EN HU

Takácsné Hájos Mária

Takácsné Hájos Mária

Teljes publikációs lista

2023
1.
Kaczur, D., Takácsné Hájos, M., Tóth, B.: Egy szennyvíziszap hatásának vizsgálata a kukorica néhány fiziológiai és biokémiai paraméterére a növekedés korai stádiumában.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 67, 2023. ISBN: 9786156457189
2.
Yaseen, A. A., Kovácsné Madar, Á., Vojnovic, D., Takácsné Hájos, M.: Examining the Optimal Amount of Moringa Leaf Extract to Improve the Morphological and Inner Quality of Cabbage (Brassica oleracea var. capitata).
J. Food Qual. 2023, 1-9, (cikkazonosító: 3210253), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
Q2 Safety, Risk, Reliability and Quality
3.
Kaczur, D., Moloi, M. J., Takácsné Hájos, M., Tóth, B.: Investigation of the impacts of the by-product of sewage treatment on some characteristics of maize in the early growth stage.
Agrártud. közl. 2023 (2), 77-82, 2023.
2022
4.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Agronomic evaluation of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
Int. j. hortic. sci. 28, 50-56, 2022.
5.
Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, G., Tuba, G., Rivera, G. A., Zsembeli, J.: Assessment of 1-Triacontanol treatment of sweet corn (Zea mays L. convar. saccharata) aimed at the improvement of salt tolerance based on a pot experiment.
Acta Univ. Sapientiae, Agric. Environ. 14, 1-12, 2022.
6.
Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of bioactive compounds in leaf and root of five beetroot varieties.
Journal of Agriculture and Food Research. 7, 1-8, (cikkazonosító: 100280), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Food Science
7.
Yaseen, A. A., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of moringa (Moringa oleifera Lam.) leaf extract on bioactive compounds of lettuce (Lactuca sativa L.) grown under glasshouse environment.
Journal of King Saud University - Science. 34 (4), 1-8, (cikkazonosító: 101916), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
8.
Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Microgreen leaf vegetable production by different wavelengths.
Agrártud. közl. 1, 79-84, 2022.
9.
Yaseen, A. A., Takácsné Hájos, M.: The effect of plant biostimulants on the macronutrient content and ion ratio of several lettuce (Lactuca sativa L.) cultivars grown in a plastic house.
S. Afr. J. Bot. 147, 223-230, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Plant Science
2021
10.
Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, G., Tuba, G., Zsembeli, J.: A növénykondicionálás hatása a csemegekukorica egyes beltartalmi paramétereire sóterhelt környezetben.
Növénytermelés. 70 (1), 105-123, 2021.
11.
Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, G., Tuba, G., Rivera, G. A., Zsembeli, J.: Assessment of 1-triacontanol treatment of sweetcorn (zea mays l. convar. saccharata) aiming its salt tolerance improvement on the base of a pot experiment.
Acta Biologica Marisiensi. 4 (Suppl.), 19, 2021.
12.
Sinka, L., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Biostimulátorok alkalmazása paradicsom üvegházi termesztésénél.
In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 25-26, 2021. ISBN: 9786156018069
13.
Yaseen, A. A., Takácsné Hájos, M.: Effect of biostimulants on some bioactive compounds and nitrate level in lettuce (Lactuca sativa L.) grown under unheated plastic tunnel.
Iraqi J. Agric. Sci. 52 (6), 1318-1325, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Animal Science and Zoology
Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q3 Environmental Science (miscellaneous)
Q3 Food Animals
Q3 Food Science
Q3 Horticulture
Q2 Veterinary (miscellaneous)
14.
Sinka, L., Zsembeli, J., Ragán, P., Duzs, L., Takácsné Hájos, M.: Effect of different seedling growing methods on the SPAD, NDVI values and some morphological parameters of four sweet corn (Zea mays L.) hybrids.
Agriculture. 67 (4), 177-190, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q3 Horticulture
Q3 Plant Science
Q4 Soil Science
15.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Evolution of quality parameters of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
Acta Biologica Marisiensi. 4 (Suppl.), 19, 2021.
16.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Evolution of quality parameters of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
Acta Univ. Sapientiae, Agric. Environ. 13 (1), 88-99, 2021.
17.
Szőke, L., Kovács, G. E., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: Gibberellin és etilén kezelések hatása a golyvásüszöggel (Ustilago maydis /DC./ Corda) fertőzött kukorica (Zea mays L.) néhány fiziológiai és morfológiai paraméterére.
In: Kutatás-fejlesztés-innováció az agrárium szolgálatában II. kötet. Szerk.: Szabó Péter, Simon Brigitta, Soós Adrienn, Faludi Gergely, Fitos Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 112-118, 2021. ISBN: 9786155586736
18.
Szőke, L., Kovács, G. E., Biró, G., Rácz, D., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: Hormonkezelések hatása a golyvásüszög fertőzés tüneteinek mérséklésére.
Növénytermelés. 70 (2), 21-42, 2021.
19.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Mikrozöldségek szerepe az ásványi anyag utánpótlásban = The role of microgreens in mineral supplementation.
In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 31-32, 2021. ISBN: 9786156018069
20.
Szőke, L., Moloi, M. J., Kovács, G. E., Biró, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Rácz, D., Danter, M., Tóth, B.: The Application of Phytohormones as Biostimulants in Corn Smut Infected Hungarian Sweet and Fodder Corn Hybrids.
Plants-Basel. 10 (9), 1-23, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Ecology
Q1 Plant Science
21.
Yaseen, A. A., Takácsné Hájos, M.: The effect of Willow extract, Bistep and their combination on some quality parameters of lettuce (Lactuca sativa L.).
Agrártud. Közl. 1, 239-247, 2021.
22.
Szilágyi, A., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Juhász, C., Kovács, B., Kovács, G. E., Bódi, E., Radványi, C., Moloi, M. J., Szőke, L.: The Impacts of Woolly Cupgrass on the Antioxidative System and Growth of a Maize Hybrid.
Plants-Basel. 10 (5), 1-13, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Ecology
Q1 Plant Science
23.
Szőke, L., Kovács, G. E., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: The physiological changes of sweet corn infected by corn smut [Ustilago maydis (DC.) Corda] in a greenhouse experiment.
In: Plant Protection Conference - 61. Scientific Session of the Institute of Plant Protection : NRI Book of abstract, Instytutu Ochrony Roslin Panstwowego Instytutu Badawczego, Poznan, 117-118, 2021.
24.
Yaseen, A. A., Takácsné Hájos, M.: The Potential Role of Moringa Leaf Extract as Bio-Stimulant to Improve some Quality Parameters of Different Lettuce (Lactuca sativa L.) Genotypes.
Sarhad J. Agric. 37 (4), 1107-1119, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
2020
25.
Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Czellér, K., Tuba, G., Zsembeli, J.: A növénykondicionálás hatása a csemegekukorica beltartalmi paramétereire sóterhelt környezetben = Effect of plant conditioning on kernel quality of sweet corn in saline environment.
In: XVII. Nemzetközi Tudományos Napok "Környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások 2020 után" : Abstract Book. Szerk.: Bujdosó Zoltán, Dinya László, Csernák József, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 205, 2020. ISBN: 9789634961567
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem