EN HU

Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program

Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program
DE
Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program
Feltöltött közlemény:
231
DEA-ban:
231
OA:
109
Publikációs időszak:
2018-2025
2025
1.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Törős, G., Papp, V. A., Pénzes, J., Vida, T., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of fluorescent carbon nanodots synthesized from spices through thermal processes treatment.
Nanomaterials. 15 (8), 1-16, (cikkazonosító: 625), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
2.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
3.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. [Epub ahead of print], 1-15, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
4.
Muthu, A., Nguyen, H. H. D., Prokisch, J., Béni, Á.: Biosynthesis of Selenium and Tellurium nanoparticles and their alloys using Lactobacillus casei: a sustainable approach to functional nutraceuticals.
In: 1st International Congress on Sustainable Food, Green Chemistry and Human Nutrition : GreenNutrifood2025 : Book of abstracts. Eds.: Filip Dujmić, Sven Karlović, Antonela Ninčević Grassino, University of Zagreb, Zagreb, 38, 2025. ISBN: 9789536893225
5.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., Elsakhawy, T., Sheta, M., Abdalla, N., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Carbon Nanodots-Based Sensors: A Promising Tool for Detecting and Monitoring Toxic Compounds.
Nanomaterials. 15 (10), 1-27, (cikkazonosító: 725), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
6.
Nguyen, H. H. D., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Carbon nanodots derived from glycine for rapid detection of caffeine in beverages.
J. Food Compos. Anal. 145, 1-10, (cikkazonosító: 107784), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
7.
AlNasr, M., Salam, H., Al-Kendi, A., AlAbdi, T., Ahmed, A. E. M., Shaikh, A. M., Kovács, B., ElObeid, T.: Desert Greens: Unveiling the Antioxidant Power and Health Benefits of Qatar's Locally Grown Leafy 1 Vegetables.
Acta agrar. Debr. 1, 11-17, 2025.
8.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Ungai, D., Kovács, B., Stündl, L., Furkó, L., Syed, R. N. A., Diósi, G.: Development of high-fibre biscuits using brewers' spent grain: Innovation in the bakery industry.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 1-18, 2025.
9.
Nagy, R., Pál, A., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: extraction of free and bound polyphenols from brans of sorghum bicolor using different solvents.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 14, 1-7, (cikkazonosító: 10906), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Biotechnology (2024)
Q3 Food Science (2024)
Q4 Microbiology (2024)
Q4 Molecular Biology (2024)
10.
Nguyen, H. H. D., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Food safety aspects of carbon dots: a review.
Environ. Chem. Lett. 23 (1), 337-360, 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Environmental Chemistry (2024)
11.
Muthu, A., Nguyen, H. H. D., Ferroudj, A., Prokisch, J., El-Ramady, H., Neji, C., Béni, Á.: Green Synthesised Carbon Nanodots Using the Maillard Reaction for the Rapid Detection of Elemental Selenium in Water and Carbonated Beverages.
Nanomaterials. 15 (15), 1-16, (cikkazonosító: 1161), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
12.
Rátonyi, D., Kozma, B., Sipos, A. G., Krasznai, Z. T., Kozma, B., Takács, P.: Improving Vaginal Health with a Zinc-Containing Vaginal Hydrogel.
Gels. 11 (3), 1-11, (cikkazonosító: 214), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Bioengineering (2024)
Q2 Biomaterials (2024)
Q1 Organic Chemistry (2024)
Q1 Polymers and Plastics (2024)
13.
Mwalugha, H. M., Molnár, K., Rácz, C., Kovács, S., Adácsi, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K. I., Pócsi, I., Dobos, A., Pusztahelyi, T.: Irrigation, Nitrogen Supplementation, and Climatic Conditions Affect Resistance to Aspergillus flavus Stress in Maize.
Agriculture. 15 (7), 1-34, (cikkazonosító: 767), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
14.
Pál, A., Nagy, R., Sipos, P.: Kollagén és glicin alkalmazása meggylekvárban: újszerű lehetőségek a bőr és ízületek támogatására.
In: Doktoranduszok Fenntarthatósági Szimpóziuma 2025 : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2025. ISBN: 9786156457660
15.
Muthu, A., Nguyen, H. H. D., Neji, C., Törős, G., Ferroudj, A., Atieh, R., Prokisch, J., El-Ramady, H., Béni, Á.: Nanomaterials for Smart and Sustainable Food Packaging: Nano-Sensing Mechanisms, and Regulatory Perspectives.
Foods. 14 (15), 2-29, (cikkazonosító: 2657), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
D1 Health Professions (miscellaneous) (2024)
Q1 Health (social science) (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Plant Science (2024)
16.
Ahmed, A. E. M., Mozzon, M., Dawod, A. B. A., Awad Mustafa Eltayeb, O., Shaikh, A. M., Kovács, B.: Potential of Baobab (Adansonia digitata L.) Dried Fruit Pulp in Contributing to Food and Nutrient Security in Sudan and Senegal.
J. Agric. Food Res. 19, 1-9, (cikkazonosító: 101681), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q1 Food Science (2024)
17.
Törős, G., Béni, Á., Balláné Kovács, A., Semsey, S., Ferroudj, A., Prokisch, J.: Production of Myco-Nanomaterial Products from Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mushroom via Pyrolysis.
Pharmaceutics. 17 (5), 1-19, (cikkazonosító: 591), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
18.
Guizani, D., Tamás, J., Pásztor, D., Nagy, A.: Refining land cover classification and change detection for urban water management using comparative machine learning approach.
Environmental Challenges. 19, 1-19, (cikkazonosító: 101118), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Environmental Engineering (2024)
Q2 Global and Planetary Change (2024)
Q1 Management, Monitoring, Policy and Law (2024)
Q1 Pollution (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
19.
Prokisch, J., Törős, G., Nguyen, H. H. D., Muthu, A., Labidi, S., Sheta, M., El-Ramady, H.: Sustainable Approach of Carbon Nanodots: Agro-Applications for Soil Health.
Egypt. J. Soil Sci. 65 (1), 639-657, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Environmental Chemistry (2024)
Q3 Soil Science (2024)
20.
Törős, G., Gulyás, G., El-Ramady, H., Alibrahem, W., Muthu, A., Gangakhedkar, P., Atieh, R., Prokisch, J.: Sustainable nanotechnology strategies for modulating the human gut microbiota.
International Journal of Molecular Sciences 26 (12), 1-26, (cikkazonosító: 5433), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis (2024)
Q1 Computer Science Applications (2024)
Q1 Inorganic Chemistry (2024)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q2 Molecular Biology (2024)
D1 Organic Chemistry (2024)
Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2024)
D1 Spectroscopy (2024)
21.
Guizani, D., Tamás, J., Nagy, A.: Sustainable urban development in Debrecen: addressing water scarcity, agricultural decline, and industrial expansion through community-based hydroponic solutions.
In: Abstract Book of the 8th International Scientific Conference on Water, Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 35, 2025. ISBN: 9789636231156(pdf)
22.
Répás, Z., Győri, Z., Buzás-Bereczki, O., Boros, L. G.: The biological effects of deuterium present in food.
Discov Food. 5 (1), (cikkazonosító: 57), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q1 Aquatic Science (2024)
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2024)
23.
Mohammed, E. A. H., Ahmed, A. E. M., Teye-Gaga, C., Pál, K.: The potential use of Pediococcus spp. probiotic in aquaculture: a review.
Acta agrar. Debr. 1, 1-9, 2025.
24.
Rockaya, M., Baranyi, J.: Variability of growth parameter estimates - The role of rescaling and reparametrization.
Food Microbiol. 128, 1-8, (cikkazonosító: 104726), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q2 Microbiology (2024)
2024
25.
Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I. E., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A. M., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties.
Ultrason. Sonochem. 111, 1-13, (cikkazonosító: 107087), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics
D1 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q1 Environmental Chemistry
D1 Inorganic Chemistry
D1 Organic Chemistry
D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem