EN HU

Táplálkozástudományi Intézet

Táplálkozástudományi Intézet
Táplálkozástudományi Intézet
Feltöltött közlemény:
224
DEA-ban:
224
OA:
90
Publikációs időszak:
2002-2025
2025
1.
Bota, V., Oláh, N. K., Chise, E., Burtescu, R. F., Pripon Furtuna, F. R., Ivănescu, L. C., Zamfirache, M. M., Máthé, E., Turcuş, V.: A Comparative Analysis of the Polyphenolic Content and Identification of New Compounds from Oenothera biennis L. Species from the Wild Flora.
Molecules. 30 (20), 1-19, (cikkazonosító: 4059), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry (2024)
Q1 Chemistry (miscellaneous) (2024)
Q2 Drug Discovery (2024)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q2 Molecular Medicine (2024)
Q1 Organic Chemistry (2024)
Q1 Pharmaceutical Science (2024)
Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2024)
2.
Jevcsák, S., Diósi, G., Fülep, Á., Máthé, E.: A kovászolás technológiája, innovatív kovászolási lehetőségek.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 25, 2025.
3.
Virchea, L. I., Frum, A., Georgescu, C., Pecsenye, B., Máthé, E., Mironescu, M., Crăciunas, M. T., Totan, M., Tănăsescu, C., Gligor, F. G.: An Overview of the Bioactivity of Spontaneous Medicinal Plants Suitable for the Improvement of Lung Cancer Therapies.
Pharmaceutics. 17 (3), 1-39, (cikkazonosító: 336), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
4.
Brúgós, B., Csirmaz, A., Major, T., Bereczky, Z., Gindele, R., Balogh, G., Kacska, S., Sipos, P., Illés, Á., Pfliegler, G.: Antiangiogenic Treatment of Patients with Hereditary Hemorrhagic Telangiectasia: experience of a Hungarian Center.
J. Clin. Med. 14 (22), 1-12, (cikkazonosító: 8160), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
5.
Bancea, G., Pecsenye, B., Nagy, R., Héjja, M., Máthé, E.: Anti-neuroinflammatorikus gemmoterápiás extraktumok elemzése.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 13, 2025. ISBN: 9786155606175
6.
Muthu, A., Neji, C., Nguyen, H. H. D., Prokisch, J., Béni, Á.: Application of Machine learning for predicting survival outcomes of nano selenium dosage in different in-vivo and in-vitro models.
In: Reshaping Global Food Systems / Dongxiao Sun-Waterhouse, Paul Finglas, Sian Astley, Nandika Bandara, Elsevier, Glasgow, 21, 2025.
7.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
8.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. 18 (11), 9423-9437, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
9.
Héjja, M., György, É., Lóga, F. Á., Pacza, T., Nagy, R., Máthé, E.: Assessing the Antimicrobial Activity of Gemmotherapy Extracts.
10.
Virchea, L. I., Georgescu, C., Máthé, E., Frum, A., Mironescu, M., Pecsenye, B., Nagy, R., Danci, O., Muresan, M. L., Totan, M., Gligor, F. G.: Assessment of Purple Loosestrife (Lythrum salicaria L.) Extracts from Wild Flora of Transylvania: Phenolic Profile, Antioxidant Activity, In Vivo Toxicity, and Gene Expression Variegation Studies.
Pharmaceutics. 17 (9), 10-29, 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
11.
Recalde, S. V., Brendzsák, B., Győri, Z., Pusztahelyi, T.: A tej és a tejtermékek mikotoxinszennyezettsége Európában: Áttekintés.
SCIETSEC. 6 (1-2), 139-150, 2025.
12.
Rockaya, M., Pecsenye, B., Ellouze, M., Máthé, E., Baranyi, J.: Cardinal Temperatures of Bacillus licheniformis Growing in Various Plant-based Milk Alternatives.
Int. J. Food Microbiol. 445, (cikkazonosító: 111497), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q1 Microbiology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
13.
Nagy, R., Héjja, M., Máthé, E., Sipos, P.: Cirok alapú homoktövissel dúsított funkcionális sütőipari termékek fejlesztése és vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 37, 2025. ISBN: 9786155606175
14.
Rácz, H. V., Imre, A., Németh, B., Antunovics, Z., Bazenova, R., Bendixsen, D., Harmath, A., Herman, L., Fülep, Á., Lopandic, K., Máthé, E., Póliska, S., Pócsi, I., Stelkens, R., Pfliegler, V. P.: Commercial Saccharomyces cerevisiae baker's yeasts: strain redundancy, genome plasticity, and colonization of the sourdough environment and the human body.
bioRxiv. 1, 1-47, 2025.
15.
Nagy, R., Pacza, T., Héjja, M., Seres, E., Máthé, E., Sipos, P.: Development of functional muffin products made from sorghum and sea buckthorn.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 114-132, 2025.
16.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Effects of ginger supplementation on quality of life in patients with functional dyspepsia: an open-label, clinical trial.
Advances in Integrative Medicine. [Epub ahead of print], (cikkazonosító: 100477), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Complementary and Alternative Medicine (2024)
17.
Nagy, R., Pál, A., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: extraction of free and bound polyphenols from brans of sorghum bicolor using different solvents.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 14, 1-7, (cikkazonosító: 10906), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Biotechnology (2024)
Q3 Food Science (2024)
Q4 Microbiology (2024)
Q4 Molecular Biology (2024)
18.
Héjja, M., Pecsenye, B., Bancea, G., Pacza, T., Nagy, R., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
19.
Héjja, M., György, É., Pacza, T., Oláh, N. K., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antioxidáns- és antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 21, 2025. ISBN: 9786155606175
20.
Héjja, M., György, É., Lóga, F. Á., Nagy, R., Pacza, T., Sipos, P., Tankó, G., Laslo, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N. K., Máthé, E.: Gemmotherapy Extracts Like the Dog Rose, Lingonberry, Sea Buckthorn, Blackthorn, Common Grape, Hawthorn, Raspberry and Boxwood Feature Variable Yet Excelling Antimicrobial Effects.
Antibiotics. 14 (10), 1-39, (cikkazonosító: 1052), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2024)
Q1 Infectious Diseases (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Pharmacology (medical) (2024)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2024)
21.
Chise, E., Oláh, N. K., Burtescu, R. F., Hanganu, D., Mirel, S., Daraban, A., Hepcal Cuc, I. M., Jolji, M., Héjja, M., Bota, V., Máthé, E., Turcuş, V.: Gemmotherapy extracts with quercetin and its derivatives.
Stud. Univ. "Vasile Goldiş" Arad, Ser. Ştiinţ. vieţii. 33 (3), 109-115, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q4 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2024)
Q4 Environmental Science (miscellaneous) (2024)
Q4 Medicine (miscellaneous) (2024)
22.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Ginger's nutritional implication on gastrointestinal health.
Clinical Nutrition Open Science. 61, 1-13, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2024)
Q3 Nutrition and Dietetics (2024)
23.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Ginger's nutritional implication on gastrointestinal health.
Clinical Nutrition Open Science. 61, 1-13, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2024)
Q3 Nutrition and Dietetics (2024)
24.
Héjja, M., Nagy, R., Lóga, F. Á., Pacza, T., Máthé, E.: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) termékek analitikai- és táplálkozás-élettani hatásainak vizsgálata = Assessment of the analytical and nutritional-physiological effects of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) products.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / Dr. MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) / Hungarian Technical Scientific Society of Transilvania, Kolozsvár, 1-2, 2025, (ISSN 2734-7109)
25.
Rockaya, M., Baranyi, J.: Incorporating biochemical composition into predictive growth models for plant-based milk products.
In: ICPMF - Athens Abstract Book, International Committee on Predictive Modelling in Food, Athens, 7, 2025.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem