EN HU

Kovácsné Madar Ágota

Kovácsné Madar Ágota

Teljes publikációs lista

2023
1.
Yaseen, A. A., Kovácsné Madar, Á., Vojnovic, D., Takácsné Hájos, M.: Examining the Optimal Amount of Moringa Leaf Extract to Improve the Morphological and Inner Quality of Cabbage (Brassica oleracea var. capitata).
J. Food Qual. 2023, 1-9, (cikkazonosító: 3210253), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
Q2 Safety, Risk, Reliability and Quality
2022
2.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Agronomic evaluation of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
Int. j. hortic. sci. 28, 50-56, 2022.
3.
Diósi, G., Kovácsné Madar, Á., Mares, I.: Eltérő hullámhosszúságú fény hatása a mikrozöldségek bioaktív komponenseire.
Értékálló aranykorona. 22 (4), 7-8, 2022.
4.
Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Microgreen leaf vegetable production by different wavelengths.
Agrártud. közl. 1, 79-84, 2022.
2021
5.
Sinka, L., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Biostimulátorok alkalmazása paradicsom üvegházi termesztésénél.
In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 25-26, 2021. ISBN: 9786156018069
6.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Evolution of quality parameters of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
Acta Biologica Marisiensi. 4 (Suppl.), 19, 2021.
7.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Evolution of quality parameters of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
Acta Univ. Sapientiae, Agric. Environ. 13 (1), 88-99, 2021.
8.
Lelesz, J. É., Tamás, S., Homoki, D., Györkös, G. S., Kovácsné Madar, Á.: Lombkezelés hatása mizuna (Brassica rapa var. japonica) gazdasági értékmérő tulajdonságaira és ásványi elem tartalmára akvapóniás rendszerben: Foliar fertilization's effect on the economic value and mineral content of mizuna (Brassica rapa var. japonica) growing in aquaponic system.
In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 27-28, 2021. ISBN: 9786156018069
9.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Mikrozöldségek szerepe az ásványi anyag utánpótlásban = The role of microgreens in mineral supplementation.
In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 31-32, 2021. ISBN: 9786156018069
2020
10.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Különböző zöldségfajokból előállított mikrogreenek bioaktív anyagainak értékelése = Evaluation of bioactive compounds of microgreens from different vegetable species.
In: XVII. Nemzetközi Tudományos Napok "Környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások 2020 után" : Abstract Book. Szerk.: Bujdosó Zoltán, Dinya László, Csernák József, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 138, 2020. ISBN: 9789634961567
11.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Különböző zöldségfajokból előállított mikrozöldségek (microgreen-ek) értékelése = Evaluation of various microgreen vegetables.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (4), 3221- 3231, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
12.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Levélzöldség fajok beltartalmi értékeinek alakulása.
In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak I. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötete. Szerk.: Dajnoki Krisztina; Felföldi János, DEGTK, Debrecen, 68-74, 2020. ISBN: 9789634902225
13.
Takácsné Hájos, M., Kovácsné Madar, Á.: Változó fogyasztási szokások: mikrozöldésegek.
Agroforum. 31 (1), 52-54, 2020.
2019
14.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of different lettuce variaties by aquaponic and hydroponic technology.
In: Vth Horticulture and Landscape Planning Conference from Transylvania. Ed.: Benedek Klára, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 11, 2019.
15.
Kovácsné Madar, Á.: Különböző saláta fajták értékelése akvapónia és hidropónia termesztőrendszerekben.
In: XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Agrártudományi szekció. Előadáskivonatok. Szerk.: Juhász Csaba, Juhász Lajos, Gyüre Péter, Vári Erzsébet, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 150, 2019. ISBN: 9789634900788
16.
Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Lettuce production in aquaponic and hydroponic systems.
Acta Univ. Sapientiae. Agric. Environ. 11 (1), 51-59, 2019.
17.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Possible role of different leaf vegetables in the nutrition.
In: Innovation Challenges in the 21st Century = LXI. Georgikon Napok International Scientific Conference.. Eds.: Gábor Pintér, Szilvia Csányi, Henrik Zsiborács, University of Pannon-Georgikon Faculty, Keszthely, 53, 2019. ISBN: 9789633961292
18.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Possible role of different leaf vegetables in the nutrition = Különböző levélzöldség fajok lehetséges szerepe a táplálkozásban.
In: Innovációs kihívások a XXI. században : LXI. Georgikon Napok konferenciakötete. Szerk.: Pintér Gábor, Csányi Szilvia, Zsiborács Henrik, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 197-203, 2019. ISBN: 9789633961308
2018
19.
Takácsné Hájos, M., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták ásványielem tartalmának alakulása akvapóniás és hidropóniás termesztés mellett.
In: Alkalmazkodó vízgazdálkodás: Lehetőségek és kockázatok. Víztudományi Nemzetközi Konferencia. Konferencia kötet. Szerk.: Jakab Gusztáv, Tóth Attiláné, Csengeri Erzsébet, SZIE AGK Tessedik Campus, Szarvas, 197-203, 2018. ISBN: 9789632697369
20.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták értékelése eltérő termesztés mód mellett.
In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok : "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" : Tanulmányok. Szerk.: Dinya László, Baranyi Aranka, EKE Líceum kiadó, Gyöngyös, 1177-1185, 2018. ISBN: 9786155621758
21.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták értékelése eltérő termesztés mód mellett = evaluation lettuce variaties by different cultivation method.
In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok, "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" Előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Dinya László, Csernák József, EKE Líceum kiadó, Gyöngyös, 175, 2018. ISBN: 9786155621741
22.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Fehér, M., Stündl, L.: Különbözö salátafajták értékelése eltérő vízikultúrás termesztéstechnológia mellett.
In: "Termőföldtől az asztalig" : A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 37-43, 2018. ISBN: 9789634900092
23.
Kovácsné Madar, Á.: Saláta fajták gazdasági értékmérő tulajdonságainak alakulása akvapóniás és hidropóniás termesztésnél.
In: InterTalent UNIDEB. Szerk.: Mándy Zsuzsanna, Debreceni Egyetem, Debrecen, 79-82, 2018.
24.
Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Fehér, M., Stündl, L.: Termesztési módok hatása különböző saláta fajták hozamára és minőségére.
In: Tavaszi Szél Absztraktkötet / Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége DOSZ, Budapest, 60-61, 2018. ISBN: 9786155586262
2017
25.
Kovácsné Madar, Á.: Különböző borsófajták vizsgálata vegyszermentes termesztésben.
In: "15 éves tehetséggondozás az agráriumba" A Tormay Béla Szakkollégium Hallgatóinak Tudományos Eredményei. Szerk.: Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 84-91, 2017. ISBN: 9789634739579
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem