EN HU

Táplálkozástudományi Intézet

Táplálkozástudományi Intézet
Táplálkozástudományi Intézet
Feltöltött közlemény:
204
DEA-ban:
204
OA:
87
Publikációs időszak:
2002-2025
2025
1.
Virchea, L. I., Frum, A., Georgescu, C., Pecsenye, B., Máthé, E., Mironescu, M., Crăciunas, M. T., Totan, M., Tănăsescu, C., Gligor, F. G.: An Overview of the Bioactivity of Spontaneous Medicinal Plants Suitable for the Improvement of Lung Cancer Therapies.
Pharmaceutics. 17 (3), 1-39, (cikkazonosító: 336), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
2.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
3.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. [Epub ahead of print], 1-15, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
4.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Effects of ginger supplementation on quality of life in patients with functional dyspepsia: an open-label, clinical trial.
Advances in Integrative Medicine. [Epub ahead of print], (cikkazonosító: 100477), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Complementary and Alternative Medicine (2024)
5.
Nagy, R., Pál, A., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: extraction of free and bound polyphenols from brans of sorghum bicolor using different solvents.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 14, 1-7, (cikkazonosító: 10906), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Biotechnology (2024)
Q3 Food Science (2024)
Q4 Microbiology (2024)
Q4 Molecular Biology (2024)
6.
Héjja, M., Pecsenye, B., Bancea, G., Pacza, T., Nagy, R., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
7.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Ginger's nutritional implication on gastrointestinal health.
Clinical Nutrition Open Science. 61, 1-13, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2024)
Q3 Nutrition and Dietetics (2024)
8.
Aregawi, L. G., Csiki, Z.: Ginger's nutritional implication on gastrointestinal health.
Clinical Nutrition Open Science. 61, 1-13, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2024)
Q3 Nutrition and Dietetics (2024)
9.
Pál, A., Nagy, R., Sipos, P.: Kollagén és glicin alkalmazása meggylekvárban: újszerű lehetőségek a bőr és ízületek támogatására.
In: Doktoranduszok Fenntarthatósági Szimpóziuma 2025 : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2025. ISBN: 9786156457660
10.
Seresné Törős, G., Béni, Á., Balláné Kovács, A., Semsey, S., Ferroudj, A., Prokisch, J.: Production of Myco-Nanomaterial Products from Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mushroom via Pyrolysis.
Pharmaceutics. 17 (5), 1-19, (cikkazonosító: 591), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Pharmaceutical Science (2024)
11.
Répás, Z., Győri, Z., Buzás-Bereczki, O., Boros, L. G.: The biological effects of deuterium present in food.
Discov Food. 5 (1), (cikkazonosító: 57), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q1 Aquatic Science (2024)
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2024)
12.
Pál, A., Keczkó, P., Sipos, P.: The effect of heat treatment on the antioxidant activity of sour cherry jams.
Agrártud. közl. 1, 121-126, 2025.
2024
13.
Neamtu, A. A., Maghiar, T. A., Turcuş, V., Maghiar, P. B., Căpraru, A. M., Lazar, B. A., Dehelean, C. A., Pop, O. L., Neamtu, C., Totolici, B. D., Máthé, E.: A comprehensive view on the impact of chlorogenic acids on colorectal cancer.
Curr. Issues Mol. Biol. 46 (7), 6783-6804, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q2 Microbiology (medical)
Q3 Molecular Biology
14.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Advancement of Sorghum Bicolor and Proso Millet as sustainable food products for human consumption.
15.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
16.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Assessing Crude Protein Levels and Microelement Concentrations of Flour Grain Yield of Sorghum bicolor (L .) Moench Cultivars.
Agrobiodivers Improv Nutr, Health Life Qual. 8 (1), 9-16, 2024.
17.
Répás, Z., Győri, Z.: Comparison of the nutrient content of commercially purchased medium seed brown lentils with the world's leading database.
Eur. Food Res. Technol. 250, 1031-1042, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry
Q2 Biotechnology
Q2 Chemistry (miscellaneous)
Q1 Food Science
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
18.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Cultivating Crops as Alternative Protein Sources: Exploring Three Diverse Cereal Grain Varieties.
Georgikon Agricul. 28 (Suppl.2), 2024.
19.
Sipos, P., Seresné Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Élelmiszertechnológiai fejlesztések a Debreceni Egyetem MÉK-en.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82, 2024. ISBN: 9789634906568
20.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Győri, Z.: Exploring Potassium and Sodium Composition in Hungarian Sorghum Grains as Key Markers of Cereal Grain Quality.
An. Uni. Oradea Fasc. Ecotoxi. Zooteh. Tehno. Industr. Alimentara. 23, 121-127, 2024.
21.
Khalfalla, M. A. R.: Exploring the Impacts of Climate Change on the Nutritional Properties and Food Security of Various Cereal Grains.
In: Exploring the World of Cereal Crops. Ed.: Timothy J. Tse, IntechOpen, London, 1-14, 2024, (ISSN 3029-052X) ISBN: 9780854667482
22.
Mihali, C., Mizeranschi, A. E., Ilie, D. E., Cziszter, L. T., Neamt, R., Anton, A. Ș., Máthé, E., Pecsenye, B., Bota, V., Turcuş, V.: Genomic Variability Survey in Ilex aquifolium L., with Reference to Four Insular Populations from Eastern Europe.
Int. J. Mol. Sci. 25 (24), 1-17, (cikkazonosító: 13593), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis
Q1 Computer Science Applications
Q1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
D1 Organic Chemistry
Q1 Physical and Theoretical Chemistry
D1 Spectroscopy
23.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
24.
Baranyi, J., Csorba, S., Farkas, Z., Pacza, T., Jóźwiak, Á.: Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure.
J Big Data. 11 (1), 1-10, (cikkazonosító: 27), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Computer Networks and Communications
D1 Hardware and Architecture
D1 Information Systems
Q1 Information Systems and Management
25.
Pál, A., Nagy, R., Keczkó, P., Sipos, P.: Különböző meggyfajták bioaktív hatóanyag tartalmának összehasonlítása.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet. Szerk.: Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 68, 2024. ISBN: 9789634906568
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem