.: Gomba feldolgozás új módszerei bioaktív anyagok méréséhez.
In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 17, 2022. ISBN: 9786156531001
25.
El-Ramady, H., Abdalla, N., Fawzy, Z., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Green Biotechnology of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus L.): a Sustainable Strategy for Myco-Remediation and Bio-Fermentation.
Sustainability. 14 (6), 1-21, (cikkazonosító: 3667), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem