EN HU

Táplálkozástudományi Intézet

Táplálkozástudományi Intézet
Táplálkozástudományi Intézet
Feltöltött közlemény:
213
DEA-ban:
213
OA:
88
Publikációs időszak:
2002-2025
2025
1.
Jevcsák, S., Diósi, G., Fülep, Á., Máthé, E.: A kovászolás technológiája, innovatív kovászolási lehetőségek.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 25, 2025.
2.
Virchea, L. I., Frum, A., Georgescu, C., Pecsenye, B., Máthé, E., Mironescu, M., Crăciunas, M. T., Totan, M., Tănăsescu, C., Gligor, F. G.: An Overview of the Bioactivity of Spontaneous Medicinal Plants Suitable for the Improvement of Lung Cancer Therapies.
Pharmaceutics. 17 (3), 1-39, (cikkazonosító: 336), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
3.
Bancea, G., Pecsenye, B., Nagy, R., Héjja, M., Máthé, E.: Anti-neuroinflammatorikus gemmoterápiás extraktumok elemzése.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 13, 2025. ISBN: 9786155606175
4.
Muthu, A., Neji, C., Nguyen, H. H. D., Prokisch, J., Béni, Á.: Application of Machine learning for predicting survival outcomes of nano selenium dosage in different in-vivo and in-vitro models.
In: Reshaping Global Food Systems / Dongxiao Sun-Waterhouse, Paul Finglas, Sian Astley, Nandika Bandara, Elsevier, Glasgow, 21, 2025.
5.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
6.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. [Epub ahead of print], 1-15, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
7.
Héjja, M., György, É., Lóga, F. Á., Pacza, T., Nagy, R., Máthé, E.: Assessing the Antimicrobial Activity of Gemmotherapy Extracts.
8.
Rockaya, M., Pecsenye, B., Ellouze, M., Máthé, E., Baranyi, J.: Cardinal Temperatures of Bacillus licheniformis Growing in Various Plant-based Milk Alternatives.
Int. J. Food Microbiol. [Epub ahead of print], 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2024)
Q1 Microbiology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
9.
Nagy, R., Héjja, M., Máthé, E., Sipos, P.: Cirok alapú homoktövissel dúsított funkcionális sütőipari termékek fejlesztése és vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 37, 2025. ISBN: 9786155606175
10.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Effects of ginger supplementation on quality of life in patients with functional dyspepsia: an open-label, clinical trial.
Advances in Integrative Medicine. [Epub ahead of print], (cikkazonosító: 100477), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Complementary and Alternative Medicine (2024)
11.
Nagy, R., Pál, A., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: extraction of free and bound polyphenols from brans of sorghum bicolor using different solvents.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 14, 1-7, (cikkazonosító: 10906), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Biotechnology (2024)
Q3 Food Science (2024)
Q4 Microbiology (2024)
Q4 Molecular Biology (2024)
12.
Héjja, M., Pecsenye, B., Bancea, G., Pacza, T., Nagy, R., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
13.
Héjja, M., György, É., Pacza, T., Oláh, N. K., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antioxidáns- és antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 21, 2025. ISBN: 9786155606175
14.
Héjja, M., György, É., Lóga, F. Á., Nagy, R., Pacza, T., Sipos, P., Tankó, G., Laslo, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N. K., Máthé, E.: Gemmotherapy Extracts Like the Dog Rose, Lingonberry, Sea Buckthorn, Blackthorn, Common Grape, Hawthorn, Raspberry and Boxwood Feature Variable Yet Excelling Antimicrobial Effects.
Antibiotics. 14 (10), 1-39, (cikkazonosító: 1052), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2024)
Q1 Infectious Diseases (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Pharmacology (medical) (2024)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2024)
15.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Ginger's nutritional implication on gastrointestinal health.
Clinical Nutrition Open Science. 61, 1-13, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2024)
Q3 Nutrition and Dietetics (2024)
16.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Ginger's nutritional implication on gastrointestinal health.
Clinical Nutrition Open Science. 61, 1-13, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2024)
Q3 Nutrition and Dietetics (2024)
17.
Héjja, M., Nagy, R., Lóga, F. Á., Pacza, T., Máthé, E.: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) termékek analitikai- és táplálkozás-élettani hatásainak vizsgálata = Assessment of the analytical and nutritional-physiological effects of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) products.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / Dr. MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) / Hungarian Technical Scientific Society of Transilvania, Kolozsvár, 1-2, 2025, (ISSN 2734-7109)
18.
Pál, A., Nagy, R., Sipos, P.: Kollagén és glicin alkalmazása meggylekvárban: újszerű lehetőségek a bőr és ízületek támogatására.
In: Doktoranduszok Fenntarthatósági Szimpóziuma 2025 : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2025. ISBN: 9786156457660
19.
Seresné Törős, G., Béni, Á., Balláné Kovács, A., Semsey, S., Ferroudj, A., Prokisch, J.: Production of Myco-Nanomaterial Products from Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mushroom via Pyrolysis.
Pharmaceutics. 17 (5), 1-19, (cikkazonosító: 591), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
20.
Répás, Z., Győri, Z., Buzás-Bereczki, O., Boros, L. G.: The biological effects of deuterium present in food.
Discov Food. 5 (1), (cikkazonosító: 57), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q1 Aquatic Science (2024)
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2024)
21.
Pál, A., Keczkó, P., Sipos, P.: The effect of heat treatment on the antioxidant activity of sour cherry jams.
Agrártud. közl. 1, 121-126, 2025.
2024
22.
Neamtu, A. A., Maghiar, T. A., Turcuş, V., Maghiar, P. B., Căpraru, A. M., Lazar, B. A., Dehelean, C. A., Pop, O. L., Neamtu, C., Totolici, B. D., Máthé, E.: A comprehensive view on the impact of chlorogenic acids on colorectal cancer.
Curr. Issues Mol. Biol. 46 (7), 6783-6804, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q2 Microbiology (medical)
Q3 Molecular Biology
23.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Advancement of Sorghum Bicolor and Proso Millet as sustainable food products for human consumption.
24.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
25.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Assessing Crude Protein Levels and Microelement Concentrations of Flour Grain Yield of Sorghum bicolor (L .) Moench Cultivars.
Agrobiodivers Improv Nutr, Health Life Qual. 8 (1), 9-16, 2024.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem